Παρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ο ΠόροςITB Invitation FB sizeΟμόφωνα ψηφίστηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, έπειτα από εισήγηση του κ. Δημήτρη Συξέρη, η συμμετοχή του  Πόρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού I.T.B 2014 που διεξάγεται στο  Βερολίνο από 5-9 Μαρτίου 2014.

Η συμμετοχή του Πόρου θα είναι κοινή με τις συμμετοχές των Δήμων Αγκιστρίου, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Σπετσών. Η συμμετοχή των παραπάνω  δήμων του Αργοσαρωνικού, θα ενταχθεί σε κοινό stand του Εθνικού  Περιπτέρου του Ε.Ο.Τ.

Ο Πόρος θα εκπροσωπηθεί από την Γερμανίδα κα Natascha Konieczny, η  οποία διαμένει τα τελευταία χρόνια στον Πόρο και είναι αποδεκτή από  τους Τουριστικούς Πράκτορες και Ξενοδόχους του Πόρου.  Η κα Konieczny,  γνωρίζει πολύ καλά το νησί, τις ομορφιές του και τις τουριστικές  δυνατότητες του και εκτός από την προσωπική επαφή που θα έχει με τους  συμπατριώτες της, θα παρουσιάζει το ειδικό Smartphone/Tablet App Click Poros και θα μοιράζει έντυπα του Πόρου και Τροιζηνίας, καθώς και ειδικό έντυπο με πληροφορίες για τα Τουριστικά Πρακτορεία του Πόρου και λοιπές επιχειρήσεις Διαμονής που καλύπτεται από τον Ε.Ε.Σ.Π.

Δίπλα στην κα Natascha Konieczny, θα βρίσκεται η ακούραστη επιχειρηματίας κα Κατερίνα Σακελλίου, η οποία διαθέτει εμπειρία από την παρουσία της στην έκθεση της Ουτρέχτης τα τελευταία χρόνια.

Στο κοινό stand της έκθεσης, η κάθε περιοχή θα μοιράζει τα έντυπα της  και θα μπορεί να υπάρχει ηλεκτρονική παρουσίαση πληροφοριών και φωτογραφιών ή video μέσω φορητού Η/Υ ή tablet. Εκεί θα μπορεί να  γίνουν συναντήσεις με εκπροσώπους από Τουριστικά Γραφεία του Εξωτερικού και Δημοσιογράφους.

Για καλύτερη προβολή, υπάρχει ήδη σχεδιασμός για καθημερινή προβολή  slide show ή video σε ειδικό χώρο του Ελληνικού Περιπτέρου για  την ανάδειξη του Αργοσαρωνικού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του (π.χ το Ηφαίστειο των Μεθάνων, το «Διαβολογέφυρο»   κλπ), με τον Γερμανό επιχειρηματία κ. Tobias Schorr.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για την προβολή τοπικών προϊόντων και γεύσεων (π.χ ελαιόλαδο Τροιζηνίας Π.Ο.Π, Λεμόνια Λεμονοδάσους κλπ),  μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη «Κουζίνα» του περιπτέρου του ΕΟΤ.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η πρόταση, την οποία εισηγήθηκε στο ΔΣ ο κ. Δ. Συξέρης, ψηφίστηκε ομόφωνα, από  το Δ.Σ. ωστόσο ασκήθηκε έντονη κριτική τόσο από τον κ. Δημητριάδη, όσο  κι από τον κ. Τσούκα, για το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια χαθήκαν ευκαιρίες ενιαίας  συμμετοχής σε παλιότερες αντίστοιχες εκθέσεις (π.χ. Ουτρέχτης) με την πρόφαση διάφορων λόγων – όπως ότι ο Δήμος δεν είχε χρήματα – οι οποίοι φέτος αποδεικνύεται ότι δεν ήταν αληθείς, και για το ότι η  συμμετοχή στην έκθεση του Βερολίνου, δεν συζητήθηκε από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου (ΕΤΑΠ).

Ο κ. Συξέρης απάντησε ότι ξεκίνησε τις επαφές με τους υπολοίπους  φορείς του Αργοσαρωνικού, με την ιδιότητα του Γραμματέα του Εμπορικού  Συλλόγου Πόρου και κάτω από την πίεση του χρόνου δεν συζητήθηκε σε  συνεδρίαση της ΕΤΑΠ.

Τέλος, σε ερώτηση των κ.κ. Δημητριάδη και Τσούκα αναφορικά με τη συμμετοχή του Πόρου στη διεθνή έκθεση της Μόσχας, ο κ. Συξέρης δήλωσε πως  σύντομα θα εκδοθεί πρόσκληση προς τα μέλη της ΕΤΑΠ, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Δρούγκας says:

  Πολύ καλή η πρόθεση για συμμετοχή στην ΙΤΒ 2014 όντως. Και απο ότι αναφέρεται στο κείμενο οι βασικοί άξονες και κατευθυντήριες γραμμές της παρουσίας του νησιού μας στην έκθεση έχουν μελετηθεί. Ακόμα και τα πρόσωπα έχουν επιλεχθεί όπως και τα μέσα προβολής των τουριστικών υπηρεσιών του Πόρου και των προιόντων της επαρχίας μας.
  Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αρκετές συνατήσεις όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό για να καθοριστούν τα περιεχόμενα των διαφημιστικών υλικών και πιθανόν να προταθούν επιπρόσθετες δράσεις κατα τη διάρκεια της έκθεσης. Η δράση πρέπει να είναι κοινή και με καθορισμένους στόχους.
  Κρίνοντας δε απο την αναφερθείσα πίεση χρόνου που ανέφερε ο κος Συξέρης, για την λήψη όλων των αποφάσεων για την συμμετοχή στην ITB, ερήμην της Τουριστικής Εταιρείας του Δήμου ( ΕΤΑΠ), η κλήση προς ενημέρωση μας μάλλον θα είναι θέμα χρόνου άμεσου.
  Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση της Μόσχας (MITT 2014), πραγματοποιείται 19-22 Μαρτίου 2014, ΔΈΚΑ ΗΜΈΡΕΣ μετά αυτής του Βερολίνου. Να υποθέσουμε οτι υπάρχει η ίδια πίεση χρόνου? Μήπως δεν υπάρχει επίσης χρόνος και πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις? Μην ξεχνούμε οτι η Ρωσσική αγορά είναι σχετικά νέα για την Ελλάδα και ειδικότερα για το νησί μας, δεδομένου της αγάπης του Ρώσσικου λαού για την Ελλάδα. Δυνητικά ίσως μεγαλύτερου ενδιαφέροντος απο την Γερμανική αγορά, υπο τις παρούσες συγκυρίες.

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Σχολιάστε