Στην τελική ευθεία…ekloges2010Λιγότερες από δέκα μέρες απομένουν για την εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο του Πόρου. Υποψήφιοι δήμαρχοι οι κ.κ. Γιάννης Δημητριάδης και Σπύρος Σπυρίδων. Δύο ικανοί υποψήφιοι για τη δημαρχεία, με διαφορετική ατζέντα και διαφορετικό  πολιτικό λόγο. Δύο υποψήφιοι που συνθέτουν ίσως την πιο αμφίρροπη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, έρχονται σε μια περίοδο που τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί, η χρηματοδότηση δίνεται με το σταγονόμετρο. Σε μια εποχή που οι πολίτες εμφανίζονται κατά περιπτώσεις, απογοητευμένοι, οργισμένοι, καχύποπτοι και μετανιωμένοι για τις επιλογές που έκαναν στο παρελθόν.

Οι δυο υποψήφιοι που διεκδικούν την ψήφο μας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επόμενη μέρα, θα είναι δύσκολη σε όλα τα μέτωπα.

Ξεκινώντας από τα εσωτερικά προβλήματα του Δήμου, θα βρουν μπροστά τους και σχέδια της κεντρικής εξουσίας, που αναμένεται να καθορίσουν τον μέλλον του νησιού. Σχέδια που ενδεχομένως να αλλάξουν τον Πόρο τις επόμενες δεκαετίες, και να επηρεάσουν τις ζωές των παιδιών μας.

Οι δύο υποψήφιοι

Από τη μια ο Σπύρος Σπυρίδωνας, με όπλο την εμπειρία και την κομματική στήριξη, ενώ από την άλλη ο πολιτικά ανεξάρτητος Γιάννης Δημητριάδης με όπλα την όρεξη, το πνεύμα της αλλαγής, τον ξεκάθαρο πολιτικό λόγο. Δύο υποψήφιοι που κινούνται σε μια πολιτική σκακιέρα με εκ διαμέτρου διαφορετική πολιτική ατζέντα και τακτική.

Η πολιτική ατζέντα του κ. Δημητριάδη περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων, τα καυτά ζητήματα του Βιολογικού, του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πόρου. Ο  κ. Δημητριάδης  αναδεικνύει την ανάγκη εξυγίανσης του Δήμου, τον τομέα της Υγείας, την αξιοποίηση του Κ.Ε. Πόρος και την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων.

Στον αντίποδα, ο κ. Σπυρίδωνας, αποφεύγει να αναφερθεί στα σοβαρά ζητήματα του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών και της ιδιωτικοποίησης και εστιάζει τόσο στο έργο που επιτέλεσε ως δήμαρχος Πόρου, όσο και στους πολιτικούς άξονες που κινήθηκε στα 16 χρόνια της θητείας του στον Δήμο, μέχρι δηλαδή το 2006, αναδεικνύοντας την προσωπικότητα και τις γνωριμίες του ως αντίβαρο στην έλλειψη αναλυτικών προτάσεων.

Τα πρόσωπα των συνδυασμών

Το εκλογικό αποτέλεσμα, αναμένεται να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό κι από τους υποψηφίους συμβούλους που πλαισιώνουν τους δυο «μονομάχους».

Στο κάλεσμα ενότητας του κ. Σπυρίδωνα ανταποκρίθηκε, όπως είχαμε προβλέψει, η πλειοψηφία των εν ενεργεία συμβούλων και υποψηφίων – στις εκλογές του 2010- της παράταξης  του απερχόμενου Δημάρχου Πόρου και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό της Ν.Δ.  Δημήτρη Στρατηγού.  Επίσης στο πλευρό του κ. Σπυρίδωνα βρίσκονται δυο πρώην αντίπαλοι του. Οι δύο πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι και πρώην σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας της περιόδου 2006-2010, οι  κ.κ. Γρίβας και Δρούγκας.  Τέλος ο κ. Σπυρίδωνας ενέταξε στο ψηφοδέλτιο του και δύο υποψηφίους από τον όμορο Δήμο Τροιζηνίας τους κ.κ. Καράμπαμπα και Χατζαντωνά.

Στο πρόσωπο του Γιάννη Δημητριάδη, ο κόσμος βλέπει την αλλαγή. Ο κ. Δημητριάδης  στελέχωσε το ψηφοδέλτιό του με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία, όλοι οι εν ενεργεία σύμβουλοι της παράταξής του, τρεις πρώην σύμβουλοι των παρατάξεων Σπυρίδωνα και Στρατηγού, οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί από τις επιλογές των παρατάξεών τους, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων του τουρισμού κ.α. Επιπλέον, ο κ. Δημητριάδης κράτησε τρία δυνατά ονόματα για το τέλος, αποκτώντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Η μικροβιολόγος Μαρία Βαρβάρου, ο προπονητής του ΝΟΠΤ Αντώνης Λαδάς και ο δις πρωταθλητής Ευρώπης στην κωπηλασία Γιάννης Τσάμης, συμπλήρωσαν  ένα δυνατό συνδυασμό στον οποίο συνολικά μετέχουν 10 γυναίκες, 19 άτομα κάτω των 50 ετών, 17 απόφοιτοι Πανεπιστημίων και Ανώτερων Σχολών και 3 υποψήφιοι διδάκτορες ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το εκλογικό σώμα στον Πόρο, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 2 υποψήφιους δημάρχους και 68 υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους,  οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ένα επικοινωνιακό σαφάρι  με στόχο ένα εκλογικό σώμα, το οποίο έχει αρχίσει να εκδηλώνει τις προθέσεις του και ήδη στα καφενεία και τα πηγαδάκια του Πόρου, οι πολίτες έχουν αρχίσει να δίνουν τα δικά τους προγνωστικά για την εκλογική αναμέτρηση, με την λέξη «αλλαγή» να ακούγεται όλο και περισσότερο.

Η «μάχη» του… Like

Η φετινή προεκλογική περίοδος, έχει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο «σφυγμομέτρησης» που οι προηγούμενες εκλογές δεν το είχαν, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Πρόκειται για τη μάχη του Like. Τη μάχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media), μέσα από τα οποία, πολλοί από τους συμπολίτες μας, επωνύμως, έχουν ήδη εκδηλώσει τις προτιμήσεις τους σε παρατάξεις και πρόσωπα.

Με δεδομένο ότι σε αυτές τις εκλογές, ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας έχει λογαριασμό στο facebook, η επικοινωνιακή «μάχη» που δίνεται σε αυτό το μέτωπο, παίζει σημαντικό ρόλο, τουλάχιστον σε επίπεδο ηθικού και για τα δυο επιτελεία.

Τη μάχη του Like σε αυτόν το ιδιότυπο προεκλογικό αγώνα, την έχει κερδίσει αδιαμφισβήτητα ο Γιάννης Δημητριάδης.

Φυσικά, τα social media δεν κερδίζουν εκλογές, ωστόσο αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο για ασφαλέστερες εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος.

Μ. Κανατσίδης

 
Comments (92)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Poriotis says:

  Παντως αντικειμενικη παραθεση των γεγoνοτων αυτο δεν το λες…..

 2. Πάνος says:

  Περίμενες αντικειμενικότητα από τον Κανατσίδη ?

  Μην τρελαθούμε τελείως, μόνο σημαία της αλλαγής πορεία δεν έχει σηκώσει 😉

 3. Μ says:

  Γελαει ο κοσμος!!! Κριμα τετοιο αρθρο να ανεβαινει στο porosnews! Χαθηκαν οι New York Times?

 4. xristos says:

  Μετά απο τέτοιο άρθρο-επιτομή της αντικειμενικότητας και της ελεύθερης δημοσιογραφίας το βραβείο Pulitzer είναι πιο κόντα απο ποτέ!!!

  Εχω διαβάσει 20 φορές το άρθρο και προσπαθώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να κινείται τόσο επιδέξια στα όρια της αντικειμενικότητας και να “μοιράζει το καρπούζι στη μέση” μεταξύ των 2 υποψηφίων χώρις να προβάλλει και να προωθεί κανέναν αλλα και χωρίς να αδικεί.

  Τα ταπεινά μου συγχαρητήρια…

  Μπράβο και ξανα ΜΠΡΑΒΟ!!!

 5. noname says:

  Εδώ δεν ανέβασε την είδηση για την αλλαγή στα δρομολόγια των συμβατικών, που είναι τα καλύτερα δρομολόγια που είχαμε εδώ και χρόνια, επειδή ο Λεφάκης (ο πλοιοκτήτης του Φοίβος) είπε ότι έγιναν ύστερα από επαφές και παρότρυνση του Σπυρίδωνα.

  Προτιμά να θάψει την είδηση, παρά να το γράψει….

 6. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ says:

  Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 105 δημάρχους, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλους της τοπικής αυτοδιοίκησης που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό. Ανάμεσά τους, φιγουράρει και το όνομα του Σπύρου Σπυρίδωνα…
  Τα συμπεράσματα δικά σας…

  http://araxni74.blogspot.gr/2013/01/105.html

 7. Poriotis says:

  Βρε Παρατηρητή αυτό που κολλάει με το άρθρο;;
  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε….

