Ο Πόρος γέμισε Λυκόπουλα απ’ όλη την Ελλάδα!IMG_20160822_193217

«Φτου ξελευτερία!» φωνάζουν 600 Λυκόπουλα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πόρου το πρωί της Δευτέρας 22 Αυγούστου.

Η πρώτη ομάδα των παιδιών, ήρθαν στο νησί, προκειμένου να… σώσουν τον κόσμο από τα δεινά που σχεδίασε γι’ αυτόν το παγκόσμιο συνέδριο των κακών!

Για τις επόμενες ημέρες, το Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, το γήπεδο, το Μουσείο Κογχυλιών και το Λαογραφικό Μουσείο θα αποτελέσουν το θέατρο των επιχειρήσεων των Λυκόπουλων της Ελλάδας. Τα 1.100 Λυκόπουλα και οι 400 εθελοντές βαθμοφόροι Πρόσκοποι, θα επισκεφθούν το Πόρο, σε δύο ομάδες, με την πρώτη και μεγαλύτερη ομάδα να καταφθάνουν στο νησί τη Δευτέρα και να αποχωρεί αύριο το απόγευμα.

Η δεύτερη ομάδα θα έρθει στο νησί την Τετάρτη. Τα παιδιά συνοδεύονται από εθελοντές βαθμοφόρους, σε αναλογία 1 συνοδός ανά 5 παιδιά περίπου. Επίσης δίπλα στα παιδιά, βρίσκονται εθελοντές γιατροί της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της πρώτης πανελλήνια κατασκήνωση Λυκόπουλων, την οποία οργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η οποία αναβιώνει μετά από 10 περίπου χρόνια.

Για επτά ολόκληρες μέρες, 1.100 Λυκόπουλα και 400 εθελοντές βαθμοφόροι, θα στήσουν μια μεγάλη παρέα. Ένα μεγάλο πολύχρωμο πανηγύρι γνώσεων, τραγουδιού και παιχνιδιών, με σκοπό να νικηθεί το κακό. Το «στρατηγείο» της μυστικής οργάνωσης σωτηρίας του κόσμου φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Φτου ξελευτερία!» και έδρα του είναι τα κατασκηνωτικά κέντρα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Παιδείας στη Νέα Μάκρη, αλλά και το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικου Ναυτικού στον Πόρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Saronic Magazine
Σχολιάστε