Ο Σπύρος Σπυρίδων ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στον ΠόροΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΜε την ακόλουθη επιστολή, ο περιφερειακός σύμβουλος Νήσων, κ. Σπύρος Σπυρίδων, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 9/2 την υποψηφιότητά του   ως  δημάρχου Πόρου:

Αγαπητοί Συµπατριώτες

Με βαθύ αίσθηµα ευθύνης και πλήρη επίγνωση των µεγάλων δυσκολιών που θα συνοδεύουν την κάθε µέρα της επόµενης Δηµοτικής περιόδου, θέτω στην κρίση σας την υποψηφιότητά µου για Δήμαρχος του Νησιού µας και τις όποιες δυνατότητες και εµπειρίες απέκτησα, στην υπηρεσία του τόπου µας.

Στην απόφασή µου αυτή µε οδήγησε:

 • Η αγάπη µου για τον τόπο που γεννήθηκα, µεγάλωσα τα παιδιά µου, και υπηρέτησα  µε όλες µου τις δυνάµεις, δηµιουργώντας µαζί σας υποδοµές, σχολειά, πολιτισµό, κοινωνικές δοµές, έργα και δράσεις που αναµόρφωσαν και πρόβαλαν το νησί µας,  αλλά πάνω απ’ όλα σφυρηλατώντας την ενότητα και την κοινωνική γαλήνη.

 

 • Καθώς και η ισχυρή πεποίθηση ότι ακόµη και στις δύσκολες εποχές που ζούµε, σε ευλογηµένες περιοχές σαν την δική µας, µπορούµε να φανούµε χρήσιµοι και ωφέλιµοι στην κοινωνία, να αντιστρέψουµε τη φθίνουσα πορεία της τοπικής µας οικονοµίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά µας πλεονεκτήµατα.

 

Μπορούµε να αντισταθούµε στους καιρούς. Να αλλάξουµε πράγµατα.

Να ξαναδώσουµε την αισιοδοξία και την ελπίδα στους απογοητευµένους συµπολίτες µας.

 

Με αποφάσεις που στη λήψη τους θα συµµετέχει η κοινωνία, και θα τις χαρακτηρίζει η σύνθεση, αλλά και η αποφασιστικότητα στην εφαρµογή κάθε µέτρου που ωφελεί  τον τόπο, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος.

 

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια δεν χωρούν ανώφελες αντιπαραθέσεις.

 

Ο δοκιµαζόµενος σκληρά συνάνθρωπός µας προσδοκά µια καλύτερη µέρα, αδιαφο-
ρώντας για τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός µας.

Προσωπικά έχω διαγράψει κάθε µορφή αντιπαλότητας πολιτική ή προσωπική.

Είναι χρέος µας να ενώσουµε τις δηµιουργικές δυνάµεις του τόπου µας.

Ενωµένοι µπορούµε να εµπνεύσουµε και να απελευθερώσουµε τις αστείρευτες  δυνάµεις που κρύβει η κοινωνία µας και ζητούν διέξοδο να εκφραστούν και να δηµιουργήσουν.

Η επιστολή µου αυτή αποτελεί ένα ανοικτό κάλεσµα σε όσους νιώθουν την ανάγκη να στρατευτούµε σ’ αυτή την µεγάλη, δύσκολη αλλά και ωραία προσπάθεια.

 

Μαζί µπορούµε να τα καταφέρουµε.

 

Με κάθε ειλικρίνεια

 

Σπύρος Σπυρίδων 
Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ομιλώντας περί ειλικρίνειας ο κύριος Σπυρίδων – και χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις του -, θα έπρεπε ή να είχε διατυπώσει με διαφορετικό τρόπο το κάλεσμά του [: “Η επιστολή µου αυτή αποτελεί ένα ανοικτό κάλεσµα σε όσους νιώθουν την ανάγκη να στρατευΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΟΥ”], ή να είχε ακολουθήσει διαφορετική διαδικασία για τον ορισμό τού επικεφαλής [: να είχε προηγηθεί το κάλεσμα για στράτευση στην υπηρεσία του τόπου, και μετά, με ανοικτές διαδικασίες, να είχε ορισθεί ο επικεφαλής].