 8. century says:

  ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ? ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΑΣΠΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

 9. Δημήτρης Γρίβας says:

  Προς αποκατάσταση της αλήθειας έχω επιγραμματικά να σας ενημερώσω εσάς και τους συμπολίτες μας ότι είναι αναληθές ότι εγώ κατέβηκα ως υποψήφιος Δήμαρχος εναντίον του κ. Σπ. Σπυρίδωνα.Το 2006 κατέβηκα εναντίον του τότε υποψηφίου κ. Δ.Στρατηγού.
  Ο κ. Ν. Δρούγκας είχε κατεβεί εναντίον του συνδυασμού του κ. Σπυρίδωνα στις εκλογές του 1990. Ο κ. Σπυρίδωνας ως τότε δεν είχε παρουσιάσει έργο διότι δεν ήταν ακόμη Δήμαρχος. Δήμαρχος ανέλαβε ο κ. Σπυρίδων το 1991.
  Επίσης θα ήθελα να μου δίνατε τον ορισμό του «φθαρμένου» και του «άφθαρτου». Αυτόν που «ζυμώνει» για να δώσει «ψωμί» τον αποκαλούμε «φθαρμένο» και αυτός που παρακολουθεί χωρίς να κάνει τίποτα είναι ο «άφθαρτος»; Την εμπειρία την κάναμε… «φθορά»; Και «άφθαρτος» είναι ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος επιλέγει να….παράξει έργο μηνύοντας τους πάντες; Ως αντιπολίτευση, εκ του θεσμικού του ρόλου θα μπορούσε να παράξει θετικό έργο.
  Επίσης από πού προκύπτει ότι το θέμα του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών είναι σοβαρό θέμα για το νησί μας; Δηλαδή ο κ. Δημητριάδης βάζει υποψηφιότητα για Δήμαρχος στον Πόρο για να «πολεμήσει» το χωροταξικό πανελλαδικά; Θέλει να χτυπήσει έναν κλάδο που προσφέρει στην εθνική οικονομία και δίνει θέσεις εργασίας, κάτι που ζητούν σήμερα όλοι οι Έλληνες; Γιατί ο κ. Σπυρίδων πρέπει να ασχοληθεί με αυτό όταν όλοι γνωρίζουν ότι κανείς δεν επιθυμεί περισσότερες μονάδες στο νησί, ούτε οι εταιρείες ούτε οι εργαζόμενοι, απλά να παραμείνουν αυτές που υπάρχουν και αν θέλετε κάτι ακόμη να συγκεντρωθούν σε δυο το πολύ σημεία που θα συμφωνηθούν με τους εμπλεκόμενους φορείς; Προς τι λοιπόν η αναμόχλευση του θέματος;
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 10. Angela Makri Dekoulou says:

  ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

  ΠΑΛΙΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ!!!!!!!!! ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ …. 1821 , ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

  ΚΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ;; ΕΤΣΙ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ;;

  ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΑΠΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.

  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!!

  “28/2/2014
  ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.
  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ , ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ.

  Σε κάθε προεκλογική περίοδο βγαίνουν οι καλοθελητές με τσεκούρια κατά των αντίπαλων υποψηφίων δημάρχων πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθήσουν τον υποψήφιο δήμαρχο της αρεσκείας τους.
  Αν και δεν τάσσομαι με το παρόν κείμενο υπέρ κανενός από τους σημερινούς υποψηφίους Δημάρχους του Πόρου, αισθάνομαι υποχρεωμένη σαν ενεργός πολίτης να απαντήσω σε κάποια κακεντρεχή σχόλια ΑΝΩΝΥΜΩΝ, γεμάτα υπονοούμενα, που γίνονται κατά κόρον τις ημέρες αυτές, κάτω από τις δημοσιεύσεις του PorosNews. Σχόλια άσχετα με το άρθρο, σχόλια άσχετα με το σήμερα, σχόλια άσχετα με το αύριο, σχόλια χωρίς αποδείξεις και ονόματα.
  Επειδή τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου κάποια έγγραφα που απαντούν και ελπίζω ότι «βουλώνουν ανήθικα στόματα», σας παραθέτω σήμερα στοιχεία για το εξής:
  Ο/Η Carlo Collodi την 26/02/2014 μας προέτρεψε να δούμε το site http://neakeratsiniou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7221.html
  και να ενημερωθούμε για το μεγάλο και ολόφρεσκο νέο της 13/01/2013 ότι τότε υπήρξε άρθρο για τον έλεγχο που θα διενεργούσε η ΣΔΟΕ για αιρετούς μεταξύ των οποίων και ο κος Σπυρίδωνας.
  Επειδή προφανώς σκοπίμως παρέλειψε ή απλά αδιαφόρησε ο/η Carlo Collodi να ερευνήσει και να μάθει σας γνωρίζω ότι η αντίδραση του κου Σπυρίδωνα τότε ήταν άμεση, εκδίδοντας Δελτίο Τύπου και αποστέλλοντας στην ΣΔΟΕ σχετική επιστολή, ζητώντας τον άμεσο έλεγχό του κα την κοινοποίηση στον τύπο του αποτελέσματος της έρευνας.

  «ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

  Σχετικά με δημοσιεύματα περί ελέγχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε ότι με αφορά, δηλώνω :

  Ανήκω σε αυτούς που επιδιώκουν τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών.
  Πιστεύω ότι κάθε έλεγχος από το ΣΔΟΕ ή άλλη υπηρεσία, είναι απολύτως αναγκαίος και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να ασκείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  Διότι διαφυλάττει ουσιαστικά τη χρηστή Δημόσια Διοίκηση,
  αλλά και την υπόληψη των αιρετών από κακόβουλες καταγγελίες, που οφείλονται κυρίως σε τοπικο-πολιτικούς ανταγωνισμούς και διαφορές.

  Οι έλεγχοι πρέπει να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται στα ΜΜΕ. Επίσης άμεσες πρέπει να είναι και οι κυρώσεις που τυχόν θα προκύψουν.

  Δημοσίευση όμως λίστας ονομάτων που ασκείται ή πρόκειται να ασκηθεί έλεγχος, ιδίως λόγω ανωνύμων καταγγελιών, χωρίς την άμεση ανακοίνωση και προβολή των αποτελεσμάτων του ελέγχου, δεν υπηρετεί ούτε την Δημοκρατία ούτε την χρηστή Διοίκηση, αλλά τις επιδιώξεις αυτών που για διάφορους λόγους κάνουν τις ανώνυμες καταγγελίες.

  Σπύρος Σπυρίδων»

  Το ίδιο έκανε και η ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) αφού στην κατάσταση ήταν οι περισσότεροι Δήμαρχοι της Ελλάδας (όμηροι δηλαδή ανώνυμων καταγγελιών).

  Κατόπιν αυτού εκδόθηκε από το ΣΔΟΕ ανακοίνωση για αυτά τα δημοσιεύματα, επιβεβαιώνοντας ότι η λίστα που αναφέρεται στο άρθρο συντάχθηκε από ΑΝΩΝΥΜΑ τηλεφωνήματα και όχι λόγω ενδείξεων ή στοιχείων. Έχουν δηλαδή την σοβαρότητα του /της Carlo Collodi και κάθε άλλου ανωνύμου καταγγέλτη.
  Δήλωση του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ Στυλιανού Στασινόπουλου
  «16 | 01 | 2013
  Σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκει σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και την Δημοκρατία μας.

  Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων.
  Όσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών. Όσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων.»

  Καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα από το αποτέλεσμα του ελέγχου αφού δεν προέκυψε κάποια αλήθεια στην ανώνυμη καταγγελία για τον κο Σπυρίδωνα και άρα σύμφωνα με το ΣΔΟΕ δεν υπάρχει είδηση.

  Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν αφορούν μόνο αυτήν την περίπτωση αλλά και πολλές άλλες. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός των απαντήσεων ή διαφορετικά της αποχώρησης πολλών από την παρούσα ιστοσελίδα, την οποία κάποιοι την έχουν μετατρέψει σε ιδιωτικό και κακεντρεχές καφενείο.”

 11. Αναστασία Λ. says:

  Καλησπέρα σε όλους
  Επειδή ο διάλογος είναι αυτό που χρειάζεται στις μέρες που ζούμε και προς τιμήν του το porosnews τον επιτρέπει, αντιθέτως με άλλα Μέσα, θα μπορούσε κάποιος να μου επισημάνει τα σημεία του άρθρου, που χρίζουν κριτικής; Γιατί θεωρείτε ότι το άρθρο δεν είναι αντικειμενικό;
  Ευχαριστώ

 12. geo2004 says:

  Σας διαβαζω αλλα δεν αντεχω!!!
  Και στο πιο απομακρο ελληνικο νησι τα δρομολογια εχουν βελτιωθει….ο Πορος θα ηταν εκτος!!Μην ξεχνατε οτι με την καταργηση των συμβασεων εργασιας των ναυτικων οι εφοπλιστες θα εχουν την δυνατοτητα να απασχολουν εκατονταδες θυματα ναυτικους!!Ετσι το θελει η ΝΔ….ΕΛΠΙΖΩ ..να σκεφτουν σοβαρα ποιους θα ψηφισουν τωρα….!!!Ακομα περιμενω απο τους επαιοντες να μας πουν για τα 600.000 Ε.Φυσικα δεν περιμενω απαντηση και ελπιζω ο Πορος σαν ‘αρσενικο’ νησι να παψει να εξαρτσαται απο 5-6 οικογενειες!!

