Ο Πόρος καλεί Εθελοντές Πυροσβέστεςphoto (74)Η έγκριση για την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Πόρο, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ποριώτες να συμμετέχουν σε μια πατριωτική, εθελοντική δράση, πλήρως οργανωμένη από τον Δήμο Πόρου, η οποία θα τελεί υπό την διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος.  Αυτό ήταν συνοπτικά το μήνυμα από την ενημέρωση που έγινε από τους ποριώτες αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, Γ. Αστρινάκη και Κ. Καρτσώλη.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν 20 περίπου πολίτες, με μεγάλο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την ενημέρωση, χρειάζονται 12 εθελοντές για να ιδρυθεί το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον Πόρο, από τους οποίους οι 4 θα πρέπει να είναι και οδηγοί.

Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι από 18 έως 55 χρονών. Θα εκπαιδευτούν 120 ώρες συνολικά, από το Πυροσβεστικό Σώμα, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό. Στο τέλος της εκπαίδευσης τους θα δώσουν εξετάσεις, προκειμένου να πιστοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα και να τους δοθεί το πτυχίο και η ταυτότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη και να ενταχθούν στο Σώμα.   Η εκπαίδευση των εθελοντών θα γίνει στον Πόρο.

Το εξοπλισμό και τα λειτουργικά έξοδα του Κλιμακίου (που αν ξεπεράσει τους 22 εθελοντές θα ονομάζεται Σταθμός), θα τα καλύπτει ο Δήμος Πόρου (εδώ να σημειώσουμε πως ο Δήμος Πόρου διαθέτει ήδη οχήματα, κτίριο και κάποιον εξοπλισμό από δωρεές) ενώ διοικητικά το Κλιμάκιο θα υπάγεται στο Πυροσβεστικό Σώμα.  Επικεφαλής του Κλιμακίου θα είναι μόνιμος υπαξιωματικός του Π.Σ, ενώ το Κλιμάκιο θα στελεχωθεί από συνολικά 3 μόνιμους πυροσβέστες.

Οι υποχρεώσεις των Εθελοντών θα περιορίζονται στις 3 οκτάωρες βάρδιες τον μήνα, με ελαστικότητα για όσους το θελήσουν. Αν π.χ. κάποιος δεν μπορεί να κάνει τρεις βάρδιες κάποιον μήνα, λόγω φόρτου εργασίας, θα μπορεί να τις κάνει κάποιον άλλο μήνα που θα μπορεί.

Ο Γιώργος Αστρινάκης, μίλησε για το πετυχημένο παράδειγμα του Κλιμακίου της Ύδρας, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά, ενώ το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε τη διάσωση δυο Γάλλων τουριστών, γεγονός που προέβαλε την Ύδρα σε γαλλικά ΜΜΕ με τον καλύτερο τρόπο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μην  μείνουμε στα λόγια και να στηρίξουμε την προσπάθεια. Ο Πόρος και οι συνάνθρωποι μας, μας χρειάζονται όλους.

Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.
Σχολιάστε