Σε αναμονή της ίδρυσης κλιμακίου, οι εθελοντές πυροσβέστες στον ΠόροΜέλη της ΕΟΥΠΠ

Μέλη της ΕΟΥΠΠ

Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει αποκτήσει Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ο Πόρος, αρκεί να το θέλουμε. Αυτό μας είπε ο κ. Στέλιος Ζεντέλης, αυτοκινητιστής και εθελοντής πυροσβέστης από το 2010.
Σε θεσμικό επίπεδο, η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Πόρο, έγινε το 2011, όταν έπειτα από αίτηση των παρατάξεων της μειοψηφίας, το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα η σύσταση του.
Από τότε μέχρι σήμερα, το θέμα της ίδρυσης παραμένει «παγωμένο» σε αντίθεση με την Ύδρα, όπου δημιουργήθηκε πριν 2 μήνες Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Στην Ύδρα μάλιστα, οι διαδικασίες έγκρισης της ίδρυσης του κλιμακίου διήρκησαν μόλις ένα χρόνο.
Στον Πόρο τους τελευταίους μήνες, με την βοήθεια των ποριωτών αξιωματικών της Πυροσβεστικής κ. Γ. Αστρινάκη και κα Κ. Καρτσώλη, το θέμα έχει ανακινηθεί και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα, αρκεί να συνδράμει επιτέλους κι ο Δήμος Πόρου, όπως έγινε στην Ύδρα. «Αν το θέλουμε όλοι, τότε μέχρι το τέλος του 2014, ο Πόρος θα αποκτήσει Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με 24 εθελοντές» μας δήλωσε ο κ. Ζεντέλης.
Για την ιστορία, όλα ξεκίνησαν από το μεράκι του Στέλιου Ζεντέλη, που το 2010 έγινε εθελοντής του Πυροσβεστικού Σώματος στην Τροιζηνία, εκπαιδεύτηκε, πιστοποιήθηκε και παρότρυνε κι άλλους 18 συμπολίτες μας να γίνουν εθελοντές.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα λειτουργεί στο νησί, Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Πυροπροστασίας, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Kostas M. says:

    Θέλει και άσκηση συνέχεια να είμαστε έτοιμοι.

  2. Σπυρος says:

    ελπίζω στην αγαπη των κατοικων για ακομα μεγαλυτερη συμμετοχη.Το νησι ειναι το απιτι μας και σαν τετοιο πρεπει να το αντιμετωπιζουμε

Σχολιάστε