 13. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  Dear “noname” δεν διαβασες μου φαινεται το προγραμμα της “αλλαγη πορειας” γιατι διαφορετικα θα εβλεπες στο “αξιζει την προσοχης σας” ,για τις ακτοπλοικες συγκοινωνιες το παρακατω:”Η παραταξη μας βρισκεται σε προχωρημενες συζητησεις με εφοπλιστικη εταιρεια για την δρομολογηση ταχυπλοου πλοιου ……κ.λ.π.
  οι εκπροσωποι τησ εταιρειας, σε συναντησεις που εχουν πραγματοποιηθει , αλλα και με επιστολη τους, εχουν δεσμευθει εγγραφως για την δρομολογηση του πλοιου
  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ και ο Γιαννης Δημητριαδης εχει δηλωσει την στηριξη του στο εγχειρημα το οποιο προυποθετει οτι οι δημοτες πορου θα στηριξουν εμπρακτως την προσπαθεια, μετεχοντας μαζικα με συμβολικο κατα κεφαλη ποσον,στ μετοχικο κεφαλαιο της εταιρειας.
  Νοname κανε τα δικα σου σχολια…

 14. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  Δηλαδη συμφωνησε μαζι τους ο Δηνητριαδης να δρομολογησουν πλοιο ,ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!!
  Αν δεν εκλεγει , δεν εχετε πλοιο αγαπητοι ποριωτες!!!
  “ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΟΙΟ” μας λεει.
  Πως λεγεται αυτο? πολιτικος ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ειπατε?
  Καινουρια πραγματα παντως ειναι αυτα…

 15. ΕΟΠΥ says:

  Μάλλον δεν κατάλαβες ότι μιλάει για εταιρεία που θα στηρίζεται από Ποριώτες μετόχους, για να μην μπορει να καθοδηγειται απο πολιτικους κ συμφεροντα. Εταιρεία που θα σπάσει το μονοπώλιο που μας εχει κανει αγονη γραμμη. Ουτε δωσανε τσαμπα κανενα πλοιο στον Δημητριαδη για την εκδηλωσή του. Εσεις πληρώσατε; Τωρα βεβαια ρωταω για πληρωμες εσενα αλλα δεν πειραζει απαντα αν θες

 16. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  Στο αντιποδα τι εκανε ο Σπυριδωνας ? Συναντηθηκε με τον Λεφακη ,του απεσπασε υποσχεση για την αυξηση των δρομολογιων και μετα το ανακοινωσε! Κατηγορηθηκε για διαπλοκη ομως!
  Δεν εβαλε ως προαπαιτουμενο την εκλογη του οπως ο Δηνητριαδης!
  Αφηστε που και σ αυτην την “ιδεα” ερχεται τελευταιος και καταιδρωμενος ο Δημητριαδης, διοτι ενας γνησιος συμπατριωτης μας ,ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΕΤΑΣ, ειχε αγωνιστει γι αυτο απο την δεκαετια του 80,ως πρωτοπορος τοτε ξοδευοντας χρονο και χρημα.

 17. century says:

  Σε περιπτωση μη εκλογης ο φιλος (ή η οικογενεια) του Δημητριαδη θα αποσυρει την επενδυση του.

  Ασχετο, αλλα στο προγραμμα δεν ειδα τα τουνελ του Αλεξανδρου.. Κριμα και ηταν καλη ιδεα….

 18. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣ. says:

  Διαβάζοντας πιο πάνω τη δήλωση Σπυρίδωνα σχετικά με δημοσιεύματα περί ελέγχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μου θύμησε δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για τις δικές του “υποθέσεις”… έλεγχος, διαφάνεια, γράμμα του νόμου… Η αλήθεια πάντως είναι πως απόφαση ή ανακοίνωση για την καθαρότητα του από το ΣΔΟΕ δεν έχει δημοσιοποιηθεί κ. Μακρή-Δεκούλου…

 19. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  ΕΟΠΥ , μαθε να διαβαζεις εκτος του να ειρωνευεσαι.
  “Η παραταξη μας βρισκεται σε προχωρημενες συζητησεις με εφοπλιστικη εταιρεια…..Εχουν δεσμευτει εγγραφως για την δρομολογηση του πλοιου ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ…”
  Και παρακατω οτι ο Δημητριαδης ΘΑ στηριξει το εγχειρημα
  “το οποιο ΠΡΟΥΠΘΕΤΕΙ…οτι οι δημοτες πορου κ.λπ.
  μετεχοντας μαζικα με συμβολικο ποσο στο ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ της εταιρειας..”
  ΑΥΤΑ ΕΟΠΥ, ειναι απο το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Δημητριαδη.Τωρα που ειναι η θα γινουν οι ποριωτες εφοπλιστες ,αφου οι συζητησεις γινονται με την εφοπλιστικη εταιρεια η οποια μαλιστα “ΑΠΕΙΛΕΙ” οτι μονο αν εκλεγει ο Δημητριαδης θα εχουμε πλοιο.Ο Λαος του Πορου ουτε συζητησε γι αυτο, ουτε ρωτηθηκε, ουτε επιστολη εστειλε . Οι εφοπλιστες και ο δημητριαδης μονο τα λενε αυτα,Κι εσυ γιατι πληρωνεσαι.ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΕΧΕΙ ΠΛΟΙΟ? ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΠΑΛΑ ΠΛΟΙΟ!!

 20. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  ΓΙΑ ΤΑ 600.000 ξερει καλυτερα ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ. Που χθες βραδυ εκδηλωσε δια της παρουσιας την συμαρασταση του στον Δημητριαδη στο CAVO D ORO και εισεπραξε την φιλοφρονηση του. ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΓΑΝΕ, φερεται να του ειπε στην ΟΜΙΛΙΑ του ο Δημητριαδης.
  Δεν τον ρωτησε για τα 600.000 γιατι τα βρηκανε τωρα…Πρεπει να πω παντως οτι δεν αμφισβητω σε καμμια περιπτωση την εντιμοτητα τιυ Στρατηγου περι τα οικονομικα.
  Απλως πολλοι πιστευουν οτι αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω για τα 600.000, πρεπει να ειναι ο Στρατηγος.

 21. ΕΟΠΥ says:

  Νικολάκη στο ξαναγράφω πρέπει να αλλάξεις ρουφιάνο δεν στα είπανε καλά. Θα σου έλεγε λοιπόν ο ρουφιάνος σου αν ήταν καλός, ότι προσπάθησαν και πιο παλιά να το βάλουν το πλοίο και κάποιος τους έβαλε τρικλοποδιά.
  Στον Φοίβο δεν ήταν ο Στρατηγός; Μας δουλεύεις ρε φίλε;
  Όσο για τα 600.000 λες οι ορκωτοί να μην τα βρούν; Το διάβασες γρήγορα το πρόβλημα.Φήμες λένε πάντως ότι ο Δημητριάδης έχει γνωριμίες με λαγωνικό που μυρίζει 40000 στο πίτσι φυτίλι. Εσύ έχεις υπόψη σου κανέναν;
  Τα περί εκβιασμού από εσένα δεν θέλουν σχόλιο.
  Ε ρε φόβος που σας έχει πιάσει με τον έλεγχο…

 22. N.K says:

  Κάποιους τους έχει πιάσει πανικός και φαίνεται αυτό.
  Το θέμα είναι ότι αλλα συζητάμε κάθε χρόνο για το πως θα θέλαμε να δούμε το νησί μας κι όταν έρχεται η ώρα άλλους ψηφίζουμε. Καλά να πάθουμε λοιπόν που είμαστε τελευταίοι στον Σαρωνικο, αφού αρνούμαστε να δώσουμε την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο (που αποδεδιδεγμενα) δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον απο την εκλογή του να βοηθήσει τον τόπο μας.
  Εύχομαι καλή επιτυχία στον κύριο Δημητριαδη.

  Υ.Γ. Μπαμπη κανε την δουλειά σου και μην ακούς τι σου λένε. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που δεν συμφωνούν με αυτά που λες. Εσύ εφόσον τους δίνεις τον λόγο δεν έχεις να απολογηθεις για τίποτα. Η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι μόνο να γράφει τα γεγονότα αλλα και λέει την γνώμη του.

 23. panos says:

  Δρούγκα δε νομίζω να πήγες στο CAVO D ORO αν και από σένα όλα να τα περιμένει κανείς. Άρα μια χαρά δουλεύουν τα παπαγαλάκια, βλέπω ούτε το κόμμα δε τους ξέφυγε απ’αυτά που είπε ο Δημητριάδης.

 24. Angela Makri Dekoulou says:

  ΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣ.
  Κύριε ΚΑΣ το ΣΔΟΕ, όπως έγραψα και στο σχόλιό μου και όπως όλοι γνωρίζουν, δεν εκδίδει δελτία τύπου για ανύπαρκτες υποθέσεις ή διαφορετικά, όταν από τον έλεγχό της δεν προκύψει κάτι μεμπτό. Αυτό μπορείτε εσείς και όποιος άλλος θέλει να το επιβεβαιώσει επικοινωνώντας με το ΣΔΟΕ.

