Προετοιμασία και προβολή του East Med Yacht ShowdimstelΜε το πρόεδρο της ΕΠΕΣΤ Αντώνη Στελλιάτο, συναντήθηκε το Σάββατο ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας του  EAST MED YACHT SHOW που θα ξεκινήσει στον Πόρο στις 29 Απριλίου.

Εντωμεταξύ, τη Συνεργασία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με τους αναγνωρισμένους φορείς, ζητά, με δήλωσή του στην Travelling News, ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ, κ. Στελλιάτος, ώστε, όπως τόνισε, «να γίνει η Ελλάδα, το κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting, Παγκοσμίως».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησαν τη Πέμπτη 16, Απριλίου, οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων και Συνδέσμων που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την διοργάνωση της έκθεσης East Med Yacht Show, του μεγάλου σαλονιού σκαφών που διοργανώνεται στην Ελλάδα, για ελληνικά κυρίως σκάφη.

 

stelΗ έκθεση θα πραγματοποιηθεί και εφέτος στον Πόρο, στις 29 Απριλίου – 4 Μαΐου, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συμμετοχή περί των 70 σκαφών, και επαγγελματιών από διάφορες χώρες, όπως Αμερική, Ευρώπη, Βόρειο Αφρική, Ισραήλ, Εμιράτα, Λίβανο κλπ. Παγκοσμίως όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές, υπάρχουν μόνο τέσσερα, Σαλόνια Σκαφών, ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται, η EastMed Yacht Show.

Όπως τόνισε ο κος Γιώργος Κολίντζας, πρόεδρος της ΗΥΒΑ, «δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει αλλού, αυτό που θα συναντήσει στην Ελλάδα με την μεγάλη ακτογραμμή και τα πολλά νησιά. Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα είναι ασφαλής και μπορεί να προσφέρει ποιοτικό χρόνο διακοπών στους ταξιδιώτες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι Έλληνες είναι πρωτοπόροι σε αυτό το είδος. Η έκθεση σκαφών προωθεί ακριβώς τον θαλάσσιο τουρισμό, με επανδρωμένα και μη σκάφη».

Στις δηλώσεις του ο κος Αντώνης Στελλιάτος, πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ, τόνισε ότι «η έκθεση EastMed Yacht Show έχει εμπλουτιστεί εφέτος και με ιστιοπλοϊκά σκάφη και καταμαράν, καθώς και σκάφη 24μέτρων, σκάφη ελληνικά – καθώς αποτελεί την πιο σημαντική και επικεντρωμένη πλέον έκθεση στο είδος της, και μάλιστα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η είσοδος του κλάδου των τουριστικών γραφείων στην συνδιοργάνωση της έκθεσης έφερε αντιθέσεις, αλλά η αγορά πρέπει να ανοίξει και να μην λειτουργεί πλέον μονοπωλιακά. Τα τουριστικά γραφεία γνωρίζουν τί είναι ο τουρισμός και μπορούν να προβάλλουν την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό. Σε ό,τι αφορά τον Πόρο, εκεί βρήκαμε ένα γραφικό τόπο για το σαλόνι μας, είχαμε ανέκαθεν την βοήθεια της εκάστοτε τοπικής αρχής και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε την έκθεση σε αυτό το νησί».

Ο κος Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ πρόσθεσε ότι «τα τουριστικά γραφεία διακινούν παγκοσμίως τον τουρισμό και φυσικά ο κλάδος μας είναι αρωγός όταν του γίνονται προτάσεις σαν αυτή, καθώς δίνουν την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένα νέο τουριστικό προϊόν: την ενοικίαση σκαφών από μεμονωμένους ταξιδιώτες, ή μικρές ομάδες, οι οποίοι μπορούν με μικρό κόστος να περάσουν τις διακοπές τους σε λιγότερο επισκέψιμους προορισμούς, σε μικρά νησιά. Δεν είναι ακριβό αυτό το είδος διακοπών. Τώρα που η έκθεση ενδυναμώνεται, και περισσότερο την επόμενη χρονιά όπου ο θεσμός θα έχει παγιωθεί, θα είναι ακόμη πιο δυναμική η παρουσία μας με την ενημέρωση των τουριστικών γραφείων, αλλά και με την φιλοξενία επαγγελματιών από διάφορες τουριστικές αγορές του κόσμου».

Στην συνάντηση παρευρέθη εκ μέρους του Δήμου Πόρου, o Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κ. Δημήτρης Προκοπίου, ο οποίος τόνισε ότι «προτεραιότητα του Δήμου είναι ο Θαλάσσιος Τουρισμός». Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις υποδομές στο λιμάνι του Πόρου, υποσχέθηκε ότι «σε συνεργασία και με τις υποδείξεις των Προέδρων, των δύο Ενώσεων ΗΥΒΑ και ΕΠΕΣΤ, κο Κολίντζα και κο Στελιάτο, δεσμεύεται ο Δήμος να βελτιωθούν οι υποδομές στο λιμάνι του Πόρου».

