Πολιτική κόντρα της πλειοψηφίας με την μειοψηφία στον Πόρο, με αφορμή τις ευθύνες που οδήγησαν στην υπεξαίρεσηΣτο «κόκκινο» έχει φτάσει η πολιτική αντιπαράθεση στον Πόρο, μετά την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων γυναικών για την υπεξαίρεση μαμούθ στον Δήμο Πόρου. Στις 8/10, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκρινε ένοχη την Ασημομύτη για υπεξαίρεση και για ψευδή βεβαίωση και της επέβαλε συνολική ποινή 14 ετών, ενώ η Ηρειώτη κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και της υπεβλήθη ποινή 12 ετών.
Τη επομένη, ο Δήμος Πόρου εξέδωσε μια, τουλάχιστον, προχειρογραμμένη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως η έκβαση της δίκης, δικαίωσε πλήρως τον Δήμαρχο Πόρου.
Στην “πανηγυρική” ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, δεν υπήρχε ίχνος αυτοκριτικής, για το γεγονός ότι τα πράγματα ήρθαν σε αυτό το σημείο λόγω των ανύπαρκτων ελέγχων των ταμείων, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Τη σκυτάλη των ανακοινώσεων, πήρε στις 12/10 η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Πόρου «Αλλαγή Πορείας», η οποία με σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρει πως δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμα οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την υπεξαίρεση στον Δήμο Πόρου και επιρρίπτει την διοικητική και πολιτική ευθύνη στον κ. Στρατηγό, κατηγορώντας τον ακόμη για ψευδορκία – στη συνεδρίαση του δικαστηρίου – προκειμένου να καλύψει τις δικές του ευθύνες, που προηγήθηκαν της υπεξαίρεσης.
Η πραγματικότητα πάντως είναι, ότι παρά την καταδίκη των δυο γυναικών, δεν έχει ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου για τους Ποριώτες, αφού ο Δήμος Πόρου παραμένει κατά 585 χιλιάρικα φτωχότερος, καθώς τα χρήματα ούτε έχουν βρεθεί, ούτε έχουν επιστραφεί και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σε ποιες τσέπες πήγαν.
Σχολιάστε