 25. antonis karathanasis says:

  βρε Νικο δρουγκα πολυ λεσ για τα 600κ και πωσ φτεει ο στρατηγος.Λεφτα φαγοθηκαν απο 3 μερη .δημο ,λτ ,και πεδικο σωστα?υπηρχε αντιδημαρχοσ οικονομικων σωστα? γιατι δε λεσ και για την κυρια αυτη? γιατι δε λεσ και για το φιλο σου το κο γιωργο που παραδοσε στο συγκενη σου αλα ντ αλλον? ολα ο στρατηγοσ? φτανει το παραμυθακι κε 4κ που ζηταγεσ και 40κ πιος εισαι ? αααα βλεπουμε τωρα οι δουλιτσα παει καλα ε? μπολικο εμπορεβμα στα ραφια μας.Αντε καλεσ δουλιεσ βρε

 26. Αιώνιος Φοιτητής says:

  Μας πήρανε χαμπάρι 😛

  http://www.zougla.gr/blog/article/1016875#.U2_CRrZxatA.facebook

 27. Αναστασία Λ. says:

  Εγώ πάντως ακόμη απάντηση δεν πήρα. Αιώνιε Φοιτητή, ποιους πήρανε χαμπάρι. Το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης και οι σύμβουλοι του, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έπερναν τις αποζημιώσεις τους και τις επέστρεφαν για τις ανάγκες των φτωχών του Πόρου, δεν το γνωρίζατε?
  Όχι τώρα προεκλογικά. Τα τελευταία 4 χρόνια!!!
  Ποτέ δεν το έκρυψε ότι έδινε δωροεπιταγές για τις γιορτές στους φτωχούς. Κατηγορήθηκε μάλιστα και για λαικισμό.
  Εσείς τώρα ανακαλύψατε τον τροχό?
  Και στο κάτω κάτω γιατί σας ενοχλεί αυτό? Αφού είσαστε σίγουροι ότι ο κ. Σπυρίδωνας θα εκλεγεί γιατί εκνευρίζεστε?
  Η υποκρισία έχει και τα όρια της.

 28. Νemesis says:

  @ΑΙΩΝΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ
  ΜΕΓΑΛΕ, ΤΟΣΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ?ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΜΩΡΕ, ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΜΟΝΟ Ν’ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ.

 29. A-typos says:

  Αγαπητή Ανασταία,
  όπως φαίνεται δεν ξέρετε τα πράγματα καλά η δεν σας τα έχουν πεί καλά. Γιατί οι αποζημειώσεις των δημοτικών συμβούλων έχουν καταργηθεί εδώ και δύο χρόνια!!!!!
  Μάλλον εσείς ανακαλύπτετε τώρα τον τροχό!!!!!!!

 30. Ιθαγενής says:

  Μπαμπίνο μη μασάς ρε. Όλοι οι ρουφιάνοι είχαν μάθει να κάνουν τις δουλίτσες τους χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Είχαν μάθει να διαβάζουν τα νέα από τον κρασέμπορα τους και να γλυφουνε εκεί που τους φτύνουν.
  Το συντριπτικό ποσοστό των ποριωτών εκτιμούν και τη δημοσιογραφική δουλειά σου και το ήθος σου. Συνέχισε μαχητικά.
  Άστους να γαυγίζουν. Έτσι κι αλλιώς κοπρόσκυλα ήταν μια ζωή.

 31. Αναστασία Λ. says:

  Εγώ έγραψα ότι ο κ. Δημητριάδης και οι σύμβουλοι του είχαν δεσμευτεί να επιστρέφουν τις απόζημιώσεις από το 2010. Ας πούμε ότι τις επέστρεψαν τα 2 πρώτα χρόνια.
  Τα επόμενα δύο όμως δεν σταμάτησαν να βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
  Ούτε θα σταματήσουν να τους βοηθούν όταν εκλεγούν.
  Και αυτό δεν το κρύβουν ΠΟΤΕ!
  Αξίζουν συγχαρητήρια κι όχι κριτική. Η κριτική που τους ασκείται από αυτούς που τόσα χρόνια βόλευαν τους φίλους και τους γνωστούς και μοίραζαν αναθέσεις σε κολλητους, λέγεται υποκρισία και ξεπεσμός.
  Για τα ρουσφέτια του παρελθόντος, κουβέντα όμως.
  Υποκριτές…

 32. ΕΟΠΥ says:

  Συμπληρώνω…
  Δρούγκα είσαι μεγάλος ψεύτης και άτιμος άνθρωπος! Ο Δημητριάδης είπε στον Στρατηγό ότι, παρότι είναι παρών στη συγκέντρωση, θα αναφερθεί στα λάθη του και ότι το μεγαλύτερο από αυτά ήταν η επιλογή των συμβούλων του. Ποτέ δεν τον είπε καλό δήμαρχο , ούτε τον περιέγραψε ως τέτοιο . Νικολάκη είσαι ένας ακραίος λασπολόγος και συκοφάντης (δεν λέω «κοινός» γιατί είσαι πολύ περισσότερο από κοινός). Λες για εμένα ότι πληρώνομαι, επειδή λέω τη γνώμη μου. Και ποιος το λέει; Εσύ; Που χρωστάς της Μιχαλούς και έχεις δαγκώσει τον μισό Πόρο! Αν είχες αρπάξει αυτά που ζήταγες από τον Δημητριάδη, άλλα θα έγραφες, όπως άλλα έγραφες με ψευδώνυμα μέχρι τον Μάρτιο λασπολογώντας τον Σπυρίδωνα. Ευτυχώς πού σε πέταξε με τις κλωτσιές ο Δημητριάδης όταν τον εκβίασες και σε ξεφορτώθηκε η παράταξή του, γιατί ήσουν τεράστια παραφωνία μέσα σε αυτή. Το σκηνικό που παίχτηκε με εσένα, το οποίο το γνωρίζει καλά όλος ο Πόρος, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Δημητριάδης είναι πραγματικά καθαρός. Εσύ είσαι ένας ακόμα τέντζερης που κύλησε στο καπάκι που του ταίριαζε!
  Άτυπε και φοιτητή οκ. Ευτυχώς ο κόσμος γνωρίζει πότε μοιράστηκαν οι δωροεπιταγές και ΑΠΟ ΠΟΤΕ.
  Πάντως πράγματι έχετε διασυνδέσεις…

 33. Π.Ρ. says:

  https://www.porosnews.gr/elections/%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84/

  Τώρα μάθατε οτι ο Δημητριάδης δίνει δωροεπιταγές κάθε χριστούγεννα και πάσχα. Από το 2011 το κάνει φανερά. Γιατί δε διαμαρτυρηθήκατε τότε; Μήπως γιατί ο κόσμος που έχει ανάγκη και επωφελείται από αυτές θα σα έπαιρνε με τις λεμονόκουπες;

  Επιτέλους και ένας που ήρθε να δώσει και όχι να φάει. Τόσο περίεργο σας φαίνεται αυτό;

 34. geo2004 says:

  Παιδια ελεοςςςς!!!!Μην του γραφετε αλλα του…συγκεκριμενου κυριου…..στο χωριο μου ελεγαν..”πες το παρελθον σου για να προβλεψω το μελλων σου!!!!Αρα τι θα περιμενετε απο τον συγκεκριμενο υποψηφιο!!!Ολοι λιγο πολυ γνωριζομαστε!!!

 35. xristos says:

  Αυτό το παιδί πάντως έχει βαλθεί να κάνει το νησί μας διάσημο.

  Μία με τον ΒΙΟΚΑ πέρυσι που το δημοσιοποίησε ο σκάι και άλλα τόσα δημοσιογραφικά sites, μια με το πανό στα βράχια του ρολογιού, άλλη τώρα με τις επιταγές…

  Δεν μπορώ να πω, καλά το πάει, άντε και στο CNN…

 36. V,V. says:

  Pε παιδια ψυχραιμια!! Ο Νικος αμα βγει (το αλλο με τον Τοτο θα το πω μετα) θα γεμίσει ολες τις παραλιες αμμο οπως εκανε παλιά ,convoy τα φορτηγά θυμαμαι,ισως τελειωση και το παλατι που εφτιαχνε αν δεν του το πείρανε και αυτο!!

 37. Ηρώ says:

  A –typos είναι παντελώς ψευδές ότι οι αποζημιώσεις έχουν καταργηθεί τα τελευταία χρόνια. Είσαι τρομερός λασπολόγος και ψεύτης , δεν ντρέπεστε λίγο να έχετε πέσει τόσο χαμηλά κ. Σπυρίδωνα και σύμβουλοί του;;; Σκαρφίζεστε ιστορίες και νομοθεσίες που δεν υπάρχουν; Περίπου 600 ευρώ το χρόνο παίρνει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος! Ψεύτες!!! Με τη διαφορά ότι εσείς πάντα τα παντελονιάζατε, ενώ οι σύμβουλοι του Δημητριάδη τα έκαναν δωροεπιταγές για τον κοσμάκη.
  Αναστασία μην τσιμπάς στα ψέματα και μην απολογείσαι, μια χαρά τα έγραψες!

 38. ΕΟΠΥ says:

  Χρήστο, στο blog της ζούγκλας ανεβάζουν οι αναγνώστες, όχι οι δημοσιογράφοι. Δηλαδή, εσύ ανέβασες το θέμα εκεί, ή κάποιος ακριβώς σαν και εσένα!
  Όσο για τον ΒΙΟΚΑ, δεν σημαίνει ότι επειδή επαναλαμβάνετε το ψέμα, αυτό θα γίνει αλήθεια. Κανένας Δημητριάδης δεν δυσφήμισε τον Πόρο: Στρατηγός, Δ. Μωρόπουλος, Β. Ζεντέλης, Χρ. Δρούγκας, Ελ. Κουτουζή, Γκ. Μάγειρας, Ρ. Μάνδηλα, Π. Καϊκας και όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής τον δυσφήμισαν, αποφασίζοντας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (όπως παραδέχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αργότερα) να ρίξουν τα λύματα επί τέσσερις μέρες του περσινού Πάσχα σε δρόμους, σε σπίτια και σε ξενοδοχεία. Μετά από αυτό, το να μην έγραφε κανένα ΜΜΕ για αυτό το αίσχος και το να μην έστελνε φωτογραφίες και βίντεο κανένας αγανακτισμένος επισκέπτης του νησιού μας θα ήταν απλώς αδύνατο. Αλλά εσείς τα φορτώσατε στον Δημητριάδη, επειδή ήταν ο μόνος που νοιάστηκε και νοιάζεται τόσα χρόνια για να σταματήσει το έγκλημά σας!

