Π.Ε. Νήσων: “Απαγόρευση χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στο νησί του Πόρου” 

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνεται η “Απαγόρευση χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στο νησί του Πόρου”: 

 

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ»

 

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της χημικής εξέτασης των 2 δειγμάτων νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που ελήφθησαν από το Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού  Ελέγχου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων σε 2 σημεία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πόρου στις 03-08-2017, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας ως προς την υποχρεωτική παράμετρο των «ΝΙΤΡΙΚΩΝ», όπως αυτή ορίζεται στο παράρτημα Ι, μέρος Β της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 Υγειονομικής Διάταξης (ΦΕΚ 892/τ.β./11-07-2001), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ. 38295/21-07-2007 (ΦΕΚ 630/τ.β./2007).

Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ήτοι πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής, παραγωγή πάγου ή άλλες οικιακές χρήσεις, το νερό που χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων για την παρασκευή, επεξεργασία, συντήρηση ή εμπορία προϊόντων ή ουσιών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και λοιπές χρήσεις νερού κατά τρόπο που να έρχεται σε άμεση ή έμμεση επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό.”
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τάσος Γκούμας says:

  Μπα! Πρωτάκουστο!

  Δεν το ξέραμε ότι έχουμε πρόβλημα με το νερό και τον Υδροφόρο του Κάμπου που έχει ξεραθεί ήδη ο μισός!
  Εκτός από επίσημες έγγραφες επισημάνσεις της Υ.Ε.Β. εδώ και 25-30 χρόνια ότι πρέπει να γίνουν έργα εμπλουτισμού του Υδροφόρου και παράλληλο σύστημα διανομής μόνο για πόσιμο νερό δεν ξέραμε τίποτα άλλο!

  Αλλά εμείς προτιμάμε να ”Βελτιώσουμε το δρόμο Δρυόπης – Γαλατά”, επειδή όπως λέει η ανακοίνωση της Περιφέρειας: ”Πρόκειται για κρίσιμο έργο υποδομής που συμβάλλει καθοριστικά στο να γίνει προσβάσιμη μια ολόκληρη, ?ξεχασμένη? ως σήμερα, περιοχή.’’

  Ήθελα νάξερα ποιοι τα γράφουν αυτά.

  Να ενημερώσουμε τους 300 συνανθώπους μας που υπέγραψαν κείμενο για το αναφερθέν έργο εμπλουτισμού του Υδροφόρου, ότι μετά την αδιαφορία μερικών ιθυνόντων και την μη ένταξη της μελέτης του έργου στον προϋπολογισμό του Μαρτίου ’17, όπως μας είχε δοθεί υπόσχεση, εργαζόμαστε για συγκεκριμένη πρόταση προς την Περιφέρεια που έχει δείξει πλήρη κατανόηση για το θέμα αλλά έχει μπλέξει με το Κατεστημένο.

  Τάσος Γκούμας

 2. sferos says:

  Κύριε Αντιπεριφερειάρχη μας ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής έχει μολυνθεί από την δεκαετία του 80 από την ακαταλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων για τα γαρίφαλα !!!!!τώρα το ανακαλύψατε ? τόσα χρόνια τι κάνατε μήπως διαβάζατε και εσείς σαν τον Χριστόδουλο στην εποχή της χούντας !!!!!!!!!

 3. sferos says:

  Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
  Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

 4. Σάββας says:

  Τον περασμένο Νοέμβριο κ. Χατζηπέρο, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά 26 Νοεμβρίου 2016, είχατε υποσχεθεί την εξασφάλιση καλού νερού για όλες τις χρήσεις ανακοινώνοντας την ένταξη – με αναμόρφωση στον προϋπολογσμό του 2017 της Περιφέρειας Αττικής – νέας μελέτης για το πρόβλημα αυτό.
  Τι πράξατε από τότε – εκτός του να δυσφυμίζετε το νησί σας παραμονές 15αύγουστου;
  Μας σαμποτάρετε;
  Καλά σας τα λέει ο κ. Γκούμας.
  Ασφαλτικά και δώστου ασφαλτικά σε έναν δρόμο που δεν είχε πρόβλημα.
  Από επισκέψεις και δελτία τύπου, σκίζετε
  Που να μην ήσασταν και ποριώτης κ. Χατζηπέρο…

 5. Mpampis says:

  Μου αρέσει που την πέφτετε στον Περιφερειάρχη, όταν ταυτόχρονα έχει δημοσιευθεί ανακοίνωση του δήμου που το νερό το βρίσκει μια χαρά (αν και τα νιτρικά εκεί στα όρια).

  Δεν ενοχλεί κανέναν προφανώς που οι μετρήσεις του δήμου έχουν “πέσει έξω”, και τον χειμώνα ο δήμαρχος παρότρυνε τους γονείς να βάζουν τα παιδιά να πίνουν νερό από την βρύση γιατί .. είναι ποιο υγιεινό από το εμφιαλωμένο !!! 😀 😀 😀

Σχολιάστε