Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης καταγγέλλουν κάτοικοι στο ηπειρωτικό κομμάτι του Δήμου ΠόρουIMGP3659Από τις αρχές Ιουνίου, έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από κατοίκους τους Λεμονοδάσους και του ηπειρωτικού κομματιού του Δήμου Πόρου,  αναφορικά με την υδροδότηση των οικιών της περιοχής.

Αρχικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, δηλαδή την 1&2 Ιουνίου, αναγνώστρια, κάτοικος της περιοχής, μας ενημέρωσε ότι από την περιοχή της Μπούγιας μέχρι και την Άρτιμο και το Λεμονοδάσος, τα σπίτια δεν είχαν νερό.

Η αγανακτισμένη αναγνώστρια μας ανέφερε ότι την Κυριακή 2 Ιουνίου, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον από τον δήμο Πόρου και μας γράφει  «Έχουμε μωρά και δεν μπορούμε να τα κάνουμε μπάνιο, οι τουαλέτες μας βρωμάνε γιατί…συγγνώμη κιόλας που είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα να κάνουμε την ανάγκη μας στα χωράφια…και τα πιάτα έχουν φτάσει στο θεό!!Πληρώνουμε εμφιαλωμένα νερά για να πίνουμε αλλά το να αναγκαζόμαστε να τα ρίχνουμε στους βόθρους γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανίκανη είναι απαράδεκτο!!Θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε μηνύσεις γιατί βάζετε σε κίνδυνο την προσωπική μας υγιεινή και υγεία!!».

Δυστυχώς όμως, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μόνο. Άλλος αναγνώστης που διαμένει στο Λεμονοδάσος, μας ανέφερε ότι προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής, παρουσιάστηκαν και την Κυριακή 9 Ιουνίου, αλλά και την ημέρα του Αγ. Πνεύματος. Πιο συγκεκριμένα, ο αναγνώστης μας κατήγγειλε ότι η πίεση του νερού ήταν πάρα πολύ χαμηλή δημιουργώντας πολλά προβλήματα στο νοικοκυριό.

Ο αναγνώστης απευθύνθηκε σε εμάς για να μάθει τι συμβαίνει και μας εξέφρασε τους φόβους του, ότι το πρόβλημα θα επαναληφθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εμείς το μόνο που ελπίζουμε είναι θα βρεθούν “ευήκοα ώτα” και είτε – στην καλύτερη περίπτωση – θα λυθεί το πρόβλημα, ή θα υπάρξει τουλάχιστον κάποια επίσημη ενημέρωση από τον δήμο, για το πού οφείλεται το πρόβλημα και για το αν θα επαναληφθεί.

Περιμένουμε σχετική ενημέρωση.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΩΑΝ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ says:

  Το τι τραβάνε οι φίλοι στο Λεμονοδάσος και γύρω περιοχή είναι αστειάκια μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν σε μένα!
  Από καιρό έχω ενημερώσει τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο (δυστυχώς προφορικά και φιλικά) για το πρόβλημα και αγνοήθηκα!
  Ετοίμασα μια επιστολή που παραθέτω!
  Δεν έχω άλλο να πω! Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας!

  Κων/νος Ιωαν. Παπούλιας Αρχιτέκτων Μηχανικός
  Πόρος Τηλ. 2298022360
  Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου

  Κύριοι,

  Με αυτήν μου την επιστολή και με ευκαιρία την σημερινή διακοπή ύδρευσης, επιθυμώ να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου για θέμα που αφορά την ύδρευση της κατοικίας μου στο Ασκέλι στην περιοχή Καστρί.
  Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και έχει γίνει πλέον σχεδόν καθημερινό, διότι από τον Μάρτιο 2011 έως σήμερα έχω καταμετρήσει 187 διακοπές υδροδότησης και δεν γνωρίζω πόσες ακόμα δεν έχω αντιληφθεί, γεγονός που σίγουρα μπορείτε να διαπιστώσετε από το αρχείο σας των προγραμματισμένων και μη διακοπών υδροδότησης.
  Δεν θα επεκταθώ αναλυτικά στις ζημιές που μου έχετε προκαλέσει, από την ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση, στις οικιακές μου συσκευές, αλλά θα σας αναφέρω απλά ότι με έχετε αναγκάσει να τις αντικαταστήσω όλες και μερικές από αυτές δυο φορές.
  Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά για τη λάσπη και τις πέτρες που εισπράττω μετά από κάθε διακοπή και είναι λογικό, αφού μάλλον ποτέ δεν έγινε καθαρισμός δικτύου…
  Όπως καλά γνωρίζετε, μετά από κάθε διακοπή το δίκτυο αδειάζει και κατά την επαναφορά του όλος ο αέρας του δικτύου κάνει τους καταμετρητές να “γράφουν” με πολύ υψηλή ταχύτητα κατανάλωση νερού, με αποτέλεσμα αδικαιολόγητα υψηλούς λογαριασμούς ειδικά στην κατοικία μου, που δυστυχώς βρίσκεται σε κατηφορικό έδαφος όπου το δίκτυο αδειάζει πολύ εύκολα και γρήγορα σε κάθε διακοπή.

  Επειδή :

  1) Έχω λάβει αδικαιολόγητους τέτοιους λογαριασμούς του οποίους δεν έχω πληρώσει και δεν σκοπεύω να πληρώσω, που αφορούν ‘Αέρα κοπανιστό’ όπως συνήθως λέγεται,
  2) Δεν έχω κανένα σκοπό πλέον να πληρώνω δαπάνες για δικές σας κακές παροχές υπηρεσιών και ανευθυνότητες,
  3) Δεν έχω κανένα σκοπό να προβώ σε εξυγίανση, τροποποίηση της παροχής μου με δικές μου δαπάνες,
  4) Έχω υποστεί ζημιές και δεν έχω απαιτήσει καμία αποζημίωση,
  5) Αμφισβητώ και διαφωνώ πλέον ριζικά με τον όρο « Δίκτυο ποσίμου ύδατος» από την εμφάνιση και ποιότητα του νερού μετά από κάθε διακοπή,
  6) Πιστεύω ότι στο δίκτυο δεν έχει γίνει καμία συντήρηση και δεν υπάρχουν φίλτρα και βαλβίδες εξαερισμού ή δεν γνωρίζω τι άλλο, προς αποφυγή των παραπάνω,
  7) Η κατοικία μου φιλοξενεί ένα και μόνο άτομο και στο οικόπεδο δεν υπάρχουν καλλιέργειες
  8) Με κάνετε να σπαταλώ τον χρόνο μου αναφέροντας προβλήματα που ήδη γνωρίζετε αλλά για τα οποία δεν έχετε λάβει κανένα μετρό.
  9) Και επειδή το πρόβλημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής και κατανόησης.

  Για τους παραπάνω λόγους και επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος μου,
  σας καλώ να:

  1) Επιληφτείτε άμεσα αυτών των προβλημάτων,
  2) Να με απαλλάξετε από οιανδήποτε οφειλή μου,
  3) Να ξαναρχίσετε την κανονική χρέωση από την ημέρα που θα διορθωθούν τα παραπάνω προβλήματα,
  4) Να μου εκδώσετε αντίγραφο των προγραμματισμένων και μη διακοπών ύδρευσης από τον Μάρτιο 2010 έως
  και σήμερα.

  Μετά τιμής

  Κων/νος Παπούλιας

Σχολιάστε