Συνάντηση νέων δημάρχων στην Ύδρα


dimarxoi 1Με πρωτοβουλία των νέων Δημάρχων Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη και Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη (η μητέρα του κ. Χαρχαλάκη ανήκει στη γνωστή υδραίικη οικογένεια Μπίκου και ο κ. Χαρχαλάκης επισκέφθηκε την Ύδρα και για οικογενειακούς λόγους), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο νησί της Ύδρας το Σάββατο 14/6. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και ο νέος Δήμαρχος του Πόρου Γιάννης Δημητριάδης καθώς και ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος (κατά το ήμισυ Αντικυθήριος).
Στη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα των νησιών και οι 3 νέοι Δήμαρχοι (της Ύδρας και του Πόρου είναι 36 ετών και των Κυθήρων 33) συμφώνησαν να προωθήσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνεργασία και συνέργεια ανάμεσα στα μικρά νησιά και τους Δημάρχους τους, καθώς όπως αποδείχθηκε και από τη συνάντηση αυτή, τα προβλήματα των νησιών είναι κοινά (διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, συγκοινωνία, δομές υγείας και παιδείας, καθημερινότητα, τουριστική ανάπτυξη).
dimarxoi 2
Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης με τη σειρά του δήλωσε ότι ο ίδιος και η Περιφέρεια θα σταθούν στο πλευρό των νησιών και των Δημάρχων τους, στηρίζοντας κάθε αναπτυξιακή πρόταση που θα προέρχεται από ώριμη μελέτη και θα προκύπτει από ορθή ιεράρχηση των αναγκών των κατά τόπους περιοχών. Έμφαση θα δοθεί στα ζητήματα της καθημερινότητας πολλά από τα οποία παραμένουν ανεπίλυτα.
Οι 3 νέοι Δήμαρχοι διαπίστωσαν το άριστο κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους, καθώς μοιράζονται κοινές αγωνίες και οράματα για τα νησιά τους και θα πρωτοστατήσουν σε μια προσπάθεια να ασκηθεί οργανωμένη πίεση προς την κεντρική εξουσία από όλους τους νησιωτικούς δήμους προκειμένου να ενισχυθούν οι νησιώτες μας και να λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα σε κάθε κεντρική κυβερνητική απόφαση που αφορά τα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθήσουν τη συνεργασία και με άλλους Δημάρχους μικρών νησιών προκειμένου να υπάρχει εντονότερη διεκδίκηση προς την Κυβέρνηση.
Είναι σίγουρο ότι η άτυπη αυτή συνάντηση της Ύδρας είναι μόνο η αρχή!
Η επίσκεψη του Τάκη Χατζηπέρου στην Ύδρα

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, το Σάββατο (14/06), επισκέφθηκε την Ύδρα, όπου συναντήθηκε με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Πόρου, Ύδρας και Κυθήρων και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα των νησιών, καθώς και τρόπους  προσέγγισης με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα δασοπροστασίας / εθελοντισμού, κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επίσης, συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδος & Τροιζηνίας, τη Διευθύντρια του Μουσείου Ύδρας, καθώς και με στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Ύδρας του ΣΥΡΙΖΑ και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προβλήματα.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ελπιδοφόρα κίνηση. Νέοι άνθρωποι με σχέδια και όρεξη, μακάρι να συνεχίσουν την συνεργασία τους – οι τρεις τους, μαζί με τον κύριο Χατζηπέρο που, όπως διαβάζω στο Poros News, έχει ήδη αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της ευθύνης του.

    Άειντε να δούμε τον Πόρο νησί-πρότυπο. Mε μέριμνα για το φυσικό κάλλος του, ασφάλεια και ευημερία για τους κατοίκους του, με ανθηρό πολιτισμό και ενεργούς πολίτες και με μεθοδική προσπάθεια να γίνει ένας τόπος ιδιαίτερα φιλόξενος για τους επισκέπτες.

    …και, οπωσδήποτε, με αποφασιστικότητα για να γλιτώσει το νησί από τα ξεπουλήματα του ΤΑΙΠΕΔ.

  2. century says:

    Κολοκυθια κ. Κατερινα. Ο Δημητριαδης εγινε Δημαρχος αλλα εξακολουθει να εξαγγελει οτι πρωτα απο ολα θα ασχοληθει με τον ….Μητσοπουλο.

Σχολιάστε