  Ύστερα, η συντομότατη και ασαφής αναφορά “στις δύσκολες εποχές που ζούµε” χωρίς να συγκεκριμενοποιεί τις “δυσκολίες”, και χωρίς την συνοδεία κριτικής προς το πολιτικό κόμμα που (συν)ευθύνεται γι αυτές “τις δύσκολες εποχές”, και που, αν δεν κάνω λάθος, ανώτερο στέλεχός του είναι ο κύριος Σπυρίδων, δεν θα έλεγα πως αποτελεί δείγμα ειλικρινούς πολιτικής συμπεριφοράς προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες του Πόρου.

  Αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε μας αρέσει είτε όχι, θα τις σκιάσουν τα Μνημόνια, γι αυτό και οι θέσεις και απόψεις των υποψηφίων για όσους τα υπέγραψαν πρέπει να είναι ξεκάθαρες, όπως ξεκάθαρη πρέπει να είναι και η στάση τους απέναντί τους. Οι δεσμεύσεις που τα Μνημόνια συνεπάγονται, δεν εγγυώνται καμμία ευημερία δημοτών, σε κανέναν ελλαδικό τόπο. Πιθανόν αυτό να αδικεί πολλούς άξιους ανθρώπους της Τ.Α., αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

 2. Angela Makri Dekoulou says:

  Τι εννοείτε όταν λέτε να δηλώσει ο εκάστοτε υποψήφιος δήμαρχος εάν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου; Τι νόημα έχει αυτό; Μπορεί ένας δήμαρχος να αλλάξει το μνημόνιο; Επίσης τι εννοείτε να είχε προηγηθεί κάλεσμα και μετά να οριστεί επικεφαλής. Ποιος υποψήφιος το έχει κάνει αυτό με τον τρόπο που το ζητάτε; Από την άλλη σκεφθείτε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν επιλεγεί στην πραγματικότητα από τους υποψήφιους συμβούλους τους και τους στηρίζουν, διαφορετικά αυτοί οι σύμβουλοι θα στήριζαν διαφορετικό υποψήφιο δήμαρχο.

 3. a-typos says:

  Το νησί μας χρειάζεται συναίνεση και όχι σκληρή και στείρα αντιπαράθεση. Μόνο έτσι αυτός ο μικρός και όμορφος τόπος θα πάει μπροστά.
  Τα μνημόνια και η λιτότητα μας αφορά όλους. Αλλά περιμένετε ένας δήμαρχος ενός νησιού 3500 κατοίκων να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας?
  Αυτό που περιμένει ο Ποριώτης είναι να λυθούν όσο το δυνατό καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα του νησιού του.
  Ασ αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και παρελθοντολογία και ας κοιτάξουμε τι είναι καλύτερο για το νησί μας.

 4. Π.Ρ says:

  Βεβαίως και έχει σχέση ο εκάστοτε δήμαρχος με το μνημόνιο. Μη γελιόμαστε ως προς αυτό. Για παράδειγμα η εκχώρηση του λιμανιού μας στο ΤΑΙΠΕΔ είναι προϊον του μνημονίου. Αν δεν κάνω λάθος, ο κύριος Σπυρίδωνας κλείνει το μάτι σε αυτή την παραχώρηση και βλέπει ευκαιρίες για να ξαναδούμε όπως λέει τις θέσεις μας. Και για να καταλάβουμε πόσο συμαντικό ρόλο παίζει ο δήμαρχος σε σχέση με το μνημόνιο, ας δούμε τον Πάχτα στη χαλκιδική και τον Βαγγέλη Λαμπάκη, δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Ο Πάχτας, κόντρα στη βούληση των κατοίκων, είναι 100% υπέρ τις εταιρίας εξόρυξης, ενώ ο Λαμπάκης μόνο που δεν έδειωξε με τις κλοτσιές τον καναδό πρέσβη που εγγυόταν για την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα της καναδικής ELDORADO GOLD CORP. Το αν θα κάνει λοιπόν ο δήμαρχος τα χατίρια της κυβέρνησης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κομματικό του παρελθόν. Και ο εδώ ο κύριος Σπυρίδωνας μάλλον μειωνεκτεί, παρά πλεονεκτεί.

