Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα – Τελευταίος σεισμός 3 ρίχτερ ανατολικά του ΠόρουsismoiΣυνεχίζουμε να κουνιόμαστε στις μικρές σεισμικές δονήσεις, οι οποίες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες και που έχουν ως επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή Ανατολικά του Πόρου.

Τελευταίος σεισμός ήταν αυτός στις 18:25 (6 Μαΐου 2016),  νοτιοανατολικά της Αίγινας ισχύος 1,3 ρίχτερ, αλλά μία ώρα νωρίτερα, στον Πόρο αισθανθήκαμε τον σεισμό των 3 ρίχτερ, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Πόρου και εστιακό βάθος 5χλμ.

Αν θέλετε να παρακολουθείτε μόνοι σας την σεισμική δραστηριότητα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ιδιαίτερη σημασία  φαίνεται να  αποκτά  το Διεθνές συνέδριο   ηφαιστειολογίας ,   που  θα  γίνει  στα  Μέθανα,  στο Πολιτιστικό Κέντρο,  στις 10,11 και 12 Ιουνίου 2016   μετά  την έκτακτη δραστηριότητα  του  Εγκέλαδου  στο    Σαρωνικό  κόλπο,  μεταξύ  Πόρου Μεθάνων  Αίγινας  απ όπου διέρχεται  το ηφαιστειακό  τόξο  Σουσάκι- Μέγαρα- Αίγινα- Μέθανα-Πόρος – Υδρα- Σαντορίνη. Λες  κι αυτός ξύπνησε  για να πάρει μέρος  στο συνέδριο  αυτό. Θα λάβουν μέρος επιστήμονες και καθηγητές διεθνούς φήμης του εξωτερικού, καθηγητές από την Ελλάδα και φοιτητές από τα τρία Γεωλογικά Πανεπιστήμια της χώρας, και θα  συζητηθεί το γεωλογικό  μέλλον της  περιοχής  με  βάσει τις εξελίξεις    από το 10.000 π.χ. και μετά, με  δεδομένη την ύπαρξη ρήγματος  στο  Καραπολίτι  που  συνεχίζεται  προς Πόρον και το οποίο επιβεβαιώνει τον τρόπο διαχωρισμού της νησίδας Μόδι  από την Πελοποννησιακή ακτή, και της Δάριζας. Βέβαια  δεν μιλάμε  για άμεσο  μέλλον αλλά ποτέ κανείς  δεν μπορεί να ξέρει. Δείτε περισσότερα   για σεισμούς και    ηφαίστεια  στην περιοχή.*

 

 
Σχολιάστε