Πληθαίνουν οι πληροφορίες για εξαίρεση του λιμανιού του Πόρου από το πακέτο των προς ιδιωτικοποίηση μαρινώνIMGP8006Αυξάνονται τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις προθέσεις το ΤΑΙΠΕΔ να θέσει εκτός των διαγωνισμών ιδιωτικοποιήσεων το λιμάνι του Πόρου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και με πληροφορίες με τις οποίες τα έχουμε διασταυρώσει, η αρνητική στάση του Δήμου Πόρου και ο πολυετής νομικός και πολιτικός αγώνας του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, από την εποχή που ήταν επικεφαλής της μειοψηφίας έως σήμερα, έχουν μετατρέψει το λιμάνι του Πόρου σε «αγκάθι» που δυσχεραίνει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Αλίμου, η οποία και αποτελεί το φιλέτο των τεσσάρων μαρινών που υπάγονται στον ίδιο διαγωνισμό (Άλιμος, Πόρος, Ύδρα, Ν. Επίδαυρος).

Το γεγονός αυτό, αλλά και οι άστοχοι χειρισμοί των διαδοχικών διοικήσεων του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τον εν λόγω διαγωνισμό, φαίνεται πώς έχει οδηγήσει τη νέα του διοίκηση στο να εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει εκτός διαγωνισμού τα λιμάνια Πόρου και Ύδρας.
Σε περίπτωση που οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν, θα πρόκειται για μία επιτυχία ιστορικής σημασίας για τον Πόρο (η ιδιωτικοποίηση θα γινόταν για 40 χρόνια), καθώς και για δικαίωση όλων όσων έλαβαν καθαρά θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και μάχονται από τον Αύγουστο του 2012, όταν και λήφθηκε η Υπουργική Απόφαση για μεταφορά του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ, για την διατήρηση της δημοτικής διοίκησής του.
Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο, κ. Δημητριάδη, ζητώντας ενημέρωση για το θέμα και μας απάντησε ότι προς το παρόν δεν θέλει να πει κάτι περισσότερο από όσα είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι φαίνεται πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις για το θέμα και ελπίζει πως σύντομα θα έχει συγκεκριμένα πράγματα να ανακοινώσει στους δημότες του Πόρου.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Μαρία says:

    Αν η είδηση αυτή αποδειχθεί αληθινή, μιλάμε για τεράστια επιτυχία του Δημητριάδη. Μακάρι να είναι έτσι.

Σχολιάστε