Ο κύβος ερρίφθη…porosairΑνεβαίνει ο υδράργυρος στις προεκλογικές διεργασίες για τον Δήμο Πόρου με την άφιξη του νέου έτους.

Στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ για το 2013, που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος Δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, Γ. Δημητριάδης, άσκησε κριτική στον Δήμαρχο κ. Δ. Στρατηγό και στους συμβούλους του, για τη στάση τους αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, συσχετίζοντάς την με την αντίστοιχη του κ. Σπ. Σπυρίδωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον οποίο αποκάλεσε επανηλειμμένα «αυριανό σας αρχηγό». Κανείς -ούτε καν ο κ. Στρατηγός- δεν τού απάντησε, ενώ ορισμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν μπόρεσαν να κρύψουν το χαμόγελό τους.

Όπως φαίνεται, η απόφαση του πρώην Δημάρχου Πόρου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα που κατείχε μέχρι τα τέλη του 2006, πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και, σύμφωνα με πληροφορίες του porosnews, η ανακοίνωσή της είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Αντίθετα, το ενδεχόμενο ο κ. Σπυρίδων να συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης φαίνεται ότι απορρίφθηκε οριστικά λόγω της μικρής πιθανότητας που υπάρχει να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής ένας μνημονιακός συνδυασμός. Έτσι, τον τελευταίο καιρό η επιλογή του χρόνου της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Πόρου αποτελούσε καθαρά ζήτημα τακτικής, το οποίο σχετιζόταν κυρίως με την πολιτική στήριξη που στο μεταξύ εξασφάλιζε από το νυν Δήμαρχο κ. Δ. Στρατηγό.

Με το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Πόρου στις περιφερειακές εκλογές να απομακρύνεται, η πολυτέλεια συνέχισης της τακτικής αυτής φαίνεται πως δεν υπάρχει πια και όλα δείχνουν ότι η στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Σπυρίδωνα δεν θα αργήσει. Ο λόγος που δεν θα αργήσει, έχει να κάνει με τη δυναμική που φαίνεται να αποκτά η υποψηφιότητα Δημητριάδη, ο οποίος πέντε μήνες πριν τις εκλογές «παίζει» μόνος του στο γήπεδο της προεκλογικής κινητοποίησης, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την ανοικτή υποστήριξη μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος, αλλά και «περιζήτητων» στελεχών για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου νίκης.

Ωστόσο, ο κ. Σπυρίδων πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του θέλει να λύσει και την τελευταία εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά την παράταξη της σημερινής πλειοψηφίας. Η εκκρεμότητα αυτή είναι η ένταξη του ίδιου του κ. Στρατηγού στο ψηφοδέλτιό του, η οποία και κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη για να χτυπηθεί η συσπειρωμένη και διευρυμένη σημερινή αντιπολίτευση.

Ο κ. Στρατηγός, αφού τους τελευταίους μήνες «καθάρισε» όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενδιέφεραν τον κ. Σπυρίδωνα (βλ. Βιολογικός, Ιδιωτικοποίηση λιμανιού) βρίσκεται αντιμέτωπος πλέον με ένα και μοναδικό δίλημμα: Θα ενταχθεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιό Σπυρίδωνα ή θα αποσυρθεί από τα δημοτικά πράγματα, επιστρέφοντας τη σκυτάλη –μαζί με την πλήρη πολιτική του υποστήριξη-  στον προκάτοχό του;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο και τις τελευταίες μέρες οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ Στρατηγού, η οποίοι και τον έφεραν προ τετελεσμένων δίνοντας ήδη από το καλοκαίρι τα χέρια με τον κ. Σπυρίδωνα, έχουν αντιστρέψει το τελεσίγραφο που ο σημερινός Δήμαρχος τούς είχε θέσει προ λίγων μηνών χωρίς να πάρει απάντηση: πλέον δεν είναι ο κ. Στρατηγός που ζητά από τους συμβούλους του να τού ξεκαθαρίσουν αν θα τον στηρίξουν, αλλά είναι οι σύμβουλοί του που τού ζητούν να ξεκαθαρίσει αν θα τούς ακολουθήσει.

Κατά τα άλλα, ο κορμός του συνδυασμού Σπυρίδωνα θα είναι ο ίδιος με εκείνον της παράταξης Στρατηγού, με τη συμμετοχή και ορισμένων ατόμων που είχαν ασχοληθεί με τα κοινά στο παρελθόν, αλλά και αρκετών ατόμων που αναζητούνται ακόμα. Από την άλλη, οι επιλογές του κ. Δημητριάδη υπερτερούν σαφώς αριθμητικά, αφού τον βασικό κορμό των σημερινών δημοτικών του συμβούλων, πλαισιώνει η πλειοψηφία των υποψηφίων συμβούλων του 2010 και νέα ηχηρά ονόματα.

Με αυτά τα δεδομένα, και με δεδομένη τη μεγάλη συσπείρωση όλων των «αντισυστημικών» δυνάμεων του Πόρου στο πρόσωπο του κ. Δημητριάδη, η εκτίμηση που είμαστε σε θέση να εκφέρουμε με αυξημένη βεβαιότητα είναι ότι οι δύο αντίπαλοι στις επικείμενες εκλογές θα είναι οι κ. Σπυρίδωνας και Δημητριάδης, σε μία εκλογική αναμέτρηση που θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα την χαρακτηρίσουν ως ιδιαίτερα πολωτική και σκληρή.

Μ.Κ.

 
Comments (123)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. sferos says:

  Τώρα μάλιστα τα πιάσαμε τα λεφτά μας άρε Σπύρο από δήμαρχος κλητήρας !!!!!!!

 2. Ο Νοών Ποριώτης says:

  Καλή χρονιά και χρόνια πολλά στο porosnews και σε όλους. Δεν ξέρω αν θα ανεβάσετε το δικό μου σχόλιο, γιατί είναι αντίθετο με τις δικές σας πολιτικές πεποιθήσεις, πάντως θα ήθελα να απευθύνω δύο ερωτήματα : ο Σπυρίδωνας είχε την τιμή να τον επιλέξουν 2 φορές για υποψήφιο, μία για Νομάρχη και μία για Βουλευτή, δεν λέει τίποτα αυτό ? Επίσης, υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί τις ικανότητες του στην Αυτοδιοίκηση ? Θα απαντούσα στο άρθρο, από το στόμα σας, και στα αυτιά του Σπύρου.

 3. XARIS says:

  τη γίνετε ρε παιδιά, τόσος χαμός για να μας σώσουν !!! έξοδα,ίντριγκες,διαβουλεύσεις. Θα πάω για Δήμαρχος να σας σώσω εγώ όλους.

 4. Ανδρέας Κ. says:

  Αυτά τα δημοσιεύματα είναι το αλατοπίπερο της προεκλογικής περιόδου. Φίλε Νοών Ποριώτη, δεν βλέπω κάτι το αρνητικό στο συγκεκριμένο άρθρο για τον Σπύρο, γιατί τσιμπάς? Μάλλον θα είσαι προκατελειμένος προς το σαιτ, καθώς το αναφέρεις στην αρχή του μηνύματος σου.
  Εγώ για παράδειγμα, στο άλλο σαιτ που ανακοινώθηκε η ίδια είδηση, εχθές το βράδυ διάβαζα πως η άποψη των ποριωτών που ρωτήθηκαν ήταν “Σπυρίδωνας για το παρόν, Δημητριάδης για το μέλλον”. Σήμερα, αυτό άλλαξε σε “Σπυρίδωνας για το παρόν και για το μέλλον βλέπουμε”.
  Θέλω να πω πως θα διαβάσουμε πολλά. Και εδώ και αλλού, το θέμα είναι να κρίνουμε αυτά που διαβάζουμε.

 5. Ο Νοών Ποριώτης says:

  Φίλε Ανδρέα Κ. θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι εν όψη εκλογών θα διαβάσουμε πολλά, και θα κρίνουμε. Σχετικά με το σχόλιο μου, προσέχοντας καλύτερα θα δεις ότι δεν σχολίασα αρνητικά το άρθρο, και μάλιστα στο τέλος τονίζω ότι (θα απαντούσα στο άρθρο) εκεί γίνετε μόνο αναφορά στο άρθρο! Τώρα επειδή παρακολουθώ και εγώ τα διάφορα σαιτ, θα έλεγα ότι η γνώμη που έχω σχηματίσει τόσο εγώ, όσο και διάφοροι φίλοι που παρακολουθούν το porosnews, είναι ότι υποστηρίζει την παράταξη του Κου Δημητριάδη, και δικαίωμά τους βέβαια, για αυτό ούτε λόγος !

