Ο Πόρος των ονείρων μας (βίντεο)πεζοΤο Σάββατο 16 Ιουλίου, λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία του Μπάμπη Στόκα, τραβήξαμε μερικά πλάνα, στην πλήρως πεζοδρομημένη και χωρίς παρκαρισμένα οχήματα πλατεία Ηρώων.

Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Ο Πόρος θυμίζει ξανά νησί. Δεν ακούγεται η παραμικρή εξάτμιση. Δεν υπάρχει ίχνος λαμαρίνας.

Ο κόσμος κάνει αμέριμνος την βόλτα του στη μέση του δρόμου. Τα παιδιά παίζουν δίχως φόβο. Πηγαδάκια σχηματίζονται από νέους ανθρώπους. Ποδήλατα κυκλοφορούν με χαμηλές ταχύτητες ανάμεσα στον κόσμο. Η χαλαρότητα των καλοκαιρινών διακοπών σε όλο της το μεγαλείο.

Η πεζοδρομημένη πλατεία Ηρώων, αλλά και οι υπόλοιπες, όμορφες πλατείες του Πόρου, όταν πεζοδρομηθούν κατά τις βραδινές ώρες, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν σημείο συγκέντρωσης του κόσμου, όπου καθημερινά θα στήνονται διάφορα δρώμενα και μίνι συναυλίες από μουσικούς του δρόμου. Όπως δηλαδή, γίνεται και σε άλλους δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στα ιστορικά κέντρα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Ο Πόρος των ονείρων μας. Η ζωντανή διαφήμιση που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των διακοπών στους επισκέπτες και την ποιότητα ζωής στους ντόπιους.

Χαρείτε την εικόνα.
Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Δημήτρης Συξέρης says:

  Χαίρομαι που και το Porosnews στηρίζει την πρόταση του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου για Πεζοδρόμηση από το Νέο Λιμάνι μέχρι τη Πούντα, για ολόκληρο το καλοκαίρι από τις 8μμ έως τις 1μμ. Αυτό είναι ένα μέτρο που πραγματικά είναι σωστό και θα γινόταν πλήρως αποδεκτό από επισκέπτες, κατοίκους και επαγγελματίες.

  Δημήτρης Συξέρης

 2. dim dim says:

  Τι γράφει ο Κανατσίδης
  “Η πεζοδρομημένη πλατεία Ηρώων, αλλά και οι υπόλοιπες, όμορφες πλατείες του Πόρου, όταν πεζοδρομηθούν κατά τις βραδινές ώρες, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν σημείο συγκέντρωσης του κόσμου, όπου καθημερινά θα στήνονται διάφορα δρώμενα και μίνι συναυλίες από μουσικούς του δρόμου.”

  Τι ισχύει με τον κανονισμό του 1992 :
  “Η πεζοδρομημένη πλατεία Ηρώων, αλλά και οι υπόλοιπες, όμορφες πλατείες του Πόρου, όταν πεζοδρομηθούν κατά τις βραδινές ώρες, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν σημείο συγκέντρωσης του κόσμου, όπου καθημερινά θα στήνονται διάφορα δρώμενα και μίνι συναυλίες από μουσικούς του δρόμου.”

  Τι προτείνει ο δήμαρχος :
  Η πεζοδρομημένη πλατεία Ηρώων, αλλά και οι υπόλοιπες, όμορφες πλατείες του Πόρου, όταν πεζοδρομηθούν το μεσημέρι και την νύχτα, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν σημείο συγκέντρωσης του κόσμου, όπου καθημερινά θα στήνονται διάφορα ιδρωμένα δρώμενα κάτω από τον καυτό ήλιο, τουρίστες θα κάνουν ηλιοθεραπεία κατά μεσής του δρόμου, ενώ την νύχτα αργά, θα γίνονται συγκεντρώσεις από μεθυσμένους και βαμπίρ …..

 3. Εξατμιστής says:

  Συξέρη, θα καταστραφούν οι επιχηρήσεις ρε με τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα. Θα κλήσουν τα μαγαζιά. Θα ερημοσει το κέντρο. Τι έγινε ρε, τα γυρίζεις τώρα που εμφανίστηκε ένα όμορφο βίντεο με την μορφί που θα πάρει ο Πόρος όταν εφαρμοστούν τα μετρα?? Πες πες θα το πιστέψεις ότι χάρι στις ενέργιες σου αλλαξε μορφή ο Πόρος.

  dim dim
  Περσι που προσπάθησε ο δήμαρχος να εφαρμόσει την αποφαση του 92, τα παπαγαλάκια του προσπαθούσαν να μας πεισουν οτι οι ρυθμισεις ήταν άκυρες…

  ποσα θέλετε να μας τρελάνετε και οι δυο?
  ααχαχαχα

 4. Nikos says:

  Sas glentaei o kanatsidis

 5. ετεροδημότης says:

  Κύριε Συξερη βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος οι επαγγελματίες σας εξέλεξαν για πρόεδρο τους και για τα προβλήματα τους που είναι και πολλά και άλυτα τους όχι να κάνετε στείρα αντιπολίτευση !!!!!!!!!