  http://www.youtube.com/watch?v=-XuIfISfXD8

 5. Δεν εννοώ να δηλώσει αν είναι υπέρ ή κατά των Μνημονίων, κυρία Angela Makri Dekoulou. Αυτό που εννοώ είναι αυτό που σαφώς έγραψα. Διαφωνείτε ότι τα μνημόνια έχουν άμεση σχέση με την ευημερία κάθε τόπου και των δημοτών του; Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες τις θέσεις κάθε υποψηφίου γι αυτό που καθορίζει και την ποιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή τους;

  Ως προς την διαδικασία επιλογής υποψηφίων – μπορεί να σας εκπλήσσει -, αλλά, ναί, είναι πολλοί αυτοί που το έχουν κάνει με τον τρόπο που περιέγραψα. Γιατί αυτό έκανα: μία περιγραφή – δεν ζήτησα να κάνει το ίδιο και ο κύριος Σπυρίδων. Aφού όμως δεν ακολούθησε αυτόν τον τρόπο – και είναι δικαίωμά του -, νομίζω πως μπορώ να εκφράσω την άποψή μου ότι είναι κάπως υποκριτικό το “ανοικτό κάλεσµα” για στράτευση “σ’ αυτή την µεγάλη, δύσκολη αλλά και ωραία προσπάθεια.” Εν προκειμένω δεν έχουμε να κάνουμε με κάλεσμα για στράτευση σε μία προσπάθεια, αλλά με κάλεσμα για στράτευση στον συνδυασμό του κυρίου Σπυρίδωνα. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση του συνδυασμού του να προσπαθήσει το καλύτερο για τον Πόρο, αυτό που εννοώ είναι πως η συλλογικότητα έχει διαφορετικές απαιτήσεις.

  a-typos,
  η παραίνεση για συναίνεση είναι ειλικρινής όταν αποτελεί διαρκή πολιτική στάση. Όταν “ανακαλύπτεται” η αξία της μετά από δημοσκοπήσεις που δεν ευνοούν τα κόμματα που έχουν την κουτάλα της εξουσίας, τότε είναι αναγκαίο κακό γι αυτούς που μέχρι χθες αγωνίζονταν για κομματικό χρίσμα.

  Όσο για την παρελθοντολογία, νομίζω πως κανείς δεν έχει αναφερθεί στην επανάσταση του ’21 ή στον Μακεδονικό Αγώνα.

 6. Πάνος Θεοχάρης says:

  Αγαπητή Κατερίνα,

  Μια αναδρομή στα παλαιότερα ψηφοδέλτια του κ. Σπυρίδωνα, θα σου δείξει παλαιότερα δείγματα “συναίνεσεις”, “υπέρβασης κομματικών ορίων” ή όπως το ονομάσει καθένας, καθότι το ψηφοδέλτιο δεν ήταν ποτέ μόνο γαλάζιο.

  Άλλωστε πρωτοκλασσάτο στέλεχος του κ. Σπυρίδωνα είναι ο κ. Αλιφέρης, που δυσαρεστήθηκε όταν δεν πήρε το “δαχτυλίδι” πριν από 8 χρόνια. Και η κα Κανατσίδου που αν έχω ακούσει καλά θα κατέβει με τον κ. Δημητριάδη, ήταν και εκείνη δημοτικός Σύμβουλος του κ. Σπυρίδωνα.

  Και μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα, το μισό νησί ήταν γαλάζιο, ο δε Σπυρίδωνας είχε βγει με 67% αν θυμάμαι καλά την τελευταία τετραετία του. (δείγμα της άποψης του λαού για την επιτυχία του ως Δημάρχου)