 39. xristos says:

  Ηρώ δεν στα έχουνε πει καλά. Οι αποζημιώσεις για τη συμμετοχή στα ΔΣ έχουν κοπεί απο 1/1/2013.

  Πηγαινέ στα αφεντικά να ενημερωθείς πρώτα γιατί εκτείθεσαι…

 40. indianos says:

  @xristos
  ΜΠΑ ΠΡΟΛΑΒΕ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΣΤΟ CNN.ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ?

 41. Αιώνιος Φοιτητής says:

  Ηρώ :
  νόμος 4093/12: «από 1.1.2013, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν.3852/2010 (Α” 87) δε λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω οργάνων.»
  http://www.localit.gr/archives/18452
  http://loudias.blogspot.gr/2012/11/blog-post_23.html

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως, είναι γιατί ο Αλιφέρης αφού τα λεφτά έτσι κι αλλιώς τα “έδινε” σε φιλανθρωπίες, γιατί με δικαιολογία τις αποζημειώσεις του 2012 δεν ψήφιζε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, και έλεγε όχι σε όλα ? Και μάλιστα στις συνεδριάσεις του 2013 που είχαν ήδη καταργηθεί ?!?!?!?!?

  Μπορείτε να βρείτε στην διαύγεια τις αποφάσεις του 2013 Νο 115,126,275,285, και 289 (για να μην λέτε ότι λέμε ψέματα 😀 )

 42. Γ. Αλιφέρης says:

  Αγαπητέ “φοιτητή” είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στο ερώτημά σου για να πληροφορηθείς όλη την αλήθεια και όχι αυτά που σου γνωρίζουν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. ψήφισα όχι στις διάφορες δαπάνες , όπως φαίνονται στα πρακτικά και στις εισηγήσείς του, για τους παρακάτω λόγους:
  α. Διότι ο Δήμαρχος , οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του ΔΣ λάμβαναν κανονικά τις αντιμισθίες τους και οι δημοτικοί Σύμβουλοι που δικαιούντο το 1έως 3% αυτών δεν τα λάμβαναν.
  β. Το 2013 αν και δεν δικαιούμαστε συμβουλιακά δεν ψήφιζα για τα συμβουλιακά του 2010, του 2011 και του 2012, ωρισμένα των οποίων δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
  γ. Η αναδρομική καταβολή των συμβουλιακών δημιουργούσε πρόβλημα στη Φορολογική Δήλωση και υποχρεωνόμαστε να κάνουμε συμπληρωματικές δηλώσεις.
  Σας γνωρίζω επίσης αν δεν το ξέρετε,ότι μειοψηφούσα από το 2008 μέχρι σήμερα και σε όλες τις Αποφάσεις του ΔΣ και της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες αφορούσαν δαπάνες του κοινού δικτύου αποχέτευσης Πόρου Γαλατά και θα συνεχίσω να μειοψηφώ, διότι ο Δήμος Τροιζήνας ( Τροιζηνίας- Μεθάνων) από το 2008 έως σήμερα, αν και εισπράττει τέλη αποχέτευσης από τους δημότες τους και κάνει χρήση του ΒΙΟΚΑ, δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στο Δήμο Πόρου, με αποτέλεσμα όλα τα έξοδα λειτουργίας του, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να βαρύνουν τους κατοίκους του Πόρου, και να έρχονται Δημοτικοί Σύμβουλοι του εν λόγω Δήμου να ζητούν να εκλεγούν ως Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πόρου , τον οποίο έβλαψαν οικονομικά με τις Αποφάσεις τους και με την πολιτική τους βούληση.

 43. TZAK says:

  ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΚΟΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

 44. Αιώνιος Φοιτητής says:

  Οπότε με λίγα λόγια, εσείς δεν ψηφίζατε ακόμα και απλά πράγματα απαραίτητα για την λειτουργία του Δήμου, γιατί αργήσανε να σας πληρώσουν.

  Φοβερή δικαιολογία το θέμα της φορολογικής δήλωσης…

  Και θεωρείτε ότι η προσφορά σας στον δήμο είναι ανιδιοτελής ?

  Εσείς πως ζητάτε να ξαναγίνεται δημοτικός σύμβουλος όταν βλάψατε τον δήμο για δικό σας συμφέρον ?

 45. ΜΗΤΣΟΣ says:

  ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΕΔΩΣΕ Ο ΑΛΙΦΕΡΗΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ…ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΩΝ…….?????

 46. ΜΗΤΣΟΣ says:

  ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΤΟ POROSNEWS, NA ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ”.ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ…

  Ο κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΑΓΗ. ΜΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ
  ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

 47. Poriotis says:

  Κ. Αλιφέρη,

  1) Εάν θέλατε να διεκδικήσετε τα χρήματα για λογαριασμό του Δήμου Πόρου από τον Δήμο Τροιζήνας μπορούσατε να πιέσετε τον Υπεύθυνο του Δήμου Πόρου που δεν είναι άλλος από τον κ. Στρατηγό.Καθότι η αποποίηση εσόδων του Δήμου είναι ποινικό αδίκημα για τον Δήμαρχο.Για 4 χρόνια δεν το κάνατε ενώ προσφύγατε στην δικαιοσύνη για άλλα δευτερευούσης σημασίας θέματα και μάλιστα δυσφημίζοντας ταυτόχρονα τον Πόρο.

  2) Πόσα ήταν τα χρήματα από τα συμβούλια που σας προκάλεσαν τόσο μεγάλη φορολογική αναστάτωση; Δεν μπορούσατε να τα δηλώσετε και να τα πάρετε μετά;Υπεράνω όλων για ένα Δημοτικό Σύμβουλο είναι λίγα ευρώ ή το καλό του τόπου που εσείς σκοπίμως σαμποτάρατε μην ψηφίζοντας για τον ΒΙΟΚΑ, για τα απορριμματοφόρα κλπ;

 48. antonis karathanasis says:

  αφησε τουσ κε αλιφερη να ψιφισουν τον κο καραμπαμπα που μεχρι πριν λιγο κερο ψηφιζε να μας κοψουν το νερο εδω στον πόρο και τον χατζαντωνα που εκβιαζε τα μαγαζια.Τόρα ομωσ που δεν εχει δικέομα ελενχου αποτι άκουσα θα παρει κανονικα .Ι. ,ασε τουσ να ψηφισουνε τα λαμογια αν εινε πιο πολοι ασ εχει ο πορος αυτο που του αξιζει απλα τα πραματα.

 49. Poriotis says:

  Τι εννοείτε κύριε Καραθανάση….οτι οι Ποριώτες είναι λαμόγια;;;

  Δεν ντρέπεστε….και μετά ζητάτε και την ψήφο μας;

 50. Π.Ρ. says:

  Μην τρελαθούμε κι όλας που δε λειτουργούσε ο δήμος επειδή δε ψήφιζε ο Αλιφέρης. Την πλειοψηφία είχαν οι σύμβουλοι του Στρατηγού, ο,τι ήθελαν το περνούσαν μόνοι τους. Συνέλθετε.

  Όσο για την κακοδιαχείρηση των κληροδοτημάτων, τη μη καταβολή τελών από το δήμο τροιζηνίας, το θέμα της υπεξαίρεσης και γενικώς για αυτού του είδους οικονομικά θέματα, που ξεπερνούν το 1.000.000€, αν δεν κάνω λάθος ο Δημητριάδης έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

  Τι, δεν έκανε καλά; Αν ναι, ξέχασα. Μερικοί εδώ μέσα λένε πως εξ αιτίας των προσφυγών στη δικαιοσύνη δε λειτουργεί καλά ο δήμος.

  Ήμαρτον, που θα έλεγε και μια ψυχή.

 51. xristos says:

  ΠΡΡΡΡΡ μην μπερδεύεσαι, το όλο θέμα έχει να κάνει πιο πολύ με τη νοοτροπία παρά με την ψηφοφορία.

  Ευρω-φονιάδες που θέλουν να το παίξουν υπεράνω χρημάτων για δήθεν φιλανθρωπίες…

  Ακριβως όπως το είπες, ΗΜΑΡΤΟΝ με την υποκρισία!!!!

 52. Στον αγώνα ενωμένοι, και στη μάσα χωριστά! says:

  Τελικά δε μου είπες, έκανε καλά ο Δημητριάδης για το 1.000.000€ που λείπουν από τα ταμεία του δήμου και προσέφυγε στη δικαιοσύνη ή όχι;

  Ο Π.Ρ. είμαι.

 53. xristos says:

  Και ο ίδιος ο Δήμος προσέφυγε στην δικαιοσύνη ΠΡ. Αλλά αν θες τη γνώμη μου, για το συγκεκριμένο καλά έκανε, αλλα όλες οι άλλες μηνύσεις που έχει κάνει είναι για πολλά φάσκελα…

 54. VASILIS says:

  Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΟΥΡΑΣΕΙ..! ΘΑ ΦΥΓΕΙ!