 6. babis says:

  Φίλε Εξατμιστή, αν θυμάσαι καλά, ο Δήμαρχος πέρσι είχε βγάλει δικές του αποφάσεις, που κάποιοι φώναζαν ότι δεν ισχύουν και ισχύουν μόνο τα μέτρα του 1992.

  Ο Δήμαρχος επέμενε ότι ίσχυαν οι αποφάσεις του. Σήμερα με την εξέλιξη των γεγονότων, βλέπουμε ότι δεν ισχύουν οι αποφάσεις του.

  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι σύμβουλοι του, ούτε ο συνονόματος προπαγανδιστής του Κανατσίδης, έχουν καταφέρει να πείσουν κανέναν (πλην του εαυτού τους και των ταλιμπαν τους), γιατί πρέπει να είναι κλειστεί η παραλία 16 ώρες την ημέρα.

  Είτε θα έχουν το πολιτικό θάρρος και θα πουν ότι οδεύουν προς την πλήρη πεζοδρόμηση, είτε απλά θα κρύβονται πίσω από τον Κανατσίδη να τους ξελασπώση, που όμως δεν του βγαίνει και αυτού, και μιλάει για βράδια και όχι για την άγρια νύχτα και ντάνα μεσημέρι …

  (αλήθεια τα bold πως μπαίνουν ?)

 7. dim dim says:

  ωραία, αρχίσαμε τις τρολομαχίες όπως παλιά.

  Μόνο ο Συξέρης έχει ονοματεπώνυμο, η πλάκα είναι ότι ενώ μιλάει για την πρόταση του, ο “ετεροδημότης” του λέει ότι κάνει στείρα αντιπολίτευση, που να μην είχε πρόταση.

  “Εξατμιστή”, δεν είμαστε συριζαίοι σανοφάγοι να ξεχνάμε σε ένα χρόνο ότι ο δήμαρχος είχε βγάλει δικές του αποφάσεις, και γινόταν καβγάς για το κατά πόσο είχε δικαίωμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, μέχρι που έφτασε ο καβγάς στην αστυνομία και είπε “εφαρμόζω μόνο του 1992” και τελείωσε η ιστορία….

  Εξηγήστε μας όμως, γιατί το Πάσχα έκλεινε τον δρόμο, και μετά το δημοτικό συμβούλιο που αποφάσισε τις 16 ώρες δεν τον κλείνει.

  Εξηγήστε μας γιατί πρέπει να κλείνει το λιμάνι 16 ώρες, γιατί την νύχτα, γιατί με το λιοπύρι.

  Στείρα αντιπολίτευση κάνουν όσοι δεν μπαίνουν στην ουσία απλά την πέφτουν στους άλλους.

  Ας με εξηγήσει λοιπόν κάποιος, τι θα βοηθήσουν οι 16 ώρες την ημέρα από τις 4-5 ώρες του 1992 και αυτές που λέει ο ΕΕΣΠ.

  Αφήστε τα καρφιά και τις βλακείες, και μπείτε στο θέμα.

 8. Νεκτάριος says:

  Καλησπέρα
  Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η κόντρα σε ένα άρθρο θετικό για το νησί, το οποίο περιγράφει την σημαντική αλλαγή που θα επιφέρει η πεζοδρόμηση της παραλίας. Απ’ ότι γνωρίζω ο νέος κανονισμός αυτό ακριβώς προβλεπει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνει αυτό το σχόλιο ο κ. Συξέρης, ο οποίος ευαγγελίζεται τους χαμηλούς τόνους. Πραγματικά κ. Συξέρη.
  Εξηγήστε μας: Ποιο είναι το νόημα του σχόλιου σας;
  Απ’ ότι διαβάζω ο κ. Κανατσίδης δεν αφήνει κάποιες αιχμές. Γιατί εσείς προκαλείτε με αυτό το σχόλιο;
  Διακρίνω πάντως έναν εκνευρισμό σε μερικούς. Τους χαλάει αυτή η ομορφη εικόνα του Πόρου.
  Κρίμα.

Σχολιάστε