Σε ιδιώτη η καθαριότητα του Πόρου για τους επόμενους 4 μήνεςskoupidiaΣε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πόρου στις 10 Απριλίου, εγκρίθηκε ομόφωνα, ο διαγωνισμός για την αποκομιδή απορριμμάτων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πόρου.
Την προηγούμενη μέρα, είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός σύμφωνα με τον οποίο ο μοναδικός μειοδότης αναδείχτηκε, με έκπτωση 1% αφού ζήτησε το ποσό των 67.128,69ευρώ για να αναλάβει το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών και της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πόρου, για τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Πιο συγκεκριμένα, στην προσφερόμενη τιμή του μοναδικού μειοδότη του διαγωνισμού, για την εργασία κάθε μήνα, είναι 14.850ευρώ χωρίς ΦΠΑ 13%.
Την ενημέρωση για αυτό το θέμα, έκανε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το κληροδότημα την Τρίτη 9 Απριλίου, ο Δήμαρχος Πόρου, ο οποίος δήλωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο αντιδήμαρχος, είναι στην διάθεση όλων, ώστε να παρακολουθούν από κοντά αυτή τη σύμβαση, πως θα εξελιχθεί, ποια θα είναι τα υπέρ και τα κατά, για να καταλήξουν στο τι θα πρέπει να βελτιωθεί, ώστε στην επόμενη φάση, να γίνει η ετήσια ανάθεση.
Σε παρέμβαση του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκίκας Μάγειρας, ζήτησε να πιεστεί ο εργολάβος του έργου, να κάνει προσλήψεις εργατών για την καθαριότητα από την τοπική κοινωνία, κάτι που όπως του απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Ζεντέλης, έχει ήδη προταθεί.
Από την πλευρά της, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αλλαγή Πορείας» , σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε καταψηφίσει την υποβληθείσα Μελέτη για αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου από ιδιώτη τους επόμενους 4 μήνες, λόγω του υψηλού κόστους της και λόγω του γεγονότος ότι σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η αποκομιδή του ηπειρωτικού τμήματος του Δήμου. Μάλιστα η «Αλλαγή Πορείας» πρότεινε και βγήκε τελικά εκτός Μελέτης η μεταφορά των απορριμμάτων στην Φυλή (προκειμένου να γίνεται με τα οχήματα και το προσωπικό που έτσι κι αλλιώς διαθέτει ο Δήμος) και παρότι από την αποκομιδή εξαιρέθηκε το τμήμα της Πελοποννήσου, το μηνιαίο κόστος μειώθηκε μόνο κατά 5.000€ (από τα 20.000 στα 15.000€). Η θέση της αντιπολίτευσης σχετικά με την καθαριότητα του Πόρου, είναι ότι πρέπει -και μπορεί- να γίνεται αποτελεσματικά από το Δήμο.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, με δεδομένη την απόλυτη αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής στον τομέα αυτό, η ανάθεση σε ιδιώτη για όσο διαρκεί η θητεία της είναι η μοναδική λύση για να καθαρίσει το νησί.
Σχολιάστε