  ΑΛΗΘΕΥΕΙ?

 55. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  Περι ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟΥ ο λογος

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΑ- ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΥΠΟΘΕΤΩ- ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝΙΣΕ “…με τη διαφορα οτι σ ενα μπουρδελλο υπαρχει τουλαχιστον διοικηση” ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΑ.

  (συνεδριαση δημ. συμβουλιου 13 μαιου 2011)

  ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑ μπουρδελλο ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ¨:
  α) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟΥ? το Δημαρχειο? ο χωρος συνεδριασεων?αλλοι χωροι?

  β) ποιοι η ποιες ειναι οιεκδιδομενες ΠΟΡΝΕΣ?

  γ)ποιοι ειναι οι πελατες? οι ποριωτες? καποιοι ξενοι? καποιοι παραθεριστες?

  δ)ποιος ειναι αυτος που κανει κουμαντο δηλ.ποιος ειναι η τσατσα η ο ΤΣΑΤΣΟΣ? ο Χ, ο ψ,η ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ως επικεφαλης του Δημου?

  Η ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

  Μας προσβαλλει ολους,μας ονοματιζει πουτανες,μπουρδελοβιους ,ΤΣΑΤΣΟΥΣ κ.λ.π. και εχει το θρασος να ζηταει και την ψηφο μας για να μας κυβερνησει.

  Πιστευει οτι επειδη μπορει να πληρωνει μπορει και να λεει οτι θελει, να μας βριζει να σπιλωνει ανθρωπους και συνειδησεις να προσβαλλει βαναυσα οσους δεν συμφωνουν μαζι του,ισως γιατι πιστευει οτι εχει εξασφαλισει την ατιμωρησια αφου ο τωρα συνεργατης του ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ δεν αντδρασε καθολου…

  ξεχναει ακομη οτι κατα τους αρχαιους μας, ” Δ Η Μ Ο Σ ΙΣΟΝ Λ Α Ο Σ”

  κι οταν λες μπουρδελλο το Δημο , μας βριζεις ΟΛΟΥΣ νεαρε.

 56. Κητσος says:

  Χρήστο, για πες μας ποιες είναι οι άλλες, εσύ που τις ξέρεις. Πες συγκεκριμένα. Αφού λες ότι είναι για πολλά φάσκελα, προφανώς θα τις ξέρεις μία προς μία

 57. ΕΟΠΥ says:

  ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ.
  Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΕΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΕ.
  ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΤΟΥΔΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΝΟΥΘΕΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ. ΗΣΥΧΙΑ….
  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ: ΓΑΡ ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΥΜΕΤΕΡΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΛΗΨΙΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ, κανε κωλοτουμπα…

 58. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  ΕΟΠΥ, κρυψου καλα, γιατι απο το σκοταδι της ανωνυμιας σου,κερδιζεις τα ευρουλια σου.
  Δεν απαντας ομως : αποκαλεσε η οχι ,ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ το Δημο ο Δημητριαδης, δηλ. ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.?
  Δεν ειναι ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ εκεινος που αποκαλουσε τον ΣΤΡΑΤΗΓΟ ,Ανικανο , Αχρηστο,Ψευτη, και με αλλα κοσμητικα? του εκανε τοσες ΜΗΝΥΣΕΙΣ και καταγγελιες και σημερα αγκαλιαζονται και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ κατα του Σπυριδωνα?

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΥΛΗΚΟΦΩΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΕΣ Ε Π Ω Ν Υ Μ Ω Σ.

  Οσο για σενα ΕΟΠΥ, επειδη σε ξερω, λυπαμαι και που ανταλλαξα δυο κουβεντες μαζι σου.
  Γινε ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Δημητριαδη-αν εκλεγεις- και ασε τις βρωμιες σου.

 59. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  Μπάμπη κάποιους τους έχει πιάσει πανικός σίγουρα.
  Επιστρατεύουν μέχρι και πρόσωπα τα οποια δεν ήθελαν να δουν μέχρι χθες και οι οποιοι έχουν αλλάξει 100 παραταξεις μεχρι να καταλήξουν σημερα στον κυριο Σπυριδωνα. Προς απάντηση στον κυριο Γρίβα λοιπον,

  Αφθαρτος ειναι αυτος που δεν:
  1. Εχει βουτηξει τα χερια του στο μελι
  2. Που δε βολευει τις κουμπαριες του σε πολιτικες θεσεις
  3. Που δεν καλυπτει τις κουμπαριες του στις ατασθαλιες τους
  4. Που δεν εξυπηρετει μικροπολιτικα επιχειρηματικα συμφεροντα
  5. Που δεν τον βαζουν στο χερι τους οι ντοπιοι επιχειρηματιες
  6. Που κανει δωρεες στον τοπο απο την περιουσια του και οχι απο το Δημο και ανακοινωνει οτι ειναι δικες του δωρεες
  7. Αυτος που δεν εχει υποπεσει σε ηθικα ατοπηματα – που και ειναι και φαινεται

  Όσο γαι τις υχθυοκαλλιεργειες:

  Υχθυοκαλλιεργειες – Απο το Βημα 10/03/2010 – Επιβάρυνση του περιβάλλοντος από ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο
  «Σειρά παραβάσεων κατέγραψαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας του Πόρου. Μεταξύ άλλων, οι «Ράμπο» του περιβάλλοντος διαπίστωσαν αυξημένη παραγωγικότητα της εταιρείας «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» στις μονάδες της που βρίσκονται στις θέσεις «Καλάμι» και «Πυρκαλή», με αποτέλεσμα την «αυξημένη επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του βυθού στην εν λόγω περιοχή». Βρέθηκε μάλιστα ότι τα έτη 2007 και 2008 η παραγωγή της εταιρείας υπερέβη έως και το 500% της επιτρεπόμενης παραγωγής.»
  Το υπολοιπο αρθρο εδω: http://www.kathimerini.gr/387439/article/epikairothta/ellada/epivarynsh-toy-perivallontos-apo-ix8yokalliergeies-ston-poro

  Οποιος θελει να επενδυσει στις υδατοκαλλιεργειες που ειναι απο τους πιο προσοδοφορους κλαδους παγκοσμιως μπορει να το κανει, αρκει να μη βλαπτει το περιβαλλον. Τοτε η Δικαιοσυνη πρεπει να επιληφθει και δυστυχως πολλοι ανθρωποι να χασουν τις δουλειες τους. Ας τηρουμε πρωτα τους σωστους κανονες λειτουργιας και μετα να βγαινουμε και να λεμε οτι προσφερουμε δουλειες. Το περιβαλλον και η θαλασσα δεν μας ανηκει . Παράλληλα οφειλουμε στις επομενες γεννιες να το παραδωσουμε καθαροτερο.

 60. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  Πουθενα δεν είπε ο κυριος Δημητριάδης οτι αν δεν τον ψηφίσουμε δεν εχει πλοίο στη γραμμή. Απλα για όσους καταλαβαινουν, ένας επιχειρηματίας θέλει εχέγγυα για να επενδύσει. Στην περίπτωση της MOTI ειναι ξεκάθαρο ότι η εταιρία εμπιστεύεται τον κυριο Δημητριάδη. Αν ο δημοτης τον ψηφίσει θα υπάρξει συνεργασία.

  Αν δεν τον ψηφίσει και βγει ο κυριος Σπυριδωνας, τοτε μπορει να διαπραγματευτεί ο κυριος Σπυριδωνας την παρουσα συμφωνια, αν κρινει οτι τον εξυπηρετει, με την προϋπόθεση ότι και η MOTI βλεπει στο προσωπο του κυριου Σπυριδωνα καποιον που μπορει να εμπιστευτει τα συμφεροντα της. Δε βλέπω κανένα εκβιασμό λοιπόν. Εν αντιθέσει θα είναι αφελής ο κύριος Σπυρίδωνας αν βγει να μην οδηγήσει στην τελική σύμβαση κάτι προσυμφωνημένο.

  Εκβιασμό το βλέπουν όσοι μόνο έχουν μάθει να κινούνται στη σφαίρα του μαυρου-ασπρου. Οσοι στη ζωη τους δεν εχουν καταπιαστεί με κανενα επιχειρηματικο πονημα και τα πολιτικα τους ορια ηταν η γειτονια τους. Οσοι παιρνουν τηλεφωνα στα σπιτια και απειλουν πως αν δεν βγουν θα διωξουν κοσμο είτε από τις δουλειες ειτε απο τα μαγαζια τους. Ε, αυτοι τη Δευτερα θα ειναι αντιπολιτευση και θα χαζευουν την προοδο.

  Σας θυμίζω ότι δεν απαντώ σε ανώνυμους, trolls και κυβερνητικούς εκπροσώπους.

  Φιλικά
  Βαγγέλης Ταρταράκης

 61. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  Το ύφος και η θεματολογία του κυρίου Δρούγκα περί οίκων ανοχής είναι αντιπροσωπευτικό. Χρειαζόταν ενας τετοιου επιπεδου συμβουλος στον κυριο Σπυριδωνα.
  Φαίνεται πολυ καλός γνώστης του θέματος, ας τον ακούσουμε, ας τον ψηφίσουμε….

