Στον Πόρο οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγώνimages (1)Στον Πόρο θα γίνονται πλέον οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών της περιοχής των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, καθορίστηκαν οι χώροι αφετηριών των εξεταστικών επιτροπών πρακτικών εξετάσεων για τους υποψηφίους οδηγούς μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων (Α΄ και Β΄ κατηγορίας), στον Πόρο, στο χώρο του νέου λιμένα (πλησίον παιδικής χαράς).
Πλέον, οι παραπάνω εξετάσεις για τους κατοίκους της περιοχής των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας, θα γίνονται στον Πόρο και όχι στον Πειραιά, από την αρμόδια διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Η αντίδραση του Σάββα Αθανασίου

Από τον Σάββα Ν. Αθανασίου και τον συνδυασμό “ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα” ανακοινώθηκαν τα εξής: “Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι υποψήφιοι οδηγοί μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων θα δίνουν εξετάσεις στον Πόρο και όχι στον Πειραιά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δ. Κατσικάρη. Το εύλογο ερώτημα όλων των Τροιζηνίων είναι με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο Πόρος για τις εξετάσεις και όχι ο χερσαίος χώρος της Τροιζηνίας, στον οποίο διαμένουν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής. Έγινε διαβούλευση; Υπήρξε ολιγωρία από την δημοτική αρχή του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων; Ρωτήθηκαν οι φορείς της Τροιζηνίας; Κύριε Κατσικάρη θα μας πείτε τα κριτήρια με τα οποία επιλέξατε τον Πόρο αντί για την Τροιζηνία;”.
Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. antonis karathanasis says:

  Αθάνατε Έλληνα δεν θελω γαίδαρο ρε Θεέ , απλά θέλω να ψωφίσει ο γαιδαροσ του γειτοναααα!!!
  α ρε μαυρογιαλουρο που θα φας!!!

 2. Ο Μαυρογιαλούρος ήταν ένας έντιμος πολιτικός και παραιτήθηκε όταν κατάλαβε τα λαμόγια δίπλα του έκλεβαν. Τώρα, διαδικασίες οδήγησης μέσα στο λιμάνι δεν μπορώ να το καταλάβω. Οι υπεύθυνοι θα μας το εξηγήσουν. Επειδή, δεν κατάλαβα, δεν ήθελες να γίνονται οι εξετάσεις οδήγησης στον Γαλατά; Σε ενοχλεί ο γάιδαρος, γιατί εμένα δεν με ενοχλεί.

 3. antonis karathanasis says:

  είχατε εξετασεισ στο γαλατα? για να καταλαβω δηλαδης.Τωρα που ηρθαν πιο κοντα τις θεσ και στο σπιτι σου .τι δεν καταλαβαινεισ?

 4. τεο says:

  Το προβλημα ειναι π θ γινονται οι εξετασεις?τ καλο ειναι οτι ολοι η Τροιζηνια δ θ τρεχει πειραια!!αλλα πρεπει ν βγει κ απ εκει θεμα γιατι πηγε στ πορο!!!εσυ κυριε αθανασιου δ ηξερες οτι εψαχναν χωρο γ τ που θα γινουν οι εξετασεις?κ οι 2 δημοι τ ηξεραν!!!

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ says:

  Αγαπητοί φίλοι,

  Η πρόθεσή μας είναι πολύ απλά, η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Να δίνουν δηλαδή οι υποψήφιοι οδηγοί εξετάσεις στον τόπο τους και να μην έρχονται στον Πειραιά.
  Έτσι, θα εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.
  Δεν έγινε κάποιος… διαγωνισμός ή διαγκωνισμός μεταξύ Πόρου και Γαλατά, για το που θα γίνονται οι εξετάσεις.
  Το ζήτησε ο Δήμος Πόρου και εκεί -έξω από το λιμάνι και όχι… μέσα!- ο Δήμος βοήθησε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τα εκ των κανονισμών προαπαιτούμενα για να διενεργούνται οι εξετάσεις σωστά.
  Στο ζήτημα αυτό, υπήρξε και γραπτή σύμφωνη γνώμη του Δήμου Τροιζηνίας, φυσικά…
  Θεωρώ ότι καλύτερα είναι οι κάτοικοι Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων να μην μετακινούνται στον Πειραιά για να μην ταλαιπωρούνται.
  Και, θα μου επιτρέψετε να μην μπω ΠΟΤΕ στη λογική “γιατί Πόρος και όχι Γαλατάς ή κάτι άλλο, γιατί δεν ασπάζομαι τέτοιες λογικές.
  Πιστεύω στην Ενότητα των δύο Δήμων και στη συνεργασία όλων και, σίγουρα, όλοι οι κάτοικοι θέλουν αυτή την Ενότητα και όχι οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
  Άλλωστε, Πόρος, Τροιζηνία και Μέθανα είναι “αδέρφια” με κοινό μέλλον και εμείς τουλάχιστον στην Περιφέρεια και εγώ προσωπικά δεν ξεχωρίζω κανέναν.
  Αλλά, η λύση βρέθηκε στον Πόρο και νομίζω όλοι μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα από το να έρχονται στον Πειραιά.
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  Δημήτρης Κατσικάρης
  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

 6. Αντί να χαιρόμαστε που οι συντοπίτες μας θα γλυτώσουν χρόνο και χρήμα από τις μετακινήσεις στον Πειραιά, με την εξαιρετική απόφαση του κ. Κατσικάρη, κάποιους τους καταλαμβάνει το σύνδρομο του μίζερου χωριάτη: “γιατί στο διπλανό χωριό και όχι στο δικό μου!”.

