Παρουσιάστηκε η Μελέτη για την “Ονοματοδοσία των οδών και των πλατειών της Σφαιρίας”ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 - ΧΑΡΤΗΣ ΣΦΑΙΡΙΑΣΈνα ενδιαφέρον θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου την περασμένη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.
Το θέμα αφορά την ονοματοδοσία των οδών και των πλατειών της Σφαιρίας.
Στη συνεδρίαση έγινε η παρουσίαση της μελέτης από την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από τον Δήμαρχο Πόρου για αυτή την εργασία.
Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Συξέρη ως συντονιστή και τους κ.κ. Ιωάννη Μανιάτη, Διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ της ΔΗΚΕΠ και Κώστα Παπαγιάννη, Δάσκαλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του Δ.Σ της ΔΗΚΕΠ.

Τα μέλη της ομάδας, αφού αξιοποίησαν τα στοιχεία που τους δόθηκαν από τους υπεύθυνους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πόρου και έπειτα από πολύμηνο επιτόπιο έλεγχο στη Σφαιρία, αποτύπωσε αρχικά σε τοπογραφικό διάγραμμα και σε δεύτερη φάση σε ψηφιακή απεικόνιση, όλους τους δρόμους, τα μικρά σοκάκια, τις κλίμακες (σκάλες) και τις Πλατείες.

Η απεικόνιση και η ονοματοδοσία που ακολούθησε βασίστηκε στην φυσική συνέχεια των οδικών διαδρομών που κάνουν οι κάτοικοι, με σκοπό να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ονομάτων για σκοπούς ταχυδρομείου και προσανατολισμού, και να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη.

Οι προτάσεις επί των ονομάτων βασίζονται σε αναγνωρισμένα ιστορικά πρόσωπα – κατοίκους του Πόρου, που συνδέθηκαν με τον Πόρο μέσα από ιστορικά γεγονότα ή λόγω της κοινωνικής προσφοράς ή διάκρισής τους.
Στη συνεδρίαση της 13/2, αναβλήθηκε η λήψη απόφασης προκειμένου να μελετηθεί το θέμα από τους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους.
Η μελέτη σήμερα, βρίσκεται σε διαβούλευση και ο Δήμος Πόρου καλεί όσους πολίτες ενδιαφέρονται για την διαμορφωθείσα μελέτη να απευθυνθούν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μωρόπουλο ή στα μέλη της Ομάδας Εργασίας, άμεσα, ώστε να λάβουν γνώση του περιεχομένου της, καθώς η τελική πρόταση πρόκειται να υποβληθεί για να λάβει την πρώτη έγκριση σε προσεχή Συνεδρίαση του Δ.Σ..
Σχολιάστε