  Τα πράγματα όμως άλλαξαν πολύ από τότε.
  Το μισό Πασόκ πήγε στον Σύριζα, βουλευτές κάνουν βόλτες από το ένα κόμμα στο άλλο και ενίοτε ξαναγυρίζουν στο αρχικό κόμμα (μην σου πω ότι ξέχασαν και από που ξεκίνησαν), ο Βουδούρης ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, έφυγε από το Πασοκ, πήγε στην Δημάρ, έφυγε από την Δημάρ, πήγε στον Σύριζα και κατεβαίνει περιφεριάρχης, νέα κόμματα γεννήθηκαν, κάποιοι ξαναμοιράξουν ξανά και ξανά την τράπουλα αλλά όλο τα ίδια φύλλα βγαίνουν (κίνηση των 58), νέα κόμματα έμφανίστηκαν με μικρή δύναμη (Δημιουργία Ξανά που παραλίγο να μπει στην Ελληνική Βουλή κόμμα πραγματικά Νεοφιλελεύθερο), αλλά και δυστυχώς και με μεγάλη δύναμη (Χ.Α.).
  Ο κόσμος αλλάζει, οι ταμπέλες κοντεύουν να καταργηθούν, και εσείς επιμένετε σε αυτές. Επιμένετε μάλιστα σε μια ταμπέλα που κατάφεραν να την επιβάλουν οι φωνές του λαϊκισμού, μνημονιακοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, μισοΔΗΜΑΡ) ενάντια αντιμνημονιακών (μισοΔΗΜΑΡ, Συριζα, ΚΚΕ, ΧΑ). Εγώ θα το ονόμαζα κρατικιστές εναντιών υπερκρατικιστών, ψιλοσοσιαλιστών ενάντια χοντροσοσιαλιστών….

  Το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν ποτέ το μνημόνιο…..

 7. sferos says:

  Ξανά ζεσταμένο φαγητό και ανάλατο!!!

 8. ΚΑΛΑΥΡΙΟΣ says:

  Αφού λοιπόν χάθηκε και η τελευταία ευκαιρία του κου Σπυρίδωνα να θέσει υποψηφιότητα στην περιφέρεια μιας και η λίστα του κόμματος έκλεισε και εξαντλήθηκε και κάθε ελπίδα να διεκδικήσει κάποια θέση σ΄ αυτή , υποχρεώθηκε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην διεκδίκηση της Δημαρχίας Πόρου.
  Εξέδωσε λοιπόν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου μια επιστολή – κάλεσμα με αρκετές ασάφειες και προχειρότητες , ξεχνώντας μάλιστα το σημεντικότερο σε ποιούς συμπατριώτες απευθυνόταν αφού οι λέξεις ΠΟΡΟΣ – ΠΟΡΙΩΤΕΣ δεν αναφέρονται ούτε μία φορά στην ανακοίνωσή του.
  Διάβασα στην επιστολή του κου Σπυρίδωνα γενικόλογες και αόριστες φράσεις όπως ΄΄ να αλλάξουμε τα πράγματα΄΄ και ΄΄ να αντισταθούμε στους καιρούς΄΄ χωρίς να αναφέρει το πως θα γίνουν αυτά.
  Πως θα αλλάξει ο κος Σπυρίδωνας τα πράγματα αφού τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει είναι τα ίδια με του νυν Δημάρχου κου Στρατηγού. Είναι τα ίδια άτομα που κατάφεραν να τελματώσουν τον Δήμο τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι τα ίδια άτομα που πάντοτε ομόφωνα συμφωνούσαν στις όποιες αποφάσεις του κου Στρατηγού.
  Είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια του Πόρου και αν άδειασαν τον κο Στρατηγό και εγκατέλλειψαν το πλοίο που οι ίδιοι βύθισαν για να σας ακολουθήσουν, αυτό δεν μειώνει τις ευθύνες τους.
  Μ΄ αυτά τα άτομα λοιπόν, που συμμετείχαν στην καταστροφή του Πόρου έρχεται ο κος Σπυρίδων ν΄ αλλάξει τα πράγματα;
  Επιθυμείτε , γράφετε , να ανατρέψετε την φθίνουσα οικονομική πορεία του νησιού αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.Πάλι δεν μας λέτε ούτε τον τρόπο βελτίωσης της τοπικής οικονομίας, ούτε ποιά είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Αν θεωρείτε πλεονέκτηματα
  – να είναι ο Πόρος ΄΄άγονη γραμμή΄΄ με ένα πλοίο την εβδομάδα
  – να μην έχει το νησί την απαραίτητη ιατρική στήριξη με ένα αποδυναμωμένο ΠΙΚΠΑ και ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο υγείας στον Γαλατά και
  – χωρίς μέσα μαζικής συγκοινωνίας τους χειμερινούς μήνες , ιδιαίτερα η περιοχή του Νεωρείου και αποκομμένοι απο την ξηρά (Γαλατά) μετά από κάποια ώρα και χωρίς ΄΄ΤΑΞΙ΄΄ μετά τις 12 το βράδυ
  νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι πλεονεκτήματα.
  Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα μειονεκτήματα για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι κατά καιρούς Άρχοντες του Πόρου, θέση που περάσατε και σείς και μάλιστα επ΄ αρκετόν. Στο μόνο που με βρίσκετε σύμφωνο είναι ότι ο Πόρος είναι ευλογημένος τόπος αλλά αυτό δεν πιστεύω να είναι δικό σας επίτευγμα.
  Πως λοιπόν θα καταφέρετε την οικονομική ανάκαμψη του τόπου αφού και σείς κε Σπυρίδωνα εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργείτε σαν παραθεριστής και ελάχιστα συμβάλλετε στην τοπική οικονομία.
  Στάθηκα και σχολίασα μόνο ορισμένα σημεία της επιστολής – κάλεσμα η οποία , με κάθε ειλικρίνεια ,αν και δεν είμαι δύσκολος συμπολίτης, δεν με έπεισε.

