Παρουσίαση Σχεδιασμού Ανάπτυξης Πεζοπορικού Τουρισμού: Μας αφορά ΟΛΟΥΣ!



14715568_620415971471044_7991991237048534087_o

Σε ανοιχτή, δημόσια εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Κτήριο Συγγρού, η παρουσίαση του Σχεδιασμού για την ανάδειξη των Μονοπατιών και του Πεζοπορικού Τουρισμού στον Πόρο.

Με τον τουρισμό να αποτελεί την κυριότερη πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του νησιού, η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα μας μεταφέρει τις πληροφορίες για τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσουμε στον Πόρο, από την οργανωμένη ανάπτυξη του Πεζοπορικού Τουρισμού, μιας δραστηριότητας που αναπτύσσεται ταχέως στην τουριστική αγορά, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Για να πετύχει ωστόσο η συγκεκριμένη δημοτική δράση που θα αλλάξει δραστικά την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, επεκτείνοντας την τουριστική σεζόν, χρειάζεται η συμμετοχή ΟΛΩΝ!

Στην παρουσίαση θα μας μιλήσουν οι εκπρόσωποι της “Paths of Greece”, οι οποίοι με την εμπειρία τους από την ανάπτυξη του Περιπατητικού Τουρισμού σε άλλα νησιά, θα μας αναπτύξουν τι σημαίνει για κάθε τόπο η ανάπτυξη αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού, τι συμβαίνει στις διεθνείς αγορές και πότε και πως θα ωφεληθούμε σαν τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η πρόοδος του εγχειρήματος καθώς και ο συντονισμός του, οφείλεται καταρχήν στους Κατερίνα Σακελλίου και Βαγγέλη Παπαθυμιόπουλο, ωστόσο οι εθελοντές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν στην υλοποίηση του, αυξάνονται καθημερινά.

Την στήριξη τους στο εγχείρημα, έχουν εκφράσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Λεμονοδάσους».

Στην εκδήλωση θεωρείται απαραίτητη η παρουσία, πολιτών, φορέων και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, ώστε να ενημερωθούν και εκείνοι για το τι εστί Πεζοπορικός Τουρισμός, προκειμένου να αναπτυχθεί και στον όμορο δήμο δίκτυο μονοπατιών, που σε συνδυασμό με το δίκτυο του Πόρου, θα αναγάγουν τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, σε κορυφαίο προορισμό Πεζοπορικού Τουρισμού.

Η οργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιείται από τον Δήμο Πόρου και η παρουσίαση θα γίνει από την “Paths of Greece”.

Το μέλλον για την ανάπτυξη του τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, περνάει από τα χέρια μας!   

ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 18:00!

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;




Σχολιάστε