  Προσωπικά θεωρώ πως είτε στα Μέθανα, είτε στο Γαλατά, είτε στην Τροιζήνα, είτε στον Πόρο είναι καλύτερα από τον Πειραιά…

  Όταν ο κ. Κατσικάρης αποδεδειγμένα προσπαθεί να βελτιώσει τη ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης Τροιζηνίας, ας λέμε και ένα καλό λόγο, δεν θα πάθουμε κάτι κακό!

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 7. “Καυγάς” για την διεκδίκηση της διενέργειας εξετάσεων για χορήγηση αδειών οδήγησης αυτοκινήτων;

  Στον τόπο που ζω, οι όμοροι δήμοι μαλώνουν για το αντίθετο. Δεν έχει τίποτα να ωφεληθεί ένας τόπος από αυτή τη διαδικασία. Μόνον τα κοντινά καφέ την θέλουν, κανείς άλλος.

 8. Γιάννης Δρούγκας says:

  Αγαπητοί συντοπίτες,
  Η απόφαση αυτή κατ αρχάς είναι πολύ ωφέλιμη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για ευνόητους λόγους.
  Όσον αφορά την χωροθέτηση του στίβου οδήγησης-εξέτασης, είναι μάλλον ατυχής. Ο χώρος που ορίστηκε, είναι το σημείο σύνδεσης του νησιού του Πόρου με το ηπειρωτικό τμήμα (οδικώς) καθώς και το σημείο αποβίβασης των πλοίων της ακτοπλοικης γραμμης. Ταυτόχρονα δε, χρησιμευει ως χώρος σταθμευσης οχημάτων του Πόρου.
  Δεν γνωρίζω αν οι χώροι εξέτασης ικανότητας οδήγησης, πρέπει να πληρούν καποιες προδιαγραφές και αν χρήζουν μόνιμες κατασκευές. Είναι όμως σαφές οτι, κατα την καλοκαιρινή επι τω πλείστον περίοδο, ο χώρος καταλαμβάνεται απο μεγάλο αριθμό οχηματων οπότε καθίσταται δυσχερής η διενέργεια εξετάσεων. Εάν δε, χρειάζεται και οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, φαντάζεστε αυτό να γίνεται την καλοκαιρινή περίοδο στους δρόμους ενός τουριστικού νησιού? Αλήθεια, οι εκπαιδευτές χρησιμοποιούν τον εν λόγω χώρο για πρακτική εξάσκηση εν μεσω σταθμευμένων οχημάτων και πεζών?.
  Όσον αφορά τώρα το εάν τα caffe αποζητούν το χώρο εξέτασης κοντά τους για να εχουν δουλειά (και εάν αληθευει) τι να πει κανείς. Εάν ψάχνουν έτσι να εχουν δουλειά, σε ένα πανέμορφο τουριστικό προορισμό, δεν εχουν παρα να αλλάξουν επάγγελμα. Αλλιώς ας επικεντρωθούν στην ποιότητα των υπηρεσιών τους προς τους επισκέπτες και ας είναι όπου δει ο χώρος εξετάσεων ικανότητας οδήγησης.
  Υ.Γ. Εάν κρίνουμε δε απο το πως συμπεριφερόμαστε ως οδηγοί στην καθημερινότητα μας μάλλον λίγη σημασία έχει ο χωρος εξέτασης.
  Ευχαριστώ γαι την φιλοξενία

 9. ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΠΛΑΚΟΣ says:

  ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΛΙ ΚΑΛΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΟΤΑΝ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΟ.ΑΥΤΕΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ?ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ?ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ.ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΜΩΣ.

 10. Για να βοηθήσω στη συζήτηση και να γίνει κατανοητή η παρέμβαση μου: Θα ήθελα να υπάρχει ένα οργανωμένο κέντρο εκμάθησης και κυκλοφοριακής αγωγής στον Γαλατά προκειμένου να λειτουργεί ως θεματικό πάρκο για τα παιδιά και για τους υποψήφιους οδηγούς. Η επισήμανση του αντιπεριφερειάρχη Δ. Κατσικάρη δίνει ουσιαστικές απαντήσεις και εκ των πραγμάτων είναι επιτυχία του Δ. Στρατηγού. Ωστόσο, όμως, το λιμάνι δεν παρέχει τις προυποθέσεις για να γίνει εξεταστικό κέντρο και θα είχε ενδιαφέρον η άποψη του Λιμεναρχείου Πόρου. Παλαιότερα οι εξετάσεις γίνονταν εναλλακτικά στην Αίγινα και στον Γαλατά και αργότερα μεταφέρθηκαν στον Πειραιά. Όσον αφορά τη συζήτηση για τα καφέ, ένα διοικητικό κέντρο δημιουργείται με παράλληλες δραστηριότητες. Η άποψη ότι θα υπάρχουν δύο δήμοι και ένα διοικητικό κέντρο με βρίσκει αντίθετο. Αντίθετα υποστηρίζω την ισόπλευρη ανάπτυξη όλης της περιοχής και όχι την μονόπλευρη συγκέντρωση των υπηρεσιών και των διοικητικών δραστηριοτήτων. Η άποψη του καθένα είναι θεμιτή, ωστόσο το δικαίωμα της αντίθετης άποψης είναι εξίσου δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Σχολιάστε