Συνεργασία του Ε.Ε.Σ.Π. με το Greek Gastronomy Guide για την ανάδειξη της Γαστρονομίας του ΠόρουΟ Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, εξέδωσε την ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με την συνεργασία του Ε.Ε.Σ.Π. με τον ηλεκτρονικό οδηγό γαστρονομίας Greek Gastronomy Guide (GGG). 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. ΜΕ ΤΟ GREEK GASTRONOMY GUIDE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου ανακοινώνει την  χορηγική συνεργασία του με τον μοναδικό ηλεκτρονικό οδηγό Greek Gastronomy Guide (G.G.G.) του κ. Γιώργου Πίττα για την καταγραφή και ανάδειξη του συνόλου του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου της ευρύτερης περιοχής Πόρου, μέσα από 12 θεματικά επίπεδα (Τόπος-Ιστορία / Παραδοσιακή Κουζίνα/ Διαμονή με Άρωμα Γεύσεων / Προϊόντα / Παραγωγοί / Τοπικά Εδέσματα / Ταβέρνες / Εστιατόρια / Καφενεία / Αγορές / Πανηγύρια / Αξιοθέατα). Η παρουσίαση των γαστρονομικών αξιοθέατων του Πόρου γίνεται μέσα από σύντομα άρθρα – πραγματικούς ύμνους στην ποριώτικη γαστρονομία, με τα οποία ο κ. Πίττας δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του οδηγού, να γνωρίσουν τις γεύσεις του νησιού μας, αποτελώντας όχι απλά έναν οδηγό γεύσεων, αλλά και ένα σπουδαίο διαφημιστή του Πόρου.

 

Για την αντικειμενικότητα και αξιοπιστία των προβαλόμενων άρθρων, ο Ε.Ε.Σ.Π. έδωσε την απόλυτη ελευθερία στον ιδρυτή του Greek Gastronomy Guide, να επιλέξει και να αναδείξει προιόντα, επιχειρήσεις και γεύσεις, δίχως καμία επιρροή ή υποδείξεις.

 

Η συγκεκριμένη δράση του Ε.Ε.Σ.Π. γίνεται στα πλαίσια της τριετούς Στρατηγικής του για τον καθορισμό και την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου και την προώθηση των τοπικών προιόντων από παραγωγούς και μεταποιητές. Ο στόχος είναι η προσέλκυση ποιοτικού Τουρισμού μιας και η Γαστρονομία κάθε περιοχής είναι το κυριότερο στοιχείο του Τουριστικού Προϊόντος της. Ο πρώτος άξονας του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η δημιουργία του «Τοπικού Ελληνικού Πρωινού Πόρου» σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, η οποία είναι πλέον σε φάση υλοποίησης.

 

Η χορηγική συμφωνία του Ε.Ε.Σ.Π. με το G.G.G. αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των επαγγελματιών εστίασης και παραγωγών αγροδιατροφικών προιόντων του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, για τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων τους. Με αυτό το τρόπο θα προχωρήσουμε εντός του 2017 στον τρίτο άξονα του προγράμματος του Ε.Ε.Σ.Π. που είναι η δημιουργία ενός «Τοπικού Γαστρονομικού Δικτύου» που θα λειτουργήσει ως ο «γαστρονομικός πρεσβευτής» του Πόρου. Περισσότερα στο http://www.greekgastronomyguide.gr/poros/

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.
Σχολιάστε