Πρόβλημα στη διέλευση των πλοίων στο δίαυλο του ΠόρουΝΟΚΙΑ - 19.7.2013 031Πρόβλημα στην κίνηση των διερχομένων πλοίων  παρουσιάστηκε σήμερα στις 12 περίπου το μεσημέρι στο δίαυλο Πόρου – Γαλατά, στο ύψος της πλατείας Κορυζή, όταν μικρό ιστιοφόρο παρουσίασε εμπλοκή της άγκυράς του στη μέση του διαύλου. Σε συνδυασμό με τις πλαγιοδετήσεις πολλών σκαφών από τη πλευρά του Πόρου ,και τις βάρκες και τα σκάφη που έχουν αγκυροβολήσει αρόδο, το σημείο δεν παρείχε ασφάλεια για τα διερχόμενα πλοία, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το Flying Cat το δρομολόγιο προς την Ύδρα και να «κόβει βόλτες» στο λιμάνι του Πόρου. Μετά από 40 περίπου λεπτά, και με τη συμβολή των ανδρών του Λιμεναρχείου, αποκαταστάθηκε τελικά η κίνηση των πλοίων και τόσο το Flying Cat όσο και υδροφόρο πλοίο που μεταφέρει νερό στην Ύδρα, συνέχισαν το ταξίδι τους.

Τη φωτογραφία μας την έστειλε φίλος αναγνώστης και είναι από το συγκεκριμένο περιστατικό. Όπως φαίνεται, στο συγκεκριμένο σημείο, έχουν πλαγιοδετήσουν έξι ιστιοφόρα και πάει να προστεθεί ένα ακόμα.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ν.Δ. says:

    ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΤΑ “ΑΡΟΔΟΥ” ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΔΕΜΕΝΑ ΟΠΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΕΛΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ, Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΝΕΙ Ο…….ΠΛΑΚΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΟΛΟΗΜΕΡΗ….

  2. Γιάννης Γκούμας says:

    Όταν λέμε ατάκτως δεμένα… τι εννοούμε; Γιατί το λιμάνι είναι γεμάτο από σκάφη και σε αρκετές περιπτώσεις διπλοαραγμένα γιατί δεν χωράνε. Το ένα δίπλα στο άλλο κάθονται. Και φυσικά τα μόνα που έχουμε διώξει να αράζουν μέσα στο κανάλι είναι το μοναδικό παλιό καΐκι που έχει μείνει, έτσι γιατί δεν μας αρέσει η ιστορία του τόπου και οι βάρκες των επαγγελματιών, γιατί πού θα πάνε θα φύγουν;

    Αν θέλουμε να μάθουμε πού πάνε τα λευτά, μπορούμε να ρωτήσουμε. Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Όπου να ναι θα τα κλέβει ο ιδιώτης που θα νοικιάσει το λιμάνι χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Γιατί δεν κάναμε επίτηδες καλό κουμάντο, για να δίνουμε λαβή ότι φταίει το δημόσιο που δεν δουλεύει το λιμάνι. Το δημόσιο που ψηφίσαμε και κάνει αυτό που θέλουμε, γιατί αν δεν το κάνει είμαστε άχρηστοι. Γιατί αν το κάνει τότε γιατί γκρινιάζουμε;

Σχολιάστε