Συμμετοχή των Εθελοντών Πυροσβεστών Πόρου, σε Πανελλήνια Διασωστική Άσκησηethelontes1Στην 6η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση συμμετείχε η Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών του Πόρου. Η άσκηση διοργανώθηκε από την ΕΔΟΚ και το ΠΥ.Σ.ΕΘ. και πραγματοποιήθηκε στον Προβάλινθο Αγ. Μαρίνας, Ν. Μάκρης, Δήμου Μαραθώνα στις 15 – 16 – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013. Η διασωστική άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ.
Έλαβαν μέρος 16 Εθελοντικές Ομάδες με 155 διασώστες από όλη την Επικράτεια. Η Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών Πόρου, συμμετείχε με 6 άτομα.
Η Άσκηση περιελάμβανε:
• Δημιουργία και διαμονή σε καταυλισμό
• Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων
• Αστική διάσωση από τροχαίο και σεισμό – κατάσβεση οχήματος με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων
• Έρευνα – εντοπισμό – διάσωση – παροχή Α’ Βοηθειών – μεταφορά θύματος σε ορεινή περιοχή με χρήση διασωστικού εξοπλισμού.
ethelontes2
Οι Εθελοντές Πυροσβέστες του Πόρου, οι οποίοι για πρώτη χρονιά τάχθηκαν ως συντεταγµένη οµάδα στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ∆ήµου, δραστηριοποιήθηκαν όλη την αντιπυρική περίοδο, κάνοντας τακτικές και έκτακτες περιπολίες στον Πόρο, ενώ ευτυχώς οι φορές που χρειάστηκε να επέµβουν για καταστολή πυρκαγιάς δεν αφορούσαν σοβαρά περιστατικά.
Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας παρείχε πλήρη εξοπλισµό (ρουχισµό, µπότες, ασύρµατους) για τα 11 άτοµα της Οµάδας, ενώ ο κ. Γιάννης ∆ηµητριάδης παραχώρησε τη χρήση ιδιωτικού υδροφόρου οχήµατος και ανέλαβε τα έξοδα για την κίνηση και τη συντήρηση των µηχανοκίνητων µέσων των εθελοντών πυροσβεστών.
Σχολιάστε