 6. Ανδρέας Κ. says:

  Φίλε δεν συμφωνώ μαζί σου. Στο porosnews διαβάζω τα πάντα. Ανακοινώσεις φορέων, συλλόγων, δημοτικών παραγόντων. Ανακοινώσεις του Σπυρίδωνα, της Ρεπούση, του Κατσικάρη, του Πάνου, του Αθανασίου κλπ.
  Γνώμες πολιτών. Καταγγελίες. Άρθρα και κείμενα ποριωτών διανοούμενων και πολλά άλλα.
  Πάνω απ’ όλα όμως, διαβάζω σχόλια. Σχόλια που εκφράζουν όλες τις απόψεις. Αυτά τα σχόλια δείχνουν την δημοκρατική στάση ενός ΜΜΕ.
  Το ότι διαβάζουμε στο porosnews τις ανακοινώσεις του Δημητριάδη, για εμένα σημαίνει ότι ο Δημητριάδης έχει την σωστή επικοινωνιακή στρατηγική. Ενημερώνει τον κόσμο για τις απόψεις και τις δράσεις του. Τι θα έπρεπε να κάνει το porosnews, να τον φιμώσει;
  Από την άλλη ο σημερινός δήμαρχος, επικοινωνιακά, δεν είναι πουθενά. Σπάνια απαντάει στην κριτική που του ασκείται.
  Έχει αποτύχει σε όλα – όχι μόνο αυτός, αλλά και οι σύμβουλοι που τον στήριζαν όλο αυτό τον καιρό – και αυτό επιβεβαιώνεται από την έλευση του Σπυρίδωνα.

 7. Άρις Αντάνης says:

  1.ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
  ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΜΕ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΑ… ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ SITE ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ – ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΦΑΙ ΤΟΥΣ- ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΠΡΕΠΕΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ, ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟΥΣΙΑ.
  2.ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
  ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΤΗΛΗ, ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.
  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ.
  ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ.
  ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ- ΟΣΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ- ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΜΟΥΝ ΚΑΙ… ΕΓΩ.
  ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΡΟΥ

 8. Τσούκας Μπάμπης says:

  Εγώ αυτό που νομίζω πως θα πρέπει να έχουμε υπ όψιν μας είναι το πολύ απλό.Μετά το 2001 και με την ίδρυση του πανάκριβου αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος όλες οι εταιρείες αναγκάστηκαν και άλλαξαν ρότα σε προορισμούς φθηνότερους και το νησάκι μας πήρε την κατιούσα.Ποιό κάτω δεν πάει.Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις όμως συνέχιζαν να διαχειρίζονται την εξουσία όπως όταν είχαμε 8 μήνες τουριστική σεζόν σαν να μην τρέχει τίποτα.4.5 εκατομμύρια έχει προυπολογισμό το νησί μας και για τον τουρισμο διαθέτει 1600 ευρώ.Η σκέψη που ήμασταν και που φτάσαμε και τι φταίει γι αυτό ούτε καν περνάει απο το μυαλό μας λες και είναι δευτερευούσης σημασίας.Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε.Πού βρισκόμαστε τώρα και γιατί,… πού θέλουμε να πάμε και πως. Ποιοί δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα προβλήματά μας και φτάσαμε σε αυτό το σημείο.Τι εμποδίζει τα γρανάζια της ανάπτυξης να κινηθούν και να το αφαιρέσουμε να ξεμπλοκάρουμε επιτέλους.Μην περιμένουμε από άλλους να μας σώσουν αλλά να κάνουμε κι εμείς αυτά που πρέπει για να σωθούμε η να βοηθήσουμε την κάθε τοπική αυτοδιοίκηση να μας σώσει τραβώντας της το αυτί αν δεν κάνει κάτι καλά η δεν κάνει η δεν έκανε τίποτα.Πώς? Μα οι εκλογές είναι μπροστά μας.Μένει να αποφασίσει κανείς τι θέλει.Δεν υπάρχει το δεν ψηφίζω κανέναν εδώ .Υπάρχει το ότι ψηφίζω με γνώμονα το καλό του νησιού .Με το σκεπτικό ότι γνωρίζοντας την τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε χρειαζόμαστε κάτι δραστικό και καινοτόμο .Η ανάπτυξη δυστυχώς του νησιού μας είναι εγκλωβισμένη (και γιαυτό φταίμε εμείς που το αφήσαμε να συμβεί) δυστυχώς από μεγαλοσυμφέροντα κυρίως μεγαλοκαρχαριών της Ελλάδας μας και του εξωτερικού.Με σωστή κρίση νομίζω έχουμε ελπίδα για κάτι καλύτερο και το αξίζουμε γιατί ζούμε σε ένα πανέμορφο νησί.Ας το κρατήσουμε δικό μας και να το κάνουμε το παλατάκι μας λοιπόν .Στό χέρι μας είναι

 9. Κύριε Αντάνη,
  να μου επιτρέψετε – βγαίνω εκτός θέματος της ανάρτησης, με αφορμή το σχόλιό σας. Η ψευδωνυμία είναι μία κατάκτηση του ίντερνετ, γι αυτό άλλωστε την επιτρέπουν όλα τα σάιτς που φιλοξενούν σχόλια, γι αυτό και δεν θεωρείται αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε και από την netiquette. Γράφοντας ή διαβάζοντας τα σχόλια, είναι σαν να συνομιλείτε με τον άγνωστο συνταξιδιώτη του πλοίου ή του τραίνου, με τον οδηγό του ταξί που μας μεταφέρει – συχνά δεν συμβαίνει αυτό; Προσωπικώς δεν με ενδιαφέρει να γνωρίζω προσωπικά στοιχεία των σχολιαστών γιατί, συζητώντας πάνω σε ειδήσεις, άρθρα, απόψεις, δεν μου κάνει καμμία διαφορά αν το “χαρούμενο κολοκυθάκι”, λόγου χάριν, ονομάζεται Γιάννης Παπαδόπουλος ή Μαρία Βενέζη, αν έχει καστανά ή πράσινα μάτια, αν έχει ίσια ή κατσαρά μαλλιά, αν εργάζεται σε ερευνητικό κέντρο ή σε σούπερ μάρκετ. Πιστεύω ακόμα πως αυτή η απόσταση, κάνει πιο ειλικρινή την έκφρασή μας, καθώς δεν μας φρενάρουν οι προσωπικές γνωριμίες, οι επαγγελματικές και οι φιλικές σχέσεις από την ελεύθερη έκφραση γνώμης. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, η έκφρασή μας να είναι κόσμια και να αναφέρεται αυστηρώς και αποκλειστικώς σε ό,τι ο ίδιος ο κρινόμενος ή σχολιαζόμενος – αν πρόκειται για πρόσωπο – έχει πράξει ή δηλώσει δημοσίως.

 10. Ο Νοών Ποριώτης says:

  Φίλε Ανδρέας Κ. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό του Πόρου, και όχι τη έκανε επικοινωνιακά ο Στρατηγός και οι Σύμβουλοί του, θα κριθούν και για το επικοινωνιακό τους και για το έργο τους από το λαό του Πόρου. Και για να χρησιμοποιήσω μία δική σου έκφραση, εσύ τώρα γιατί τσιμπάς ???

 11. Άρις Αντάνης says:

  Αγαπητή μου Κυρία Κατερίνα Σ.Μ.- δεν αναφέρω το όνομά σας σεβόμενος την υπέρ της ανωνυμίας άποψή σας – δεν μπορεί παρα να συμφωνήσει κανείς μαζί σας, τόσο ωραία που τα λέτε. Διαβάστε όμως το τελευταίο σχόλιο του κατά τα λοιπά κυρίου “Νοώντος Ποριώτου” και ίσως με δικαιώσετε στο τέλος.
  Πίσω από την ανωνυμία κρύβεται η λανθάνουσα ελευθερία να γράφει ο καθένας ό,τι του υπαγορεύει το θυμικό του, χωρίς έλεγχο και κυρίως χωρίς σεβασμό στον άλλο.
  Πχ εσείς σταθήκατε στην παρατήρησή μου για ενυπόγραφη αρθρογραφία και σχολιασμό. Το έκανε κανένας άλλος; Και βέβαια η ανωνυμία αποτελεί και μια επιπρόσθετη μορφή αμυντικού κελύφους του “ψευδώνυμου” σε περίπτωση ανταλλαγής εκφραστικών απρεπειών, σκληρής ειρωνίας και κακεντρεχών σαρκασμών που, κυρία Κατερίνα, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ. Είμαι βέβαιος πως θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς αυτό.
  Τέλος, που είναι και η πιο σπουδαία παράμετρος για την εκ μέρους μου υποστήριξη του ενυπόγραφου σχολιασμού, εγώ έχω γεννηθεί στον Πόρο, έχω τελειώσει τα σχολέια μου εκεί, έχω δουλέψει στην τοπική Εθνική Τράπεζα επί 5 χρόνια και γνωρίζω τους περισσότερους Ποριώτες και τα παιδιά τους. Να σκεφτείτε ότι από την στιγμή που θα φτάσω στην προκυμαία κάνω ακόμα και… δύο ώρες μέχρι να φτάσω ας πούμε στο σπίτι του αδελφού μου που μένει στην Μπρίνια. Και αυτό γίνεται από τις “καλημέρες” και τις χαιρετούρες των γνωστών και των φίλων μου. Γνωρίζω λοιπόν πώς μιλάνε αλλά δεν καταλαβαίνω πώς γράφουν. Δεν θα ήταν ωραίο, επομένως, να ξέρουμε και με ποιον συμπατριώτη μας ανταλλάσσουμε εγγράφως τις σκέψεις μας; Δεν λέω για τον… ταξιτζή (κλπ) που παρακαλώ το Θεό να μη μου μιλάει, γιατί από ευγένεια δεν μπορώ να μην απαντήσω. Και τέλος -και τελεία- αλλιώς μιλάμε με κάποιον που γνωρίζουμε και αλλιώς με κάποιον άγνωστο, κακά τα ψέματα. Και αν δεν γνώριζα εσάς και την προσωπικότητά σας μπορεί- μπορεί επαναλαμβάνω- να μη θεωρούσα αναγκαίο να απαντήσω στο σχόλιό σας, διότι ο καθένας από τους άγνωστους αλληλογράφους έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή αλλά και, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα γενικώς και εν προκειμένω, εν πολλοίς αδιάφορη.
  Δηλαδή νομίζω ότι ο καθένας που κρύβει το όνομά του στη ουσία δεν ενδιαφέρεται να ακούσει άλλη γνώμη αλλά απλώς να πει τη δικιά του. Αυτά προς ώρας. Χάρηκα που τα είπαμε και ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας.
  Με όλη μου την εκτίμηση
  Άρις.-

