Ο Πόρος τίμησε το ζεύγος Κανελλάκη! (φωτογραφίες & βίντεο)Με μια σεμνή, γεμάτη… θάλασσα, τελετή, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ο Δήμος Πόρου και ο ποριώτικος λαός, τίμησαν το ζεύγος Κανελλάκη και τους ευχαρίστησαν για την γενναιοδωρία, την προσφορά και την αγάπη που δείχνουν στον τόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Κοχυλιών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Χέλγκα και ο Γιώργος Κανελλάκης, οι δωρητές της εξαιρετικής συλλογής του μοναδικού αυτού Μουσείου Κοχυλιών, παρακολούθησαν συγκινημένοι τις αρχές και τον λαό του Πόρου, να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων του νησιού για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο που αγάπησαν.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης μίλησε για την σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία του ζεύγους Κανελλάκη, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για αυτό το λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, αποφάσισε η αίθουσα που φιλοξενεί την έκθεση Κοχυλιών να ονομαστεί ως αίθουσα «Γιώργου και Χέλγκας Κανελλάκη». Ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε επίσης τους ανθρώπους που πήραν την πρωτοβουλία για αυτήν την εκδήλωση

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ξεχωριστή παράσταση από τα παιδιά της χορωδίας Γυμνασίου Πόρου, τα οποία ζωντάνεψαν μέσα από το παραμύθι της Χέλγκας Κανελλάκη «Ψίθυροι στο Μουσείο» τα κοχύλια και την ιστορία τους. Τη μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει η Άννα Παπαζαφειροπούλου.

Δείτε την συγκινητική εκδήλωση από τα πλάνα του Porosnews και τις φωτογραφίες του Νίκου Παύλου.

 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΏΣΗΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ, ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ. ΔΡΟΣΕΡΕΣ-ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ POROSNEWS ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΧΕΛΓΚΑ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ.
  ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΤΙΜΗ
  ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  (ΕΚ ΠΟΡΟΥ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ)
  arimari@otenet.gr

 2. Γιώργος Αθανασίου says:

  Όταν μία αίθουσα αφιερώνεται σε κάποιον δωρητή τότε η αναμνηστική πλακέτα τοποθετείται έξω από τον χώρο, ο οποίος αναφέρεται στο δωρητή. Και εδώ υπήρχε άνετα ο χώρος η αναμνηστική πλακέτα να τοποθετηθεί έξω και πάνω από την τζαμένια πόρτα, σε ανάλογες διαστάσεις. Επίσης το σημείο που τοποθετήθηκε, ήτανε το ποιο λανθασμένο και τούτο διότι ο επισκέπτης ξεναγούμενος στην έκθεση, από τα αριστερά και καταλήγοντας στην έξοδο βλέπει μία ταμπελίτσα η οποία δεν τιμά τους δωρητές. Δεν γνωρίζω ποιανού ήτανε η ιδέα, αλλά νομίζω ότι δεν τιμά τους οργανωτές της εκδήλωσης, ως προς αυτό το θέμα.

 3. ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Αυτά δεν τα ξέρω, αγαπητέ Γεώργιε, και πολύ καλά κάνεις και τα παρατηρείς. Πρέπει επιτέλους να θίγει και κανένας άλλος τα κακώς κείμενα, αλλά βέβαια να επαινείκαι κάθε θετική ενέργεια, δράση, πρωτοβουλία και ανιδιοτελή προσπάθεια.
  Δεν έχω δει πού έχει τοποθετηθεί η πλακέτα και δεν μπορώ να κρίνω. Αν είναι έτσι όπως τα λες, τι εμποδίζει τους αρμοδίους να κάνουν μια αλλαγή! Να σου πώ τι τους εμποδίζει; ΤΙΠΟΤΑ.
  Άρα, μακάρι να σε ακούσουν, και να λάβουν υπόψη τους τα γραφόμενά σου, ακόμα δε και να σε συμβουλευτούν. Ο καλός μάνατζερ δεν τα ξέρει όλα, αλλά ξέρει ποιος τα ξέρει.
  Αν είναι έτσι όπως τα λες, αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως … ” δώρον άδωρον” προς το ζεύγος Κανελλάκη, που και μόνο η λατρεία που τρέφουν για τον Πόρο, η χωρίς ανταπόδοση προσφορά τους, η ανιδιοτελής, γονεϊκή θα έλεγα, αγάπη τους, αρκεί για οποιαδήποτε τιμή, ακόμα και για την ονομασία τους ως επίτιμων δημοτών Πόρου.
  Εύχομαι και προσεύχομαι να είστε καλά, στην υγεία- όλοι οι φίλοι- και να μη σας λείψει ποτέ το γνωστό κέφι και το αληθινό μεράκι, που σας χαρακτηρίζει, για δημιουργία και πολιτισμό. Δεν έχουμε πια τίποτα άλλο. Και, όπως διάβασα σε ένα άλλο άρθρο στις σελίδες του Porosnews, η αιώνια αξία της Αλληλεγγύης να καλλιεργείται από όλους μας.
  ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  arimari@otenet.gr

Σχολιάστε