Σεμινάριο Πυροπροστασίας από τους Εθελοντές Πυροσβέστες ΠόρουIMGP4836Η καλοκαιρινή σεζόν πλησιάζει και μαζί με αυτή ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές. Η εθελοντική ομάδα πυροσβεστών Πόρου (Ε.Ο.Υ.Π. ,Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Πυροπροστασίας) έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ατόμων για να συσταθεί, το θέμα όμως έχει κολλήσει ως συνήθως στη γραφειοκρατία.
Το αποτέλεσμα είναι ότι εάν ακολουθηθεί η οδός που προτείνεται από τους θεσμικούς παράγοντες το χάσαμε το καλοκαίρι και πάμε για το επόμενο. Μετά από αρκετό καιρό υπομονής, αποφασίσαμε ως εθελοντική ομάδα πυροσβεστών να οργανώσουμε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Η ομάδα εθελοντών πυροσβεστών του Πόρου έχει τη τιμή να έχει εθελοντές πυροσβέστες με μεγάλη εμπειρία από πυρκαγιές και οι οποίοι έχουν όλη τη καλή διάθεση να διδάξουν τους νεότερούς. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του Γιώργου Μπερή στη Φούσα. Το ραντεβού είναι τη Κυριακή 10-3-2013 στης 10.00 στον Αγ. Στάθη στη Φούσα .
Το σεμινάριο μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος θέλει δίχως να έχει κάποια υποχρέωση με την εθελοντική πυροσβεστική ομάδα. Καλό θα ήταν δε, οι συμμετέχοντες να φέρουν ένα ζευγάρι μπότες ή γαλότσες, γάντια, και μία φόρμα ή ρούχα εργασίας γενικότερα.

Για πληροφορίες: 6948059155 Νίκος Χατζηπέρος, 6977066679 Γιώργος Μπερής.
Σχολιάστε