 12. Αλέξανδρος Κυριακάκης says:

  1) Οι δύο υποψήφιοι έχουν πολλά πλεονεκτήματα, οπότε σε κάθε περίπτωση ο Πόρος θα ζωντανέψει.
  Οι σπουδές του κ. Δημητριάδη είναι εγγύηση εξωστρέφειας και η πορεία του κ. Σπυρίδωνα απόδειξη εξωστρέφειας.
  Ο Πόρος χρειάζεται επειγόντως να ανοιχτεί στον κόσμο.
  2) Υποχρέωση των υπ. Δημάρχων να έχουν αξιόλογους υπ. Δημοτικούς Συμβούλους.
  3) Υποχρέωση των ψηφοφόρων να μην ψηφίσουν όσους τους κεράσουν περισσότερο ή όσους διέλθουν άλλων μέσων.

 13. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  KATEBAINEI O σωτηρας ΜΑΣ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ…ΘΑ ΕΡΘΕΙ ,..ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ… ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ …

 14. Κύριε Αντάνη, μια τελευταία παρένθεση για να απαντήσω στο σχόλιό σας.

  Με τα σχόλια του “Νοώντος Ποριώτου”, μπορεί κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν κακό παράδειγμα/επιχείρημα για την κατάργηση της ψευδωνυμίας. Και από ό,τι έχω διαπιστώσει, το porosnews έχει καταφέρει να διατηρεί ένα καλό επίπεδο διαλόγου. Οι προσωπικές επιθυμίες των αναγνωστών ή η ώρα που κάνουν για να διανύσουν μία απόσταση, δεν είναι αυτές που καθορίζουν τους κανόνες που ακολουθούν τα σάιτς στον σχολιασμό – μόνον στον δικό μας ιστότοπο μπορούμε να επιβάλλουμε κανόνες σύμφωνους με τις επιθυμίες μας, και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι χωρίς έλεγχο και χωρίς σεβασμό μπορεί να γράφει και ένας σχολιαστής με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία. Μπορώ να σας βεβαιώσω – και θα σας στείλω τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία – ότι τον χυδαιότερο δημόσιο λόγο στο ίντερνετ τον έχω συναντήσει σε μπλόγκερ με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία, που παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς, του ανετέθη δημόσιο αξίωμα. Να μην ξεχνάμε δε, ότι η αισχρή συμπεριφορά, οι ακραίες προσωπικές επιθέσεις και οι χυδαιολογίες χαρακτηρίζουν αυτόν που τις εκτοξεύει και μόνον.

  Σε ό,τι αφορά στην “επώνυμη” άποψη, πολλές φορές οι άγνωστοι οδηγοί των ταξί έχουν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να πουν από πολλούς αρθρογράφους των σάιτς ή τηλεαστέρες των δελτίων. Το ονοματεπώνυμο του αρθρογράφου ή του σχολιαστή κάτω από το κείμενό του, δεν αποτελεί εγγύηση ενδιαφέρουσας άποψης στην οποία αξίζει να δώσουμε προσοχή ή να απαντήσουμε, ούτε σημαίνει πως κάποιος που δεν κρύβει το όνομά του ενδιαφέρεται να ακούσει άλλη φωνή πέρα από τη δική του. Άπειρα τα παραδείγματα, θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς. Με πολύ ενδιαφέρον στέκομαι σε απόψεις αξιόλογων ψευδωνύμων, ενώ διόλου δεν σπουδαιολογώ τις μπουρδολογίες επώνυμων νάρκισσων που καθημερινώς προβάλλουν τις αποψάρες τους μέσα από τα δικά τους διαδικτυακά μέσα ή μέσα από αυτά που συνεργάζονται.

  Για την ψευδωνυμία στο ίντερνετ, έχουν γραφτεί άπειρες e-σελίδες. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί λόγοι που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου προτιμά την ψευδωνυμία, αλλά εδώ δεν χωράει να το αναπτύξουμε κι άλλο.

 15. Άρις Αντάνης says:

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΛΕΟΝ.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΩΣ ΠΡΩΤΗ-ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ: The eye of the beholder. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ “Οι 12 ένορκοι”. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΕ Ο Henry Fonda. ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΠΧ ΕΝΑΣ ΚΑΖΙΝΟΒΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ… ΧΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ. ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΧΑΣΟΥΡΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΎΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.
  ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ … “ΚΑΡΑΜΕΛΑ” ΤΟΥ MARIO DE ANDRADE, (ΒΛ. GOOGLE), ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ… ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΩ.
  ΕΞ ΑΛΛΟΥ, ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
  ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ

 16. Γιάννης Γκούμας says:

  Τόσο καιρό λεγαμε ότι είμασταν κατά του μνημονείου. Τώρα θα δούμε αν το εννοούσαμε. Η πολιτική του κου Στρατηγού δεν απέτυχε για κάποιο περίεργο λόγο, αλλά επειδή οι πολίτες αλλάξανε αυτά που ζητάνε, δεν τους ενδιαφέρουν οι παλιές πολιτικές γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
  Μας φταίει το αεροδρόμιο που δεν έρχεται ο κόσμος, όταν του λέμε ότι έχει 3 απαγορευτικά την εβδομάδα σε καράβι που θέλει 50€ να πας και να έρθεις από τον Πειραιά.
  Αλλά τώρα που σπάσαμε το λιμάνι, που τελικά δεν φαίνεται να είχε κουφώσει από κάτω (μας είπανε ψέμματα), θα χρειαστούμε ένα δήμαρχο να μας βάλει νέα πλακόστρωση, γιατί η παλιά χάλασε…..ποιος είναι ο καλύτερος;

  Και μια και ο Ποριώτης είναι Νοών όπως λέει, δεν είναι τιμή για ένα πολιτικό να τον προτίνει για βουλευτή κόμμα που τα έκανε πλακάκια με την Μέρκελ και το Σόιμπλε. Το ’40 είχαμε άλλη άποψη για αυτούς τους ανθρώπους, και ας τιμωρήσανε τον μαθητή που το θυμόταν!

 17. asasdf says:

  Άσχετα με όλα τα άλλα, εντύπωσιακό που δεν απαντούν στο site οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι και με καλοπληρωμένα γραφεία τύπου θιγόμενοι άρχοντες τη στιγμή που είναι από τα πιο δημοφιλή τοπικού ενδιαφέροντος περιεχόμενα. Και υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις εξαιρέσεις…Και στον Πειραιά…

 18. Ασρεν says:

  Αρχσαμε…2014

 19. Γιάννης Γκούμας says:

  Οι θιγόμενοι άρχοντες συνήθως σιωπούν, γιατί αλλιώς χάνουν ακόμα περισσότερο (κατά την επιστήμη του κοροϊδεύειν τους πολίτες). Σε μια δημόσια συζήτηση, όλο και κάποιος θα τους στριμώξει αν έχουν την φωλιά τους λερωμένη. Μην απαντώντας δήθεν απαξιούν και αυτό έχει αποδειχθεί ότι τους δίνει πόντους μέχρι τώρα.

 20. Νομίζω ότι είναι υπερβολική απαίτηση να ζητάμε τη συμμετοχή των δημοσίων προσώπων που γίνονται θέμα συζήτησης σε διαδικτυακούς ιστότοπους, όσο έγκυρο κι αν είναι το μέσο που διεξάγεται ο διάλογος. Αν επρόκειτο για δημόσια ζωντανή συζήτηση, στην οποία έχουν προσκληθεί και απαξιώνουν να παρευρεθούν, τότε μπορούμε να μιλάμε για “σιωπή” εκ μέρους τους.