 9. Angela Makri Dekoulou says:

  > ΚΑΤΕΡΙΝΑ Σ.Μ. Με συγχωρείτε αλλά δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι δημοσκοπήσεις με τις δημοτικές εκλογές του Πόρου. Τώρα εσείς για να είστε σίγουρη ότι δεν σας κοροϊδεύει ο εκάστοτε υποψήφιος δήμαρχος για τα πιστεύω του για το μνημόνιο, καλά θα κάνετε στις δημοτικές εκλογές να ψηφίσετε το μόνο σίγουρα αντιμνημονιακό κόμμα, ΚΚΕ!!! Ε, για τις βουλευτικές βλέπουμε ..

 10. Δώρα says:

  Έχω να συμπληρώσω ότι εκτός από τις λέξεις Πόρος και Ποριώτες, δεν αναγράφεται επίσης ούτε μία λέξη που να αναφέρεται στον Πόρο, στους Ποριώτες και στα προβλήματά τους. Το κείμενο αυτό, αλλάζοντας τη λέξη νησί στην τέταρτη σειρά με το όνομα οποιουδήποτε Δήμου, θα μπορούσε να ήταν το κείμενο ανακοίνωσης της υποψηφιότητας οποιουδήποτε εν ενεργεία ή πρώην δημάρχου σε οποιαδήποτε περιοχή: του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, του Κακλαμάνη στην Αθήνα, του Δημάρχου του Λονδίνου ή της Μελβούρνης. Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη που να συγκεκριμενοποιεί τα κίνητρα και τις προτεραιότητες του κ. Σπυρίδωνα για τον Πόρο και ούτε μία λέξη που να τον δεσμεύει για κάτι συγκεκριμένο που θα κάνει στον Πόρο.

  Αν ψάξετε στο google τις λέξεις «ανακοίνωση υποψηφιότητας», θα βρείτε δεκάδες αντίστοιχες (δεν αποκλείεται και ακριβώς την ίδια) ανακοινώσεις άλλων (παλαιο)κομματικών στελεχών των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων που «εξηγούν» με τον ίδιο ξύλινο λόγο στους συμπατριώτες τους γιατί καταβαίνουν ως υποψήφιοι. Και, όπως και στην ανακοίνωση του κ. Σπυρίδωνα, διαβάζοντάς τες, πέρα από την καραμέλα περί συναίνεσης και το ύφος «μόνο εγώ μπορώ να σας σώσω» δεν θα καταλάβετε τίποτα άλλο! Ούτε καν σε ποιον Δήμο κατεβαίνουν.

Σχολιάστε