Πόρος, Τροιζηνία και Μέθανα: Το κανάλι των αποδράσεων


f2_15platΠόρος, Τροιζηνία και Μέθανα. Η μικρογραφία της Ελληνικής υπαίθρου, που συνδυάζει την νησιωτικότητα με την άγρια ομορφιά της ενδοχώρας.  Το SM συγκέντρωσε φωτογραφίες τραβηγμένες στην περιοχή, για εκείνους που αναζητούν την περιπέτεια στις διακοπές τους.
Μισός αιώνας έχει περάσει από τότε που ξεκίνησε να αναπτύσσεται ραγδαία ο τουρισμός στο νησί του Πόρου. Οι Ποριώτες όλα αυτά τα χρόνια, απόκτησαν σημαντική εμπειρία στον τομέα του τουρισμού.  Αναπτύχθηκαν οι υποδομές και τα τουριστικά καταλύματα. Βελτιώθηκαν οι υπηρεσίες και η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.
f12_19plat
Απέναντι από τον Πόρο, στην περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων δεν υπήρξε η ανάλογη τουριστική «έκρηξη». Οι κάτοικοι παρέμειναν πιστοί στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα, με τα δειλά ανοίγματα προς τον τουρισμό, να γίνονται τις τελευταίες δεκαετίες.
Ωστόσο, ο τουρισμός είναι μια βιομηχανία με θεαματική δυναμική. Αλλάζει μορφή και ένταση.  Συνεχώς εξελίσσεται και διαφοροποιείται σύμφωνα με τις εξελίξεις και τα εκάστοτε πρότυπα της οικονομίας και της κοινωνίας, στις οποίες δρα και αναπτύσσεται.Σχολιάστε