 21. Ιωάννης Γκούμας says:

  Στις δημόσιες ζωντανές συζητήσεις έρχονται συχνά έτοιμοι με απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις και οι πολίτες δεν έχουν προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Σε γραπτή αντιπαράθεση έχουν και οι δύο πλευρές τον χρόνο να σκεφτούν και να ψάξουν, οπότε δεν μπορείς και να κρύψεις πολλά. Οι μεγάλες έντυπες εφημερίδες προωθούν τα συμφέροντά τους, οπότε ο μόνος χώρος τίμιας και πλήρους ανταλλαγής απόψεων είναι το διαδίκτυο, και σε όποιον αρέσει. Η μόνη εξαίρεση ίσως είναι η αυθόρμητη κουβέντα στο καφενείο – καφετέρεια ή άλλο χώρο συνάθρισης και προκύπτει αντίστοιχη κουβέντα, όπου συνήθως αν καταλήξει σε διαφωνία πηγών και πληροφόρησης, ανανεώνεται το ραντεβού για το επόμενο ουζάκι – καφέ.

 22. Θα έλεγα πως όχι, δεν είναι το διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο μπορούμε να πιστώσουμε πολλά θετικά πράγματα, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν ζωντανό διάλογο επί ίσοις όροις. Η χρησιμότητά του σε ένα δημόσιο πρόσωπο είναι να αφουγκράζεται το σφυγμό των αναγνωστών/πολιτών/δημοτών, όποτε βρίσκει λίγο χρόνο να το κάνει, και να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις τοποθετήσεις με επιχειρήματα. Απαιτείται πολύς χρόνος για να επισκέπτεται όλους τους ιστοχώρους που συζητούν γι αυτόν και να εμπλέκεται σε ατέρμονες συζητήσεις, με προσωπικές αντεγκλήσεις πολλές φορές. Ο δημοτικός άρχοντας δεν ψηφίζεται για να σερφάρει στο διαδίκτυο και να ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια σαν τον υπουργό Γεωργιάδη. Για να παράγει έργο τον ψηφίζουν οι δημότες.

 23. asasdf says:

  Απο το πολυ έργο κάηκαν…

 24. asanceur says:

  Θα ανοιξει και η κομπίνα με τις αυθαιρεσίες του <> πάνω από το Σταυρό και τα οικόπεδα του παραδικαστικού στο Μύλο για να πολεμήσετε προεκλογικά το Σπυρίδων? Μπα, πάμε πρώτα για εθνικές εκλογές. Ο Στρατηγός θα κερδίσει πάλι!

 25. Γιάννης Γκούμας says:

  Αν δεν προλαβαίνουν να απαντήσουν σε φυλλάδες και στο διαδίκτυο (λογικό, αν είναι να απαντήσουν σε όλους προσωπικά), ας βγάζουν ανακοινώσεις ή ας οργανώσουν δημόσιες συναντήσεις. Οι πολιτικοί μας εκπροσωπούν, δεν μας απευθύνουν το λόγο μια φορά κάθε 4 χρόνια. Τους εκλέγουμε για να παίρουν αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη αυτούς για τους οποίους παίρνουν αποφάσεις. Αν δεν το κάνουν ή είναι πολύ μπροστά από την εποχή τους και χαρισματικοί, οπότε παρόλα αυτά όλα είναι τέλεια, ή είναι απαταιώνες πολυτελείας, γιατί διοικούν λάθος, δεν ρωτάνε κανένα και δεν παραιτούνται.

 26. Σπυρος says:

  Φίλε Γιάννη, αν οι αρχοντες και οι “σωτηρες” ειχαν κατι στοιχειωδως σοβαρο να πουν, ολη μερα δημοσιες αντιπαραθεσεις και debate θα στηναν. Δυστυχως η ανικανοτητα και η ανυπαρξια βασιλευουν σ αυτην την χωρα. Δυστυχως οι κρατουντες εχουν μαθει να απευθυνονται σ ενα κοινο χειροκροτητων που μετρανε την επιτυχια των κυβερνωντων με βαση το προσωπικο βολεμα, ή την αισθηση ότι έχουν “σχεση με την εξουσια” Πραγματικα ο μονος λογος για να ψηφισω καποιον απο δω και περα θα ειναι το να εχει τα μουτρα (για να το πω ευγενικα) να βγει σε δημοσια αντιπαραθεση και ανταλλαγη αποψεων με τον κοσμο. Αλλα αν μπορουσαν να το κανουν αυτο θα ασχολουνταν με κατι χρησιμο στην ζωη τους. Δεν θα ηταν πολιτικοι

 27. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ- ΚΥΡΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ- ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ: 1)ΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ, ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΘΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ?2)ΠΩΣ ΕΚΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ , ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΠΟΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ…? ΜΕ ΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ..? ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ… ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…

 28. XARIS says:

  Επειδή θεωρώ ότι εκτός από την πολιτική πρέπει να υπάρχουν αξίες και ηθική και όρια στην ίδια μας την ζωή, θα ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου. Τη γνώμη έχετε για αυτόν που επειδή ο Σπυρίδωνας επί Δημαρχίας του των είχε “στριμώξει στην δουλειά” τώρα καταφέρετε κατά του !!!

 29. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Η ΕΣΤΩ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ , ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ Η ΑΝΗΘΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ…ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ … ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ…Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ” ΑΠΛΟΣ΄΄ΕΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ. ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ- ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ XARIS. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΕΔΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΑΝΗΘΙΚΟ ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΤΡΟΠΟ…ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ,Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΤΥΠΟ…ΑΥΤΑ.

 30. katia says:

  Πόσο εύκολο είναι να κατηγορείς τον άλλο ότι είναι ανήθικος κρυμμένος πίσω από ένα ψευδώνυμο.
  Χθες κατηγορούσες τον Στρατηγό και τους συμβούλους του, και σήμερα σε έπιασε ο πόνος για τον Στρατηγό ?
  Μήπως είσαι και εσύ από αυτούς που προχθές «ευεργετήθηκαν» ή ζήταγαν χάρες από τον Σπυρίδωνα (και μάλλον δεν στις έκανε και τον βρίζεις σήμερα) ?
  Που ήσουν να μιλήσεις για ανηθικότητα όταν ο Δημητριάδης διαιρούσε το νησί στα δύο ?
  Που ήσουν να μιλήσεις για ανηθικότητα όταν ο Δημητριάδης έβριζε και προσέβαλε τον Στρατηγό μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μπροστά στους πολίτες ?
  Αντί να είμαστε περήφανοι για την πορεία του Σπυρίδωνα ως πολιτική καριέρα, τον κατηγορούμε και από πάνω ? Και αν κατέβει στις εκλογές για να βοηθήσει τον τόπο, που είναι το μεμπτό ?
  Δυστυχώς ο Δημητριάδης ξεκίνησε πολύ νωρίς την προεκλογική περίοδο, και ελλείψει επιχειρημάτων έχει αρχίσει η λάσπη…

 31. asdef says:

  Κάτια : Ενώ ο Σπυρίδωνας είναι μόνιμα εδώ και 20 χρόνια ακατάπαυστα σε προεκλογικό αγώνα και σαμποτάρισε παραπλανώντας τον το Στρατηγό σε τραγικά λάθη. Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός… Κύριε ελέησον…

 32. arkas says:

  Καλό Πάσχα!

 33. katia says:

  Είναι απίστευτο να σας “ξινίζει” κάποιος με τόσες γνώσεις και εμπειρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες. Ο Σπυρίδωνας γνωρίζει, συμμετέχει σε επιτροπές, εισηγείται και προτάσεις του υιοθετούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατόπιν αυτές γίνονται οδηγίες προς όλα τα κράτη. Εάν λοιπόν κάποιος που κάνει για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κάνει για εσάς τότε τι να πω … Είστε άξιοι του κεφαλιού σας.

 34. arkas says:

  Κοκορομαχίες …

 35. Γιάννης Γκούμας says:

  Κάτια, συνήθως η συμμετοχή σε επιτροπές είναι θετικό για ένα βιογραφικό, με εξαίρεση ίσως πολλαπλές επιτροπές μέσα στη βουλή. Επίσης εμπειρίες μέσα από κόμμα που μας οδήγησε στο μνημόνειο είναι μάλλον αρνητικές. Αν θες να στηρίξεις τον κο Σπυρίδωνα θα πρέπει να ανατρέξεις στην δημαρχική του θητεία.
  Τέλος φυσικά δεν είναι μεμπτό να θέλει κανείς να βοηθήσει τον τόπο, και δεν είναι μεμπτό να θέλει κανείς να φύγει από το βούρκο των μνημονειακών κομμάτων.
  Απεταξάμην το μνημόνειο, το ΤΑΙΠΕΔ και τα δύο κόμματα που μας οδήγησαν. Ο σατανάς είναι παιδάκι μπροστά τους.

