Συμμετοχή των Εθελοντών Πυροσβεστών Πόρου, σε Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση
Στην 6η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση συμμετείχε η Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών του Πόρου. Η άσκηση διοργανώθηκε από την ΕΔΟΚ και το ΠΥ.Σ.ΕΘ. και πραγματοποιήθηκε στον Προβάλινθο Αγ. Μαρίνας, Ν. Μάκρης, Δήμου Μαραθώνα στις 15 – 16 – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013. Η διασωστική άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ.
Έλαβαν μέρος 16 Εθελοντικές Ομάδες με 155 διασώστες από όλη την Επικράτεια. Η Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών Πόρου, συμμετείχε με 6 άτομα.
Η Άσκηση περιελάμβανε:
• Δημιουργία και διαμονή σε καταυλισμό
• Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων
• Αστική διάσωση από τροχαίο και σεισμό – κατάσβεση οχήματος με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων
• Έρευνα – εντοπισμό – διάσωση – παροχή Α’ Βοηθειών – μεταφορά θύματος σε ορεινή περιοχή με χρήση διασωστικού εξοπλισμού.
Οι Εθελοντές Πυροσβέστες του Πόρου, οι οποίοι για πρώτη χρονιά τάχθηκαν ως συντεταγµένη οµάδα στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ∆ήµου, δραστηριοποιήθηκαν όλη την αντιπυρική περίοδο, κάνοντας τακτικές και έκτακτες περιπολίες στον Πόρο, ενώ ευτυχώς οι φορές που χρειάστηκε να επέµβουν για καταστολή πυρκαγιάς δεν αφορούσαν σοβαρά περιστατικά.
Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας παρείχε πλήρη εξοπλισµό (ρουχισµό, µπότες, ασύρµατους) για τα 11 άτοµα της Οµάδας, ενώ ο κ. Γιάννης ∆ηµητριάδης παραχώρησε τη χρήση ιδιωτικού υδροφόρου οχήµατος και ανέλαβε τα έξοδα για την κίνηση και τη συντήρηση των µηχανοκίνητων µέσων των εθελοντών πυροσβεστών.