Πραγματοποιήθηκε η 2η Διημερίδα «Πρόληψη Παθήσεων της Γυναίκας»



%cf%80%cf%80%ce%b3-2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Διημερίδα «Πρόληψη Παθήσεων της Γυναίκας», η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου, με μέριμνα της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για θέματα Υγείας Μαρίας Βαρβάρου και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της Κύησης» και το Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου οι γιατροί πραγματοποίησαν ενημερωτική διάλεξη για τους μαθητές του Λυκείου Πόρου σχετικά με την αντισύλληψη, τις λοιμώξεις και τη βασική υποστήριξη της ζωής σε εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, αναπαριστώντας ζωντανά την ενδεδειγμένη ανταπόκριση σε τέτοια περιστατικά, ενώ το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 140 γυναίκες υποβλήθηκαν σε δωρεάν προληπτικούς ελέγχους με Τεστ Παπανικολάου, μαστολογική εξέταση, Doppler αγγείων κάτω άκρων, μέτρηση σακχάρου, καρδιογράφημα και καρδιολογική εξέταση στα Περιφερειακά Ιατρεία Πόρου. Η διημερίδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με ανοικτή ενημερωτική ομιλία για τις παθήσεις της γυναίκας στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού.%cf%80%cf%80%ce%b3-1

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί θερμά τον Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή της Γ’ Μ/Γ Κλινικής Π.Γ.Ν «Αττικόν» κ. Παπαντωνίου Νικόλαο για την υποστήριξή του στην προσπάθεια αυτή, τους ειδικευμένους ιατρούς Γυναικολογίας-Μαιευτικής Ιωάννη Γραμματικάκη και Σπυριδούλα Θεοδώρου, τους ειδικευόμενους ιατρούς Γυναικολογίας-Μαιευτικής Κυριάκο Αλουπογιάννη, Δήμητρα Βενιζέλου, Μαρία Μπρόζου, τους Καρδιολόγους Κατερίνα Κόνιαρη και Ευάγγελο Βολτυράκη, τον Παθολόγο-Αγγειολόγο Ευάγγελο Δημακάκο, καθώς και τη μαία Ε. Αλεξίου για την παρουσία τους στη διημερίδα και για τη συνεισφορά τους στις εξετάσεις και τις διαλέξεις. Επίσης, ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί το προσωπικό του εργαστηρίου κυτταρολογίας και ειδικότερα τον Καθηγητή και Διευθυντή του εργαστηρίου κ. Καρακίτσο Πέτρο καθώς και το προσωπικό του εργαστηρίου Κυριακή Κωνσταντινίδου, Αμαλία Σταμουλακάτου και Ευγενία Πανταζή. Ευχαριστίες  και στους χορηγούς: Hellenic Seaways, Ξενοδοχείο 7 Αδέλφια, Ξενοδοχείο Μάνεση, Εστιατόριο Macaroni&More, Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου.




Σχολιάστε