Ρένα Δούρου: “Το λιμάνι του Πόρου δεν πρόκειται να πωληθεί”IMGP1870Τη μη πώληση του λιμανιού του Πόρου, ανακοίνωσε επισήμως στον Δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την επίσκεψή της, την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στο νησί, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το λιμάνι του Πόρου δεν πρόκειται να πωληθεί, ένα γεγονός που “δικαιώνει τους αγώνες όλων των κατοίκων του νησιού” και κάτι που “δημιουργεί σε όλους μας περισσότερες ευθύνες”. “Πρόκειται”, επισήμανε η Περιφερειάρχης, για ένα “στοίχημα που μεταφράζεται παράλληλα σε μια ευκαιρία και μία πρόκληση τόσο για το νησί όσο και για την ανάταξη της οικονομίας μας που δοκιμάζεται σήμερα σκληρά”. “Τώρα, Περιφέρεια και Δήμος οφείλουν να συνεργαστούν στο θέμα της χωροθέτησης της μαρίνας”, συνέχισε η Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Γ. Δημητριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του Δήμου για την εξέλιξη αυτή, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

IMGP1917

Κατόπιν, ο ίδιος παρουσίασε όλα τα θέματα που εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πόρου με την Περιφέρεια Αττικής: τον Βιολογικό καθαρισμό, την αποκατάσταση του τμήματος του λιμανιού που έχει καταρρεύσει, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των απορριμμάτων, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2014, την οριοθέτηση των ρεμάτων.IMGP1942

 

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Νήσων, Παν. Χατζηπέρος και Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

IMGP1970

Αργότερα, η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού που εξέθεσαν τα προβλήματά τους ενώ στη συνέχεια  επιθεώρησε το τμήμα του λιμανιού που χρήζει επισκευής και επισκέφθηκε τα νέα Περιφερειακά Ιατρεία στα ΚΑΠΗ της Πέρλιας και τη μονάδα Βιολογικού καθαρισμού.

IMGP2004

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Μαρία says:

    Τεράστια επιτυχία του Δημητριάδη και του νησιού γενικότερα. Μπράβο!

Σχολιάστε