 36. Π.Ρ. says:

  @katia: Ο Δημητριάδης ξεκίνησε πολύ νωρίς την προεκλογική περίοδο, ή κάποιοι άλλοι κρύβονται περιμένοντας μέχρι τελευταία στιγμή μην ανοίξη καμιά θεσούλα στην περιφέρεια; Και αν τυχόν ανοίξει, μήπως από σωτήρες γίνουν μάγοι και εξαφανιστούν.

 37. antonis karathanasis says:

  μια φορά και έναν καιρό ηταν ενας δήμαρχος εντελώς ιδιοτελής και αφού έκανε πολλά έργα τα οποία όμως αποδείχτηκαν σκάρτα και ημιτελή αποφασισε να δώσει το δαχτυλιδι στον αντιδήμαρχό του ώστε αν αποτύχει στην προς τα πάνω πορεία που δοκίμαζε εύκολα να γυρίσει και να ξαναπάρει την θέση γνωρίζοντας ότι αυτός θα τα θαλασσώσει.
  Απότυχε παταγωδως και γύρισε και λέει φίλε μου σου έδωσα το δαχτυλιδι και τώρα δώστο πίσω.Πιστικά του εξήγησε ότι σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να νικήση εναν νέο διεκδικητή και του πρότινε να τον πάρει μαζί του σαν 2ο δήμαρχο και μαζι να νικήσουν και πάλι.του ζήτησε βέβαια να το κρατήσει κρυφό και την τελευταία στιγμη να το ανακοινώσουν.φυσικά οι πιστοί τους σύμβουλοι καλά βολεμένοι τόσα χρόνια στήριξαν αμέσως την προσπάθεια.
  ο ταλέπορος δήμος όπως καταλαβένουμε έμελε να συνεχίσει με τους ίδιους συμβούλους μια από τα ίδια τον κατύφορο.οι κάτοικοι λοιπον έπρεπε να διαλέξουν τι θέλουν.βόλεμα και κατηφόρα η ξεβόλεμα και ελπίδα για κάτι καλύτερο.πολύ θα ήθελα να ακούσο τι νομίζετε πως διάλεξαν

 38. Nick says:

  αν καποιος εχει ερθει να διαιρεσει και να απειλησει θεους και δαιμονες για να παρει την καρεκλα του δημαρχου αυτος ειναι ο κυριος Σπυριδων …δε δισταζει να προσεγγιζει υπαλληλο του δημου ενω ωρα εργασιας σε δημοσιο κιολας χωρο για να του ”τραβηξει ” το …αυτακι επειδη η οικογενεια του δεν τον προτιμαει πλεον…για ευεργεσιες μιλησε ,για διορισμο και οτι εδωσε σε ατομο της οικογενειας του υπαλληλου τη συνταξη…χαρακτηρισε τον υπαλληλο και την οικογενεια του αχαριστο και αποχωρησε για την τελετη προς τιμην του κυριου Κιοσσε…συνεχισε με πολυ θρασος να πλησιαζει το μελος της οικογενειας του δημοτικου υπαλληλου που ειχε ”ευεργετησει” ζητωντας του να ειναι υποψηφιο στο ψηφοδελτιο του και να ειναι απεναντι στην οικογενεια του που στηριζει ανοικτα τον κυριο Δημητριαδη…δεν ξερω αυτο αν εσεις το κρινετε ηθικο εγω παντως …καπως αλλιως το λεω.Δεν διστασε να υπενθυμησει στον συνομιλητη του οτι οταν ενα μελος της οικογενειας του αργοπεθαινε στην εντατικη για 19 μερες του εκανε τη …χαρη…να τον αφηνει να ανεβοκατεβαινει ελευθερα στο νοσοκομειο και να πληρωνεται.Αυτο κι αν ειναι ηθικη…για τετοιο ηγετη μιλαμε ,μεγαλοψυχο και μεγαλοκαρδο…και πανω απο ολα ηθικοτατο…τα ερωτηματα μου πολλα…πως του εδωσε συνταξη ? με ποιο τροπο? που τον προσελαβε? στο χωραφι του ? ποσους αλλους πλησιαζει ετσι ηθικα και αγανακτουν οι ανθρωποι γιατι φοβουνται(μιας και απο τον εν λογω κυριο πηρε την απαντηση και την…κλωτσια που του επρεπε).Ποσοι υπαλληλοι νιωθουν την απειλη προς τη θεση και το ψωμι της οικογενειας τους να κινδυνευει?…τι αλλο θα κανει πια ?ποσο παραπανω θα ριξει το επιπεδο?…μιας και αυτος το εχει γιατι διαμηνυει οτι θελει να εχει στο ψηφοδελτιο του μορφωμενους κι οχι ψαραδες,σκουπιδιαρηδες και βαρκαρηδες…εκτος απο τερας ηθικης ειναι εχθρος των ταξικων διακρισεων οπως καταλαβαινετε…να παει σε μεγαλυτερα σαλονια δεν τον κραταμε γιατι τα χερια μας ειναι ”βρωμικα” απο τη δουλεια …αλλα καθαρα απο καθε αλλη ”βρωμια ”και λασπη

 39. Γιάννης Γκούμας says:

  Λογικό, το κοινό είναι δύσκολο για τον Δημητριάδη, καθώς προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα, σε μία περιοχή που επικρατεί το <>. Ο κόσμος βλέπει το στραβό, αλλά δεν το δείχνει, φοβούμενος την αντίδραση των συμβιβασμένων και των βολεμένων, που στο σύνολό τους είναι πολλοί, για τους οποίους ο κακός είναι ο παθών και όχι αυτός που έβλαψε.

  Όταν άλλοι πολιτικοί κινούνται σε αυτό το μήκος κύμματος, προχωρούν στα μαλακά, με την ελπίδα πάντα να μην σκοντάψουν σε τίποτα σκληρό ξαφνικά. Το 1798 στη Γαλλία την είχαν πατήσει έτσι πάντως.

 40. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΙΑ, ΞΕΧΑΣΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1994 , Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥΡΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΑΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ…ΠΟΙΟΣ ΔΙΧΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ? ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΕΤΩ? ΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΚΟΦΙΛΟΣ?

 41. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΔΙΟΤΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΙΑ,Ο ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΤΟΤΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕ ΤΟ ΘΕΜΑ? ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ…ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ??? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η “ΙΣΤΟΡΙΑ” ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?? ΛΕΩ. ΜΗΠΩΣ??

 42. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΓΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ..ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ…ΓΙΑ ΝΑΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ “ΙΣΤΟΡΙΑ”…

 43. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.. ΑΠΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ , ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΑΥΤΟ…ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

 44. V,V. says:

  ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!! ΜΕΧΡΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ……….ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΝ!!

 45. Ιωάννης Γκούμας says:

  Στείλαμε τον Χριστιανικό πολιούχο, της πόλης μας, μέσα στο δάσος, έξω από την πόλη μας, μαζί με τους Δρουίδες και τις νύμφες; Πολύ ενδιαφέρον…..θα κάνουν παρέα οι δύο θρησκείες. Θα τους κάνουμε και κοινό ιερό;

 46. Πάνος Θεοχάρης says:

  Porosnews, το site όπου ο καθένας μπορεί ανώνυμα να λέει ότι θέλει…..

  Έχει τρελό γέλιο να μιλάς για ηθική πίσω από μια ανωνυμία.

 47. katia says:

  Κε Θεοχάρη αν παρατηρήσετε τα περισσότερα σχόλια (όχι από όλους αλλά από περίπου 6 άτομα και δεν μιλάω για τον κο Γκούμα) δεν μιλάνε για όραμα ή στρατηγικές για το νησί αλλά όπως φαίνεται σε προσωπικές έχθρες. Και μόνο η ανωνυμία βάζει σε σκέψεις για το ποιος φταίει …

 48. Ο Νοών Ποριώτης says:

  ” Ο Άνθρωπος είναι χτήνος.
  Τούκαμες κακό; Σε σέβεται και σε τρέμει.
  Τούκαμες καλό; Σου βγάζει τα μάτια. ”
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
  Καλημέρα σε όλους. Είναι ανέντιμο θεωρώ να προσπαθεί κάποιος να μειώσει έναν πολιτικό όχι κρίνοντάς τον από την πολιτική του πορεία, αλλά ρίχνοντας του λάσπη σε προσωπικό επίπεδο, και μάλιστα για θέματα που έχουν λυθεί στα Δικαστήρια, και έχει ζητηθεί και δημοσίως συγνώμη. Οι τακτικές αυτές δείχνουν πανικό και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΆΤΙ ΝΈΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΆΣΟΥΝ, μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Σχετικά με την εξυπηρέτηση του Πολιτικού προς τον πολίτη και την υποχρέωση που του “πουλά”, είναι αστείο (για να μην πω τίποτα άλλο), να χρεώνεται μόνο στο Σπυρίδωνα αυτή η τακτική !!! Δηλαδή ότι κάνουν οι άλλοι πολιτικοί σήμερα, και ότι δίνουν, είναι για την ” ψυχή της Μάνας τους ” που λένε? Να σοβαρευτούμε λίγο, και να δούμε ποιος πραγματικά είναι ο ικανότερος να πάει τον Πόρο μπροστά.