  Φιλικά
  Βαγγέλης Ταρταράκης

 62. Ιθαγενής says:

  Σήμερα διάβασα το τεύχος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ που κυκλοφορεί στον Πόρο. Ρε μάγκες τώρα, σοβαρά, υποστηρίζετε ότι ο Κανατσίδης μεροληπτεί? Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ είχε μονο άρθρα για τον Σπυρίδωνα και τους υποψηφίους του. Ούτε καν τα προσχήματα. Αλλά έλα μου ντε που δεν σας δίνεται η δυνατότητα να σχολιάσετε εκεί. Γελάει ο κόσμος κύριοι. Ευτυχώς που θα αποτελέσετε παρελθόν σε λίγες μέρες…

 63. papanikolas says:

  πολλά λεφτά έχει ο Πόρος

 64. papanikolas says:

  Σιγά μην βγει ο Δρούγκας Βαγγέλη Ταρταράκη. Με όποιον έχει κατέβει υποψήφιος ποτέ δεν βγήκε ο συνδυασμός. Δεκαετίες τώρα γίνεται αυτό.

 65. xristos says:

  Το οτι θα έκανε και κατήχηση κάποιος ο οποίος γραφεί στα παλιά του υποδήματα (για να μην πω τίποτε άλλο πιο βαρύ) τα όργανα της τάξης, κάνει τον cowboy, και αντί να πεί και ευχαριστώ που γλίτωσε 3 μέρες αυτώφορο + ποινική δίωξη, στέλνει και επιστολή διαμαρτυρίας, πραγματικά με ξεπερνάει!!!!

 66. antonis karathanasis says:

  βαγγελης Ταρταρακης
  ”Το ύφος και η θεματολογία του κυρίου Δρούγκα περί οίκων ανοχής είναι αντιπροσωπευτικό. Χρειαζόταν ενας τετοιου επιπεδου συμβουλος στον κυριο Σπυριδωνα.”
  Να αγιάση το στόμα σου
  Να μιλανε ολοι αλα να μιλαει και ο δρουγκασ για οικουσ ανοχησ?
  Καραγκιοζησ τελιος ομως….

 67. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  OXI κε ΤΑΡΤΑΡΑΚΗ ! Μας χρειαζεται ενα Δημαρχος που απο
  καλει το ΔΗΜΟ ΜΑΣ ,ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ .
  Δηλ. ολους εμας!!διοτι ΔΗΜΟΣ στην μητρικη μας γλωσσα,σημαινει ΛΑΟΣ.

 68. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  Το “υψηλο” επιπεδο λοιπον του ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ,που επιθυμειτε να εχετε δημαρχο, του επιτρεπει να μας αποκαλει ολους Μ Π Ο Υ Ρ Δ Ε Λ Λ Ο! ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΝ !!!!!

 69. VASILIS says:

  Τωρα τελευταιως εμαθα οτι ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ δηλωνει σαν ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ του, περιοχη τηςΑΘΗΝΑΣ.

  Και οτι κτιζει ΣΠΙΤΙ στον ΠΟΡΟ, οπου για τις εργασιες εκει δεν πηρε κανενα δικο μασ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΡΙΩΤΗΣ δεν εργαζεται στην οικοδομη του στο ΝΕΩΡΕΙΟεκτος ελαχιστωνΚατα τα αλλα θελει αναπυξη για το πορο ,για τους Ποριοτεσ ,δημιουργια θεσεων εργασιας ……αλλα απο τουσ αλλους.
  Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ συνεργεια απο αλλου, λες και δενεχουμε αξιουσ εργαζομενουσ σ ολοκληρη τη περιοχη.

 70. V,V. says:

  ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!! ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑΚΑΝΩ ΑΛΛΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ (ΜΕ ΠΕΙΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ,ΟΣΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΚΑΝΑ) ΕΚΛΕΨΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΣΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ!!! ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ? ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ,,ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΟΠΩΣ ΒΟΗΘΑΣ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ……

 71. Anibis says:

  Σπυριδων και Δημητριαδης ωφειλουν να επαναφερουν τους οπαδους τους στο ιδιο υψηλο επιπεδο που αμφοτεροι διαθετουν, εστω και τις τελευταιες μερες.

 72. ΜΑΡΙΑ says:

  Α Ι Σ Χ Ο Σ!!!!!

 73. nemesis says:

  ΑΜΑΝ ΡΕ ΣΥ ΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Σ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ?(ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ )ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ.

 74. kopania says:

  o dimos einai ena bourdelo kai miso, opws einai kai olo to elliniko politiko skiniko kyrie drougka! kala ta eipe o mikros. bourdelo apo ta liga

 75. Kωστας says:

  Aπο την μια μερια ο Ν δημοκρατης Σπυριδων, η μεγαλη επιστροφη!![ δεν βρηκε αλλου καταφυγιο] και απο την αλλη το παιδι του λαου ο αυτοδημιουργητος Δημητριαδης χααχαχ μπρος γκρεμος και πισω ρεμα !! κριμα για το νησι..

 76. Δημήτρης Γρίβας says:

  Κύριε Ταρταράκη,
  Στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών σας βρίσκω ανενημέρωτο, αν και έχουν γραφτεί τα πάντα σχετικά με το Θέμα.Υπάρχει τελεσίδικη Δικαστική Απόφαση (2013) σχετικά με όλα όσα γράφει το άρθρο του Βήματος (10/3/2011). Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Καμία ρύπανση δεν υφίσταται. Όλες οι κατηγορίες κατέρρευσαν στο Δικαστήριο. Εκτός από την Δικαιοσύνη σε αυτό συμφώνησε και το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και οι Επιστημονικοί φορείς που πραγματοποίησαν σχετικές μελέτες. Πρέπει να γνωρίζετε οτι για να είναι οι υδατοκαλλιέργειες βιώσιμες πρέπει να βρίσκονται σε καθαρό περιβάλλον.

 77. kopania says:

  o stratigos kyrie DROUGKA einai tora synergatis tou? otan eseis kyrie magka mou eisaste me tin allagi poreias itan kala? a re bounies pou thelete oloi, ena matso xalia eisaste oloi, symferontologoi tou kerata

 78. geo2004 says:

  VASILIS…..μη κλαψεις….οι περισσοτεροι αξιοι Ποριωτες προτιμουν να καθονται στις καφετεριες παρα να εργαζονται…και παντα εχουν καποια αλλη εργασια…και σε βαζουν σε λιστα αναμονης!!Αρα η κριση δεν τους εχει αγγιξει!!!Και ισως να μην γνωριζεις απο κατασκευες-τεχνιτες κλπ!!!!!

 79. ΕΝΑΣ ΠΟΡΙΩΤΗΣ says:

  Το μκρό μας νησί, ως ευλογημένο που είναι, είχε την τύχη να γεννήσει κάποιους ανθρώπους με Α κεφαλαίο, που με περισσή ανιδιοτέλεια, πρόσφεραν ολόκληρες περιουσίες στο Δήμο του Πόρου, δηλαδή στο λαό του.

  Τα κύρια χαρακτηριστικά τους, που ήταν, η Χριστιανική ηθική, η ανιδιοτέλεια, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η απάρνηση αξιωμάτων, τους ώθησαν να γίνουν δωρητές μας.

  Ο Καραμάνος, ο Μωρόπουλος, ο Παπαδόπουλος, ο Κωστελλένος, ο Δουζίνας και δεν ξέρω πόσοι και ποιοί άλλοι, δώρισαν ακίνητα μεγάλης αξίας σε μας, μη ζητώντας απολύτως τίποτα. ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

  Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν στο προσκήνιο δύο – τρεις ακόμη νέοι άνθρωποι, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

  Ο ΠΡΩΤΟΣ, που του άρεσε – μάλλον απαιτούσε – να μη γίνεται καν γνωστό το όνομά του, δώρισε στο Δήμο του Πόρου αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν όχι εκατομμύρια, για έργα, αγορές, προμήθειες κλπ.

  Επίσης, με δικούς του ανθρώπους επέλεγε όσους είχαν πραγματική ανάγκη και τους βοηθούσε με αρκετές χιλιάδες ευρώ τον καθένα, άλλους με δεκάδες χιλιάδες, ακόμη και με εκατοντάδες χιλιάδες κάποιους. ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΔΩΡΟ.

  Μην παραλείψω τα εκατομμύρια ευρώ που έχει δώσει σε φορείς και ιδρύματα εκτός Πόρου.

  Ένας γνήσιος ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, φίλος των φτωχών, που πρόσφερε και δε ζήτησε ποτέ αξιώματα. Ζητούσε μόνο να παραμείνει ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ.

  Έχουμε ακόμη άλλον έναν σαν τον προηγούμενο που λειτουργεί ανάλογα, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

  Και τέλος έχουμε και τον μικρό, που θέλει Δήμαρχος κι επειδή δεν έχει κανένα άλλο προσόν από το άφθονο χρήμα που κληρονόμησε – δεν έσταξε ούτε μία σταγόνα ίδρώτα για αυτό – προσπαθεί με ψίχουλα να εκμαυλίσει τους Ποριώτες και να εξαγοράσει τις ψήφους τους.

  Μοιράζει δωροεπιταγές των 40 ευρώ, αριθμημένες μάλιστα και με το σήμα του συνδυασμού του.

  40 ευρούλια η ψήφος!!!

  Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση, τη φτώχια και την απόγνωση των ανθρώπων, για να εξασφαλίσει τα δικά του προσωπικά πολιτικά οφέλη.

  Πόσο μεγάλη έλλειψη πολιτικής ηθικής…Πόσο αναχρονιστικες μέθοδοι πολιτικής είναι αυτές οι πρακτικές, πόσο πίσω μας φέρνουν που μας θυμίζουν κάποιον που μοίραζε παντοφλάκια για να αγοράσει ψήφους…

  Κρίμα που είναι νέος άνθρωπος και μετέρχεται τέτοιων μέσων, για να γίνει Δήμαρχος.

