Παράταση στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι του ΠόρουIMGP0552Την κακοδαιμονία που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας αναδεικνείει ένας ακόμη διαγωνισμός που παρατείνεται, αυτός για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου (από τις μεγαλύτερες ρης χώρας), μαζί με τα τουριστικά καταφύγια σκαφών Ύδρας, Νέας Επιδαύρου και Πόρου.

Η καταληκτική προθεσμία έληγε σήμερα 31 Οκτωβρίου 2014, ωστόσο έπειτα από μαζικά αιτήματα των ενδιαφερόμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για μερικές εβδομάδες (μία ακόμη στον ίδιο διαγωνισμό), χωρίς να γνωρίζει κανείς την νέα ημερομηνία.

Τι κρύβεται πίσω από την παράταση ; Οτι πολλά από τα εμπόδια γύρω από τη παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, που υποτίθεται ότι είχαν δρομολογηθεί, παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βασικό – εδώ και ένα χρόνο- σημείο τριβής μεταξύ του Δήμου Αλίμου και του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή η παρουσία μέσα στον χερσαίο χώρο της μαρίνας Αλίμου του δημοτικού κολυμβητηρίου, συνεχίζει να υφίσταται.

Η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ προς τον δήμο ήταν να μεταφερθεί το κολυμβητήριο σε άλλη θέση, αφού δεν συνάδει με τις χρήσεις μιας μαρίνας. Ο δήμος δεν το δεχόταν, ενώ παράλληλα θεωρούσε ότι με τις επενδύσεις στη στεριά που συνοδεύουν τον διαγωνισμό (εμπορικά κέντρα, καταστήματα, καφετέριες κ.ά.) αλλάζει η εικόνα της περιοχής, δημιουργείται κίνδυνος να μαραζώσει η τοπική αγορά, καθώς και μεταφοράς της οικονομικής δραστηριότητας στη μαρίνα.

Ενα άλλο ζήτημα αφορά τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις. Μέσα στη χερσαία ζώνη της μαρίνας έχουν εγκατασταθεί παράνομα διάφοροι χρήστες, κάποιοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν μισθώματα στην ΕΤΑΔ (από την οποία και νοίκιασαν τον χώρο) ενώ υπάρχουν και χρήσεις εντελώς ασύμβατες με τη λειτουργία της μαρίνας.

Τα θέματα αυτά παραμένουν ανοικτά, τέθηκαν από τους επενδυτές προς το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο μπροστά στον κίνδυνο να μην κατέβει ούτε ένας από τα 11 σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αποφάσισε να δόσει παράταση.

www.tanea.gr
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Μακάρι να συνεχιστεί μέχρι τις επόμενες εκλογές η κακοδαιμονία μπας και γλιτώσει κανένα λιμάνι, καμμιά παραλία, κανένα ακίνητο, κανένα φιλέτο, από το ξεπούλημ… την αξιοποίηση ήθελα να πω.

 2. Κώστας says:

  Ναι γιατί αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα σταματήσει το ξεπούλημα…

  κούνια που σας κούναγε…

 3. Κανείς δεν ξέρει τι θα πράξει ο ΣυΡιζΑ, αυτό θα το δούμε και θα κρίνουμε.

  Προς το παρόν, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουμε το δικό σου χάρισμα να βλέπουμε το μέλλον, είμαστε αναγκασμένοι να κρίνουμε από τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατίας που έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και άδειασαν τα ταμεία της με τις σπατάλες τους και την αλόγιστη πολιτική τους.

 4. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Κυρία Κατερίνα.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας στο ότι το ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και η Ν.Δ. έφεραν την Χώρα στην σημερινή της κατάσταση.Φοβούμαι όμως ότι ο “νοθευμένος “από τους ΠΑΣΟΚτζίδες ΣΥΡΙΖΑ (οι οποίοι αποτελούν το 75% της σημερινής εκλογικής του δύναμης) θα δυσκολευτεί να αλλάξει πολιτική.Και αυτό γιατί οι διάφοροι Φωτόπουλοι και Μπαλασόπουλοι (πρώην πρωτοπαλίκαρα του ΠΑΣΟΚ)δεν προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ από ιδεολογία αλλά με σκοπό να συνεχίσουν το φαγοπότι που απελάμβαναν επί ΠΑΣΟΚ.

 5. ΠΑΚΩΜΟ,
  ας απαλλαγούμε πρώτα από αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή κι έχουν και το απύθμενο θράσος να παριστάνουν ακόμα τους σωτήρες, και εδώ θα είμαστε για να κρίνουμε και τον ΣυΡιζΑ. Σε ό,τι με αφορά, δεν περιμένω πολλά – σε δυο τρία σοβαρά θέματα να κάνει ουσιαστικές αλλαγές και παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που συνεχιστεί η ασυδοσία των εργολάβων-καναλαρχών-εκδοτών θα βρεθώ απέναντί του. Ή αν συνεχιστεί η πρόκληση με την προσωπική ασφάλεια που παρέχεται σε συστημικούς δημοσιογράφους όταν οι πολίτες που φορολογούνται χωρίς έλεος, αφήνονται στο έλεος του κάθε εγκληματία, του κάθε κακοποιού.

  Όσο για την εκλογική δύναμη του κάθε κόμματος, οι ψηφοφόροι δεν είναι δεδομένοι σε κανένα. Οι ψηφοφόροι κρίνουν και ψηφίζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους κυρίως, και μετά σύμφωνα με την ιδεολογία τους. Αν ήταν δεδομένοι δεν θα χρειάζονταν οι εκλογές.

 6. Τάσος Γκούμας says:

  Το ζήτημα που πραγματεύεστε είναι πραγματικά καίριο.
  Να συνεισφέρω με δύο αριθμούς.
  Το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε μια βραδυά στο ”Συγγρού”που κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας έβαλα το θέμα όπως το περιγράφει ο/η κ. ΠΑΚΩΜΟ.
  Πήρα την εξής απάντηση από τον κ. Δρίτσα: ”Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκλέχτηκε και η Κεντρική του Επιτροπή, παρά το ότι οι σύνεδροι ήταν κατά 60% ΠΑΣΟΚ οι εκλεγέντες, μέλη της Κ.Ε., ήταν Πασοκογενείς μόνο κατά 1%.”
  Το θέμα έχειμεγάλο ποσοτικό αλλά κυρίως ποιοτικό ενδιαφέρον.
  Σημαίνει, κατά τη γνώμη μου, ότι οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν απλώς αλλαγή του φορέα, όπως θέλουν τα ”στελέχια”, αλλά θέλουν πραγματική ΑΛΛΑΓΗ.
  Επίσης θα ήθελα να υπενθυμίσω μια είδηση που έγραψε ο Τύπος πριν μερικούς μήνες, ότι τα Πασοκογενή ”στελέχια” θέλουν να συστήσουν ”συνιστώσα”.
  Κι αυτό κάτι δείχνει.
  Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τι θέλει ο κόσμος και να τολμήσει.
  Τάσος Γκούμας

Σχολιάστε