 49. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ-ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ- ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΣΤΩ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ,ΣΤΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ? Η ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΝΤΑΓΕ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΝΟΣ? ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!

 50. Γιάννης Γκούμας says:

  Σωστά τα λέει ο νοών Ποριώτης, θα πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές ή έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τέτοιες τακτικές. Να δοκιμάσουμε πολιτικούς που δεν κάνουν τέτοια, ή πολιτικούς νέους που εκτιμάμε ότι δεν θα κάνουν τέτοια.

 51. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΕΡΩΤΗΜΑ: ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ,ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ? ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ¨? Η Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΧΑΘΗΚΑΜΕ…ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ..ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ..

 52. a-typos says:

  Από όσα διαβάζω όσοι στηρίζουν τον κ. Δημητριάδη δεν ξεδιπλώνουν κανένα επιχείρημα στο γιατί πρέπει οι Ποριώτες να τον ψηφίσουν. Το μόνο που ακούω και διαβάζω είναι λάσπη σε βάρος ανθρώπων που πάλαιψαν και παλεύουν για τον τόπο τους. ‘Οταν αυτοί οι άνθρωποι πάλευαν ο κ. Δημητριάδης ή ήταν αγέννητος ή ήταν τυλιγμένος στις χρυσές πάνες του παππού του.
  κ.ΒΑΣ.ΒΑΣ για τα οικόπεδα φαίνεται δε σας τάχει πεί σωστά αυτός
  που σας τα λέει. Το δικαστήριο έγινε και ο τότε Δήμαρχος αθωώθηκε.
  ‘Οσο για τη θεσούλα που επικαλείστε για τον Σπυρίδωνα όχι μία είχε, αλλά πολλές, τις οποίες άφησε για να βοηθήσει το νησί του.
  Ρωτήστε όμως τον κ. Δημητριάδη <> Μήπως είναι σκαλοπάτι ο Δήμος για την κεντρική πολιτική σκηνή? Γιατί κάτι ακούγεται για ΣΥΡΙΖΑ μεριά

 53. Ελένη Κανατσίδη says:

  Αλήθεια Katia, πως μπορεί να σχολιάζει την ανωνυμία και να την κατακρίνει μία ανώνυμη?

 54. Πάνος Θεοχάρης says:

  Αγαπητή κα Ελένη Κανατσίδου,

  γιατί δεν ρωτάς τον αδερφό σου, γιατί εδώ μέσα μπορεί να βρίζει όποιος θέλει ελεύθερα, αρκεί να μην κατηγορήσει τον Δημητριάδη, γιατί το εξώδικο με απειλές για μηνύσεις το έχει στο τσεπάκι ?

  Θα πρότεινα να υπήρχαν σχολιασμοί μόνο στο facebook για να είναι το κατά δυνατόν επώνυμοι, αλλά βλέπεις εκεί ο καλός σου αδελφός εμένα με λογοκρίνει προκαταβολικά αφού δεν μου επιτρέπει να συμμετάσχω.

  Δυστυχώς από ότι φαίνεται αυτό θα είναι το πολιτικό κλίμα των δημοτικών εκλογών, οι “υποστηρικτές” του Δημητριάδη θα βρίζουν τον αντίπαλο του, όπως έβριζε ο Δημητριάδης τον Δήμαρχο μέσα στο ΔΣ για να μας δείξει πως είναι τα νέα ήθη.

  Η τακτική του αδερφού σου αγαπητή Ελένη, είναι ανήθικη, γιατί επιτρέπει ανήθικες συμπεριφορές, οπότε τα ερωτήματα σου να τα στείλεις πρώτα προς τα εκεί, και αυτά στα λέω επώνυμα….

 55. Ιωάννης Γκούμας says:

  Ο Πόρος δεν είχε πολιτικές κατευθύνσεις για βελτίωση τα τελευταία 15-20 χρόνια, οπότε δεν πάλεψε κανείς για αντίστοιχη βελτίωση αυτή την περίοδο, ίσα ίσα για το ανάποδο κατά κύριο λόγο, με εξαιρέσεις κάποιες φορές.
  Σχετικά με το γιατί να ψηφίσουμε τον ένα ή τον άλλο, τον Δημητριάδη μπορούμε να τον κρίνουμε με το πρόγραμμά του, αφού δεν έχει διετελέσει ποτέ δήμαρχος, και από την πολιτική που ακολουθεί, προσπαθώντας να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα, με χέρια σχεδόν δεμένα. Αυτός είναι και ο λόγος που συσχετίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ίσως, γιατί και αυτοί προσπαθούν με περιορισμένες δυνατότητες να βελτιώσουν τις ζωές μας. Άλλο αν εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουμε γύρω μας και δεν θέλουμε κάτι καλύτερο.
  Για αντιπάλους που έχουν διετελέσει παλιότερα δήμαρχοι καλό είναι να τους κρίνουμε από το έργο τους και όχι από αυτά που μας λένε.
  Νομίζω ότι ο Πόρος έχει πλέον αρκετά πλακάκια, λαμπάκια και κάγκελα, για να προχωρήσουμε και σε άλλα πράγματα.

  Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που από την μία είναι ότι λάχει και ότι τους κάτσει και από την άλλη, όχι μόνο δεν διερευνούν ότι τους πλασσάρουν από το δήθεν σύστημα, αλλά τα καταπίνουν και αμάσητα.

  Η βασική επιλογή είναι μνημόνειο και ΤΑΙΠΕΔ ή ΟΧΙ, όπως είπαμε και το 1940; Πού είναι ο πατριωτισμός μας; Τι γιορτάζουμε στις παρελάσεις 28η και 25η, όταν ξεπουλάμε την πατρίδα μας, και επιμένουμε να ψηφίζουμε τους πωλητές μας. Μαγαρίζουμε την ιστορία μας.

 56. Μπάμπης Τσούκας says:

  Ενα μεγάλο εύγε στην τελευταία παράγραφο του κου Γκούμα.

  https://www.youtube.com/watch?v=I9WorQ_z_v0&feature=youtube_gdata_player

  είναι λίγο μεγάλο αλλά όποιος έχει διαθέσιμο χρόνο καλά θα είναι να το δεί και να δώσει βάση και να παραλληλίσει πράγματα με τα δεδομένα στην χώρα μας αλλά και στο νησί μας που είναι κομμάτι της σαν τόπος και σαν κοινωνία.Πολλά μικρά δημιουργούν το σύνολο.Ας γνωρίζουμε και ας προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε καλύτερο.

 57. katia says:

  > ΕΛ.ΚΑΝΑΤΣΙΔΟΥ Κα Ελένη 1) απλά δεν αναφέρω ολόκληρο το όνομα μου 2)εγώ δεν είπα ότι δυσανασχετώ με τα ψευδώνυμα, αλλά ότι πίσω από τα ψευδώνυμα μπορούν κάποιοι να κατηγορούν και να ρίχνουν λάσπη αστήριχτα
  >Ι. ΓΚΟΥΜΑΣ Συμφωνώ ότι είναι πολύ αυτοί που τα καταπίνουν αμάσητα αυτά που τους σερβίρουν, αλλά δυστυχώς εγώ αναφέρομαι σε αυτά που σερβίρει ο κος Δημητριάδης. Υπάρχει έστω ένας που να διαβάζει νομικά ή να ψάχνει αυτά που τους σερβίρει;; Ο ίδιος ξέρει ότι κανείς δεν διαβάζει τίποτα και ότι όλοι “τρώνε” αυτά που τους λέει … Όσο για το ότι όλες οι κινήσεις του είναι ΛΑΘΟΣ δεν το λέω εγώ, το επιβεβαιώνουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων που τόσο αγαπά … Και όπως γράφει και ο ίδιος στην εφημερίδα του για τον Σπυρίδωνα, εγώ θα αντιστρέψω την ερώτηση για τον Δημητριάδη “Εσείς θα εμπιστευόσασταν αυτόν για καπετάνιο του πλοίου (Πόρου)” ;;

 58. Πάνος Θεοχάρης says:

  Ρε Γιάννη, μάλλον επειδή εγώ δεν είμαι κάθε μέρα στον Πόρο, βλέπω τις αλλαγές, ενώ εσύ δεν τις βλέπεις, εκτός αν δεν θέλεις να τις δεις.

  Ο Πόρος έχει πάρα πολλές αλλαγές τα τελευταία 20 χρόνια, σε πάρα πολλά πράγματα, και λυπάμαι αλλά εθελοτυφλείς αν δεν τις βλέπεις.

  Είπαμε ότι έχουμε βραχεία μνήμη ως λαός, αλλά όχι και τόσο πολύ.