  Ξεχνά όμως, ότι ο Ποριώτικος λαός, έχει ήθος και περηφάνεια κι ότι κάτι τέτοιους σαν κι αυτόν θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα.

  Κάντε φίλοι μου τις συγκρίσεις, μεταξύ των πρώτων και του τελευταίου μικρού, μικρού από την άλλη.

  Πόσο κοντά στη Χριστιανοσύνη ήταν ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ, που δεν διατυμπάνιζε ότι έκανε και πόσο μικρός αποδεικνύεται ο μικρός…

  Αυτού του είδους τα νέα ήθη, που είναι παλιομοδίτικα στην ουσία, παραπέμπουν σε ανθρώπους χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάρος κι ανάστημα και που είναι ανάξιοι να διαχειριστούν τις τύχες μας.

 80. Anubis says:

  Πάτερ,

  Σωστά όλα για τους μεγάλους ευεργέτες, η διαχείρηση των κληροδοτημάτων όμως χείριστη, όλα αδρανή κα μη αποδοτικά μέχρι να βρεθεί φόρμουλα να τα υφαρπάξουν κάποιοι επιτήδιοι. Το κακό ίσως είναι οτι με τις αριθμημένες δωροεπιταγές είναι δύσκολο να γίνει λωβιτούρα από άλλους επιτήδειους που θα προτιμούσαν χύμα μετρητό δωρεών να διαχειριστούν ο Θεός να με συγχωρέσει αν διαβάλω κανέναν…

 81. papanikolas says:

  Ο Γρίβας τον χαβά του, οι ιχθυοκαλειέργειες τον ενδιαφέρουν.

 82. Kostis says:

  Πω πω βρωμα και πανικος…Οι δωροεπιταγες δωθηκαν το Πασχα και τα Χριστουγεννα όπως και τα προηγούμενα δυο χρονια. Κάποιος εκβιαστης ζητάει απο διάφορους επιχειρηματίες να αγορασει επιταγες του Δημητριαδη. Τι να τις θελει αραγε; Οι περισσοτεροι τεχνιτες που εργαζονται στην οικοδομη του Δημητριαδη ειναι Ποριωτες. Πανε να ρωτησεις και μετα μιλα συκοφαντη και ψευτη Βασιλη. Οι ιχθυοτροφοι εκπροσωπούνται άριστα απο τον Γριβα. Δικαιωμά του αλλά το κάνει. Δρούγκα μας ζάλισες με αυτό το θέμα. Το καταλαβαμε ενταξει. Ποριώτη Ο μικρος ειναι μεγαλυτερος απ οτι ηταν ο Σπυριδων στην πρωτη εκλογη του. Τα χρηματα δικά του ειναι οτι θελει τα κανει δεν θα σε ρωτησει κι ολας. Δεν τα εκλεψε ουτε τα εκανε απο λαμογιες.

 83. xristos says:

  Νομίζω οτι ο “ενας ποριώτης” τα είπε όλα όσο καλύτερα γινόταν και ακριβώς στην πραγματική τους διάσταση…

 84. ΕΝΑΣ ΠΟΡΙΩΤΗΣ says:

  Εχεις δικιο Anubis, γιατι καποιοι θα τα τσιμπαγανε και θα τα κανανε φυλλο και φτερο στο καζινο στ Λουτρακι…

 85. ποιος ποιος θελω να ξερω ποιος says:

  ποιος να ήταν άραγε αυτός που πρότεινε στον Δημητριάδη να μοιράσει χρήμα σε φτωχές οικογένειες κι όταν πήρε την απάντηση ότι αυτό λέγεται εξαγορά ψήφων άλλαξε παράταξη και τώρα ουρλιάζει κατά του Δημητριάδη?

 86. ΜΗΤΣΟΣ says:

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ “οι απειλες και οι εκβιασμοι βασιζονται σε μια μπλοφα” …. ΠΙΘΑΝΟΝ: η προσπαγει εξευτελισμου οσων διαφωνουν μαζι του, καθως και η σωρεια μηνυσεων που εχει υποβαλλει στον δημαρχο ,σε δημ, συμβουλους, σε νομαρχες κλπ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑ .ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ …

 87. geo2004 says:

  @ENAΣ ΠΟΡΙΩΤΗΣ…
  ΣΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ…ΑΠΕΙΛΕΣ!!!
  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ….ΣΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ 1-2 ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΧΤΕΣ ΥΠΕΡ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ!!!ΜΗΠΩΣ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ σεβ,ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΔΙΝΕ ΚΙ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΔ!!

 88. Π.Ρ. says:

  @ ΜΗΤΣΟΣ : Μήτσο, από την υπεξαίρεση στο δήμο, από τη μη καταβολή τελών για ΒΙΟΚΑ από το δήμο τροιζηνίας, από την κακοδιαχείρηση κληροδοτημάτων, από την ψηφοθηρική μη είσπραξη οφειλών, ο δήμος Πόρου υφίσταται οικονομική ζημιά άνω του 1.000.000€.

  Έκανε καλά ο Δημητριάδης που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για αυτά ή όχι;

 89. Σπυρος Μπορμπαντωνακης says:

  σε απαντηση του “ενας Ποριωτης” θα αναφερω το γεγονος του εξοπλισμου της Εθελοντικης Ομαδας Υποστηριξης Πυροπροστασιας, με πυροσβεστικο οχημα, στολες, λοιπο εξοπλισμο καθως και βενζινη για το οχημα, ο οποιος εγινε με χρηματα του Δημητριαδη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Παρα τις παραινεσεις για δημοσιοποιηση της δωρεας ο Δημητριαδης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να την κοινοποιησει για να μην θεωρηθει ψηφοθηρια. Επισης αν συχναζατε στα δημοτικα συμβουλια θα ξερατε οτι με αποφαση της παραταξης εδω και καποια χρονια οι πληρωμες των συμμετεχοντων αντι να πηγαινουν στις τσεπες τους δινοταν για κοινωνικους σκοπους. Εαν δεν το πιστευετε μπορειτε να ρωτησετε οποιοδηποτε μελος της παραταξης Στρατηγου για να σας το επιβεβαιωσει.Αν και θεωρω οτι για λογους αξιοπρεπειας και καθαροτητας του προεκλογικου αγωνα θα επρεπε απο μονοι να εχουν σταματησει αυτη την χυδαιοτητα που αναπαραγεται κατα κορον αυτες τις μερες.Αυτα τα λιγα, επωνυμως, χωρις να ειμαι υποψηφιος του Δημητριαδη και χωρις να εχω να αποκομισω οποιοδηποτε οφελος. Απλα γιατι πιστευω οτι ολα πρεπει να εχουν καποιο οριο. Ντροπη πια

 90. N.K says:

  Κι ο πανικός κορυφώνεται σιγά σιγά όσο πλησιάζουμε στην μεγάλη μέρα. Μέχρι και για μη καλούς χριστιανούς διαβάσαμε για να ψηφίσουμε τους άλλους που είναι αγιοπαιδα. Ρε τι άλλο θα ακούσουμε. Ρε σεις ο Ελληνας ξύπνησε. Μένει να ξύπνησει κι ο Ποριωτης. Αμήν και ποτέ.

 91. LovePoros says:

  Είναι εξοργιστικό κύριοι να λέτε ότι σας κατέβει στο κεφάλι για να κατηγορήσετε την αλλαγή πορείας και τον Δημητριάδη.
  Οι δώρο επιταγές δίδονταν κάθε χρόνο και όχι μόνο το τελευταίο Πασχα! Ρωτήστε και μάθετε την αλήθεια. Δεν έγινε τίποτα κρυφά. Λάσπη λάσπη όσο πλησιάζουν οι εκλογές σκαρφίζεστε διάφορα.
  Κύριε Δρουγκα είστε ένας γνωστός άνθρωπος στον Πόρο μην ρίχνεται το επίπεδο σας δεν σας τιμά, σεβαστή η μεταστροφή σας αλλά ο ατυχής χαρακτηρισμός που απομονώνετε απο το πλαίσιο που λέχθηκε και κάνετε σημαία , δεν σας εμπόδισε να βρίσκεστε σε όλες τις συναντήσεις που ακολούθησαν της αλλαγής πορείας.
  Ρωτήστε να μάθετε! όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αλλαγής ειναι αξιόλογα άτομα και άφθαρτα πρόσωπα. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό!!!
  Αυτό ειναι το σημαντικό δεν εκλεγουμε μόνο δήμαρχο εκλεγουμε και την ομάδα που θα διοικήσει το νησί!Μην το ξεχνάμε αυτό!
  Ας δώσουμε μια ευκαιρία σε νεα πρόσωπα μήπως αλλάξει κάτι στο νησάκι μας!
  Είδαμε τους παλιούς ας δούμε και κάτι νέο!

 92. ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ says:

  ΕΜΦΥΛΙΟΣ στον συνδυασμο του ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, λιγες μερες πριν τις εκλογες. καποιο συμβουλοι πηραν λεφτα για να τα δωσουν ολα για τον αγωνα,καποιοι αλλοι μεινανε στη “απ εξω”. Η Γκρινια ειναι μεγαλη και η ζηλοφθονια μεταξυ τους μεγαλυτερη.
  Αλλος εμφυλιος ειναι μεταξυ των “εμπειρων” και γεροντων απο τη μερια,και των “επιστημονων” απο την αλλη.
  ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Σχολιάστε