Πρόταση του Γ. Αθανασίου για αδελφοποίηση του Πόρου με τη Βέργα ΚαλαμάταςΟ ποριώτης ερευνητής Γιώργος Αθανασίου, με επιστολή που απέστειλε τους Δήμους Καλαμάτας και Πόρου, τους ενημέρωσε για την πρότασή του, για την αδελφοποίηση του Δημοτικού Διαμερίσματος Βέργας και του Δήμου Πόρου.

Η επιστολή του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:

Προς τον : Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου

Κύριοι

Στις 18 Μαρτίου ε.ε. τελέστηκαν στην Βέργα Καλαμάτας οι καθιερωμένες εκδηλώαεις με τον πρωτότυπο τίτλο «ΔΡΟΜΟΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙΟΥ». Ένας τίτλος που θυμίζει σε όλους μας και κυρίως σε αυτούς που ασχολούνται με την ιστορία, την μεγάλη απόφαση των προγόνων μας να πάρουνε τα όπλα, όχι απλά για να επαναστατήσουν, παρ’ όλες τις επανειλημμένες και αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος, αλλά όλοι μαζί αυτή τη φορά, ή να νικήσουν ή να πεθάνουν.

Όπως απεδείχθη οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Πόρου και Βέργας (Αλμυρό) Καλαμάτας είναι δεσμοί προσφοράς και αναγνώρισης.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ποριώτης Αγωνιστής Χριστόδουλος Μέξης συνεργαζόμενος με τον Παπαφλέσσα, αλλά και με την μεγάλη προσφορά του Ποριώτη Χατζιαναστάση Μάνεση, ο οποίος διέθεσε την σκούνα του «ΔΗΜΗΤΡΑ» δωρεάν και με καπετάνιο τον γιό του Γεώργιο Μάνεση μετέφεραν από το Αϊβαλή και την Σμύρνη τον πολυτιμότερο θησαυρό της εποχής αυτής, μπαρουτόβολα, για να ενισχύσουν τους έτοιμους για την επανάσταση Μανιάτες.

Στις εκδηλώσεις όπου είχα την τιμή να είμαι συμπαρουσιαστής, έκανα την πρόταση για αδελφοποίηση του Δημοτικού Διαμερίσματος Βέργας με τον Δήμο Πόρου.

 

Κύριοι

Το καλοκαίρι ο Δήμος Πόρου θα φιλοξενήσει την αντιπροσωπεία της Βέργας ανταποδίδοντας την μεγάλη τιμή που κάνανε να ονοματοδοτήσουν τον δρόμο του μπαρουτιού σε δρόμο Χρ. Μέξη.

Πιστεύω ότι αυτή θα είναι μία καλή στιγμή για να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την αδελφοποίηση του Δήμου Πόρου με το δημοτικό Διαμέρισμα Βέργας

 

Με τιμή

 

Γιώργος Αθανασίου

Πόρος 20-04-2017

 
Σχολιάστε