Η έκθεση υπόσχεται να είναι εφέτος πολύ πιο δυναμική, σε ό,τι αφορά την επίσκεψη επαγγελματιών από το εξωτερικό, αλλά και την συμμετοχή των σκαφών.

http://news.travelling.gr/2015/04/eastmed-yacht-show-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD/

 
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. mpampis says:

  Δηλαδή κύριε Προκοπίου, μέσα σε 10 μέρες θα φτιαχτούν τα χαλασμένα pillars μέσα σε 10 μέρες και δεν θα έχουμε την κακή εικόνα του Πάσχα ?

 2. Πιλαρος says:

  Να μην εκανε ο Σπυριδωνας 8 προσφυγες στον προυπολογισμο του Λιμενικου Ταμειου (που τις εχασε κι ολας) να τα ειχαμε νωριτερα τα πιλαρς. Αυτο σου εμεινε εσενα mpampis απο το άρθρο. Το ότι πρωτη φορα ο Πορος έχει επαγγελματια Σύμβουλο Τουρισμού αποφάσισες να μην το σχολιασεις ε; Ρε τις εκλογες τις χασατε παρτε το χαμπαρι.

 3. Mpampis says:

  Και ο Αλιφέρης με τον Δημητριάδη έκαναν προσφυγές όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά δεν ήταν τα μισά pillars χαλασμένα….

  Και ο επαγγελματίας σύμβουλος τουρισμού δεν μου λέει τίποτα αν φτάνουμε 10 μέρες πριν την έκθεση και δίνουμε υποσχέσεις.

  Άσε που από ότι θυμάμαι, οι πρώτες αποφάσεις για τα pillars πάρθηκαν πέρσι, με τον προηγούμενο προϋπολογισμό.

  Αλλά μάλλον πάντα φταίνε οι άλλοι σ’ αυτό το νησί.

 4. Πίλαρος says:

  Αδερφέ ο προυπολογισμός του 2014 συντάχθηκε από την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ διοίκηση και ήθελε αναμόρφωση που ήρθε τέλος Δεκεμβρίου εξ αιτίας των προσφυγών. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο καθυστέρησε και ο προυπολογισμός του 2015 και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Άσε που φυσικά και ήταν τα μισά πιλαρς χαλασμένα. Εκτός αν νομίζεις ότι χάλασαν τον Σεπτέμβριο μόλις είδαν τον Δημητριάδη ή ότι κάποιο τα χάλασαν…

  Άρα δεν θυμάσαι καλά….

  Όσο για τον Προκοπίου μίλησε για υποδομές. Άνοιξε το λεξικό και θα δεις ότι δεν σημαίνει μόνο πίλαρς αυτή η λέξη αλλά πολλά περισσότερα. Π.χ. γκρεμισμένο λιμάνι. Για ρώτα να μάθεις τί γίνεται με την μελέτη του Παναγόπουλου (που τον έφερε ο Σπυρίδωνας αφού έφτιαξε το τρομερό έργο της πασαλλωτής προβήτας που το παρέλαβε οριστικά ο Μάντηλας το 2009). Μετά ο Παναγόπουλος ανέλαβε ακριβώς την ίδια μελέτη και για το ΤΑΙΠΕΔ και ξαφνικά η μελέτη του Πόρου κόλλησε. Σου βρωμάει κάτι;;;

  Ξεκολλήστε να πάει το νησί μπροστά mpampis

 5. nikos says:

  Πίλαρε εισαι ασχετος. Εντελως..¨Η πληρωμενος.. Ο Αλιφερης εκανε τεχνικο προγραμμα και προυπολογισμο για το 2015. Και οι προσφυγες χαθηκαν και πηγαν στο 152 διότι ο Δημητριαδης εστειλε τον δικηγορο του και στην Περιφερεια μασησαν. Τα υπολοιπα στο 152..

 6. Πίλαρος says:

  Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες. Ούτε εσύ δεν έχεις καταλάβει τί έχεις γράψει. Για εξήγα μας τί είναι το 152; Τί δουλειά έχει το τεχνικό πρόγραμμα του 2015 με την αναμόρφωση του 2014; Ποιός δικηγόρος; ποιός Δημητριάδης; ο Α ή ο Γ ; Εννοείς ότι οι προσφυγές του Γρίβα ήταν για κλάματα; Γιατί αν δεν ήταν δεν θα είχαν απορριφθεί.

  Τώρα για το ποιός έιναι πληρωμένος και από ποιόν ούτε ο Θεός ούτε ο Δίας δεν ξέρει.

  Ξεκολλήστε να πάει το νησί μπροστά nikos

Σχολιάστε