Συνάντηση του Δημάρχου Πόρου με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»sunantisiΜε ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πόρου, κ. Ιωάννης Δημητριάδης, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στο Δημαρχείο Πόρου.

Ο Δήμαρχος Πόρου, ανταποκρινόμενος θετικά απέναντι στο θεσμό της Ένωσης, θέλησε να συγχαρεί τον Πρόεδρό της, κ. Μιχάλη Χρηστάκη για το δίκτυο μεταφοράς τεχνογνωσίας που έχει δημιουργήσει με τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης παρέχοντας καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, τον ευχαρίστησε για τα θερμά του λόγια και δήλωσε αρωγός στην προσπάθειά του ως Δήμαρχος Πόρου. Στη συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχο συμμετείχαν η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελένη Κανατσίδη, ο κ. Γιώργος Κουτουζής, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και ο κ. Τάσος Παπαχρήστου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Τοπικής Ανάπτυξης και Προμηθειών, καθώς και οι Δ/ντες των Υπηρεσιών του Δήμου.

Τα αντικείμενα της συνάντησης ήταν η άσκηση των αρμοδιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, η αναγκαιότητα εκπόνησης νέου Οργανισμού Εσωτεριής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), η ανάγκη στήριξης του Δήμου στην επιβολή τεχνικών δελτίων σε μία σειρά από χρηματοδοτούμενες ενέργειες, ενώ έγινε και συζήτηση για τα θέματα οργάνωσης της υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Επίσης ιδιαίτερο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ενδυνάμωση συνεργασίας των μικρών νησιωτικών Δήμων, η οποία θα μπορούσε να είναι πιο άμεση και αποτελεσματική. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση και από τις δύο πλευρές για συνεργασία και διοργάνωση κοινών επιστημονικών εκδηλώσεων στο μέλλον.
Σχολιάστε