  Από την άλλη να σου πω ότι ο Δημητριάδης έδωσε δείγμα γραφής την τετραετία που πέρασε ως αντιπολίτευση, κατάφερε να διχάσει τον κόσμο, είπε σε όλα όχι, έδεσε τα χέρια της συμπολίτευσης (παρότι δεν είναι δικαιολογία για τις παραλείψεις τους), και κατέβασε κατά πολύ τον πήχη.

  Και μιας που ανέφερες τον Σύριζα, παρότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει σκατά, ο Σύριζα δεν καταφέρνει δημοσκοπίκα (και μάλλον πραγματικά) να πάρει σοβαρή διαφορά, γιατί άλλο να φωνάζεις απ’ έξω, άλλο να έχεις σοβαρή πρόταση για τα προβλήματα, και ο Δημητριάδης εκτός από όσες προτάσεις έχει αντιγράψει από τα παλιά προγράμματα του Σπυρίδωνα, δεν έχει σοβαρές προτάσεις.

  Ίσως γιατί ο ίδιος δεν έχει πετάξει ποτέ στην ζωή του σκουπίδια, για να ξέρει ότι κανένας δεν πρόκειται να περπατήσει μέχρι το νέο λιμένα των φέρρυ μπόατ για να πετάξει τα σκουπίδια του στους 20 κάδους που θα μπουν εκεί και θα είναι ένα πρώτης τάξης σημείο βρώμας και μόλυνσης όπως είναι μπροστά από το σπίτι μου, γιατί τα μαγαζιά της αγορά πετούν χύμα σκουπίδια στους κάδους.

  Δυστυχώς αν δεν έχεις δουλέψει να λερώσεις τα χεράκια σου, αν δεν έχεις πονέσει για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου και να ταΐσεις την οικογένεια σου, δεν έχεις ζήσει την αγωνία της διαβίωσης, ακόμα και αν δεν έχεις πετάξει τα σκουπίδια σου με τα χεράκια σου, δεν μπορείς να καταλάβεις απλά πράγματα, δεν μπορείς να καταλάβεις πως ζει ο κόσμος, τι χρειάζεται, τι έχει ανάγκη.

  Και το να θυμάσαι μετά από 4 χρόνια αντιπολίτευση, να κατέβεις επιτέλους στο νησί για να σε γνωρίσει ο κόσμος και να μάθεις τα προβλήματα σου, λυπάμαι, αλλά δείχνει πόσο μακριά ήσουν 4 χρόνια τώρα.

  Αυτός είναι ο Δημητριάδης.

 59. antonis karathanasis says:

  ενω οι κοι σπυριδων και στρατηγος εχουν ροζους στα χερια απο την πολλή δουλεια.ολες τις αποψεις του κοθ δημητριαδη εστω και αργα τις υιοθέτησε το ΔΣ .μεχρι λογο εβγαλε για τα ιχθυοτροφεία ασχετα που μετα τα πηρε ολα πισω.για το βιολογικο τι να πουμε στα χαρτια εστω αργα συμφώνησαν και με αποφασεις ΔΣ και εκει τα πηρε πισω για να μη βγουν άπλητα στη φόρα.Στην ουσια συμφωνα με αποφασεις δε διαφωνουν πουθενα ,αντιθέτως ο ενας ειναι σταθερος και ο αλλος κολοτούμπας.δεν ακουσα κανεναν να κατηγορησει τον σπυριδωνα για την επιλογη των εργων του.ακουσα ομως πολλους να τον κατηγορουν για τον τρόπο υλοποιησης αυτων και για το αποτελεσμα σαν υπευθυνο για την καταντια του νησιου πχ βρωμα απο βιοκα γκρεμισματα λιμανιου παραδοσιακος οικισμοσ γηροκομειο κυκλοφοριακο αεροδρομιο κ.α γιαυτες τις αλλαγες στα 20 τελευταια χρονια πιστευω αναφερεσαι.αυτο που καταλαβαινω θεοχαρης ειναι πως γαυγιζεις μην τυχον χασεις προνομια και βολες σου και μην προκαλεις να βγουν απλυτα στη φορα δικα σου.αραξε και απολαυσε το .ολος ο κοσμος ξερει πως δεν χρειαζομαστε σωτηρα αλλα καθαρους ανθρωπους εκτος του βρωμικου κατεστημενου που να μπορεσουν να οργανοσουν και να προγραμματισουν πραγματα που θα μας ανακουφίσουν.να δοκιμασουμε λοιπον κατι νεο και σε δημαρχο και σε συμβουλους και αυτοι με την βοηθεια μας ολοι μαζι να παλεψουμε για το νησι μας και οχι για το συστημα.

 60. Ιωάννης Γκούμας says:

  Μια και δεν βλέπω τις αλλαγές, όπως λες Πάνο, να πω ότι οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν, το λιμάνι χαμηλώνει τις εξυπηρετήσεις, η συγκοινωνία διακόπτεται, τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα παραλαμβάνονται από τα ίδια οχήματα, η βλάστηση μειώνεται, περιοχές δυσφημούνται (αυτό κυρίως από επαγγελματίες αλλά ο δήμος δεν έπερνε θέση), έργα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, καταστρέφονται για να αλλάξει η τελική επιφάνεια (πλακίδια, κολώνες ηλεκτροφωτισμού, μάρμαρα, άσφαλτος), η παραλία έχει γίνει ένα απέραντο παρκινγκ αυτοκινήτων και σκαφών….πρόχειρα όσα θυμάμαι από τα πρόσφατα μέχρι 10 χρόνια πίσω…..

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις (χωρίς να λέω ότι άλλα κόμματα δεν έχουν), το ξέρω γιατί τις διάβασα (μπες στον ιστότοπό του να διαβάσεις το πρόγραμμά του).

  Έχουμε βραχεία μνήμη αλλά όχι για αυτό που λές…. το ρητό έχει βγει γιατί πάμε και ψηφίζουμε αφηρημένοι στις εκλογές.

  Αν ο Δημητριάδης έχει αντιγράψει παλιά προγράμματα του Σπυρίδωνα, επειδή αυτά που έχει σκοπό να κάνει δεν έχουν γίνει, σημαίνει ότι ο Σπυρίδωνας δεν τηρούσε τα προγράμματά του…. αυτό θες να πεις;

  >- Κάτια, δεν με απασχολεί τόσο πολύ το νομικό κομμάτι όσο το πολιτικό – οι πολιτικές τους επιλογές. Ο βασικός λόγος είναι ότι είμαι πολίτης και όχι δικηγόρος. Δεν με νοιάζει πώς θα καταφέρει κάτι, αλλά τι θα καταφέρει. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν έχουμε πολυτέλειες για κομψότητες.

  Ποιον θα εμπιστευούμουν; Θα σε ρωτήσω το ανάποδο….ποιο ποτήρι έχει πιο πολύ νερό; Το μισο-άδειο ή το άδειο; Με το άδειο αναφέρομαι σε κάτι που έχω δοκιμάσει και δεν μου έκανε και με το μισο-άδειο σε κάτι καινούριο που δεν έχω δοκιμάσει.

  Οπότε από αυτούς που δεν έχουν διοικήσει ακόμα, ποιον εμπιστεύεσαι πιο πολύ; Οι άλλοι είναι σίγουρα σκάρτοι, οι νέοι ίσως είναι σκάρτοι ίσως όχι, μια δοκιμή θα μας πείσει.

  Επίσης ποιος είπε ότι στο facebook δεν υπάρχουν ψευδόνυμα και ψεύτικοι λογαριασμοί; Να κάνω ένα στα γρήγορα αύριο και να τον κάνω φίλο…. να δω θα με γνωρίσει;

 61. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ , ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ…ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΤΟΝ ΜΗΝΥΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟ,ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ,Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΠΑΣ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ..ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ… ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΛΑ… ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΘΩΩΘΗΚΕ…

 62. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  Ο ΝΟΜΟΣ ΕΛΕΓΕ , ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΠΩΣ ΟΤΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΜΕΣΟ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ…

 63. Άρις Αντάνης says:

  ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΜΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΓΝΩΜΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ, ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ. ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
  ΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ – Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΩΣ… ΕΚΑΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΤΗ ΖΩΗΣ- ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ:
  α) ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΩΣ ΑΝΩ ΚΥΡΙΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ
  β)ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΩ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΩΣ ΕΚΑΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ. ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΟΙ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ- ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ- ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΘΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.
  με τιμη
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΡΟΥ

 64. profitis says:

  Λέγοντας αγαπητέ «Γιάννης Γκούμας», στην απάντησή σου στην Κάτια, που συμφωνώ απόλυτα μαζί της, ότι «συνήθως η συμμετοχή σε επιτροπές είναι θετικό για ένα βιογραφικό, με εξαίρεση ίσως πολλαπλές επιτροπές μέσα στη βουλή», φυσικά, θέλω να πιστεύω, γιατί παρουσιάζεσαι και ως σοβαρός άνθρωπος και ως γνώστης της πολιτικής, ότι δεν εννοείς την Επιτροπή που συμμετέχει ο Σπυρίδωνας. Γιατί εάν το εννοείς αυτό ή δεν ξέρεις ή ξέρεις και το κρύβεις….. Εάν ξέρεις και το κρύβεις αυτό σημαίνει ότι δεν γουστάρεις τον Σπυρίδωνα και καλά κάνεις ….. πες το ξεκάθαρα όμως …. εγώ ρε παιδιά δεν τον γουστάρω γιατί είναι ψηλός, είναι κοντός, είναι αδύνατος, είναι χοντρός … ή πες ότι όταν ήταν Δήμαρχος δεν μου έκανε το ρουσφετάκι που του ζήτησα, πες ό,τι θέλεις ρε αδελφέ …… Μην υποτιμάς όμως την πολιτική του οντότητα …. γιατί κάνεις τραγικό λάθος. Αυτή η επιτροπούλα που λες ότι είναι μόνο για τα βιογραφικά και όπως φαντάζομαι την θεωρείς της πλάκας…. είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Η Επιτροπή των Περιφερειών αγαπητέ Γιάννη, σύμφωνα με τη «Δήλωση Αποστολής της», είναι : μια πολιτική συνέλευση που απαρτίζεται από αιρετούς αντιπροσώπους των περιφερειακών και των τοπικών αρχών. Διασφαλίζει τη θεσμική εκπροσώπηση των Περιφερειών των Δήμων και των Κοινοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αποστολή της είναι η ενσωμάτωση των περιφερειακών και των τοπικών αρχών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη. Ψηφίζει πολιτικές συστάσεις για τις ευρωπαϊκές στρατηγικές και συμμετέχει στην εκπόνηση της κοινοτικής νομοθεσίας.
  Αυτό σημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν ψηφίσει οτιδήποτε που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει τη γνώμη της Επιτροπής των Περιφερειών.

  Αυτή η Επιτροπή (ουσιαστικά είναι ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που εξειδικεύεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) αποτελείται από 353 μέλη, από 28 ευρωπαϊκές χώρες. Κι ένας από αυτούς είναι ο δικός μας άνθρωπος, ο Ποριώτης Σπύρος Σπυρίδων, που εκπροσωπεί, μαζί με την εθνική μας αντιπροσωπία, την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι νόμοι, οι συστάσεις, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ελέγχονται ή προτείνονται από αυτούς τους 353 και ένας από αυτούς που κάνει αυτή τη δουλειά είναι ο Σπυρίδων.

  Θα σας το ξαναπώ μήπως δεν το καταλάβατε : ο Σπυρίδων είναι ένας από τους 353 εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις 28 ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο το γεγονός ότι έχει γυρίσει σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις κι μιλάει με τόσους ευρωπαίους δημάρχους και περιφερειάρχες και συμβούλους και τεχνοκράτες της Τ.Α. αυτό δεν σημαίνει τίποτα;;;;; δε σας λέει τίποτα;;;; Αυτόν τον άνθρωπο που συζητά και ανταλλάσσει απόψεις με την κορυφή και την πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον θεωρείτε ξεπερασμένο;;; Αυτόν που συμμετέχει στον κορυφαίο θεσμό της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον θεωρείται παρωχημένο ;;;;; Αυτόν που προτείνει και ελέγχει τη νομοθεσία που παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον θεωρείται χωρίς πολιτική αξία και ρόλο;;;;; Αυτόν που σέβεται όλη η Ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τον σέβεται η γενέτειρα του και οι συμπατριώτες του;;;;

  Είμαστε με τα καλά μας;;; είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι πολίτες να σκεφτόμαστε έτσι ;;;;;
  Πάντως εγώ θα πω ένα μεγάλο μπράβο στους επικοινωνιακούς συμβούλους του Δημητριάδη…. κατάφεραν να μας κοιμίζουν και να μας οδηγούν όπου θέλουν…. και όπου τους συμφέρει …. Κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ιστορία του Πόρου και τους δικούς μας ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν ….. κατάφεραν να μας κάνουν να βλέπουμε τον τελευταίο πρώτο και τον πρώτο τελευταίο…..
  Τι θα γίνει όμως παιδάκια όταν σβήσουν τα φώτα του θριάμβου;;;;
  Όταν οι επικοινωνιολόγοι καλοπληρωθούν για την καλή τους δουλειά και φύγουν;;;;;
  Όταν θα κλείσουν τα πολιτικά γραφεία και χάσουμε τα διακόσια μαύρα ευρουλάκια;;; όταν οι δωροεπιταγές θα σταματήσουν;;;
  Τότε εμείς οι «ενεργοί πολίτες» θα ξυπνήσουμε……
  Αλλά θα είναι αργά.

 65. ΚΑΛΑΥΡΙΟΣ says:

  .

 66. Πάνος Θεοχάρης says:

  ΒΑΣ ΒΑΣ, ο Παρασκευάς,

  Αυτό το “ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΤΟΝ ΜΗΝΥΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟ”, σκοτώνει……..

  Μάλλον δεν στα έχουν πει καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να δικαστείς και να μην έχεις συνήγορο υπεράσπισης, ακόμα και λεφτά να τον πληρώσεις να μην έχεις, το κράτος θα διορίσει έναν, εκτός αν εσύ ο ίδιος αρνηθείς να έχεις.

  Τράβα και πούλα αλλού φούμαρα…..

 67. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΑΠΛΩΣ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΕΠΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ,ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ.Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ.ΤΡΕΙΣ. ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ. Ο ΜΗΝΥΤΗΣ ΤΟΥ ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ,ΔΙΟΤΙ Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ.ΡΩΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ… ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΧΑΡΗ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΙ Ο ΜΗΝΥΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΟΤΑΝ ΜΗΝΥΕΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Ο Μ Η Ν Υ Υ Τ Η Σ !!! ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ…ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ…

 68. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΤΕ Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ….ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…
  ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΧΑΡΗ.

 69. evgnomon says:

  Μετά από προσεκτική ανάγνωση του σχολίου του «profiti», διαπίστωσα ότι είχα πράγματι υπνωτιστεί από τους επικοινωνιολόγους και όσους άλλους τολμούν να αμφισβητούν τον κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ και ξαφνικά είδα τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Η υπευθυνότητα και σοβαρότητα που ξύπνησαν μέσα μου, μου επιβάλουν να καταθέσω μια ριζοσπαστική πρόταση που πιστεύω αποτελεί μονόδρομο για τον Πόρο και κυρίως έμπρακτη έκφραση ευγνωμοσύνης και ΣΕΒΑΣΜΟΥ στο μέγιστο τέκνο του νησιού: να μην γίνουν καθόλου δημοτικές εκλογές!!!!!!!

  Αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις (εδώ δικαιώνεται παρεμπιπτόντως και το profitiko άρθρο του ίδιου του κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ περί συναίνεσης), το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να τον παρακαλέσουμε ενωμένοι να μας κάνει την χάρη να απαρνηθεί το τεράστιο έργο του στο διεθνές στερέωμα και να ασχοληθεί ξανά με τη σωτηρία του Πόρου. Επίσης, θα πρέπει να απαιτήσουμε να γίνει με νομοθετική ρύθμιση εξαίρεση του Πόρου από τη νομοθεσία για διενέργεια δημοτικών εκλογών για όσα χρόνια ο κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ αντέξει να περιορίζει γεωγραφικά την ΠΡΟΣΦΟΡΑ του μόνο στο νησί. Οι εκλογές θα διενεργούνται μόνο τα υπόλοιπα χρόνια, δηλαδή μόνο όταν ο κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ υποχρεώνεται από τις εθνικές ή τις διεθνείς εξελίξεις να αφήνει κάποιον στο πόδι του και να επιστρέφει εκεί που πραγματικά είναι η θέση του: ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης (από παράληψή μου δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είναι ένας από τους 353 εκπροσώπους των 28 χωρών!!!!! αλλά τώρα ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ), αλλά και ολόκληρου του πλανήτη (είναι πιστεύω λάθος του profiti το ότι περιόρισε το εκτόπισμα του κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, μόνο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο).

  Η ζημιά που θα διενεργείται στον Πόρο από την απουσία του κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ από τον Πόρο στις περιόδους εκείνες, θα είναι ελάχιστη μπροστά στο όφελος για την Ευρωπαϊκή Ένωση (και όχι μόνο). Όλες τις υπόλοιπες τιμητικές (για τον τόπο μας) περιόδους, όπως αυτή που θα ξημερώσει αύριο αν τον καταφέρουμε(είναι που δεν θέλει κιόλας) και τον πείσουμε να αναλάβει ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ τον Δήμο, ας τον αφήσουμε να μεγαλουργήσει και κυρίως, ας κάνουμε τον σταυρό μας που το νησί έχει βγάλει έναν τόσο σημαντικό για όλη την ανθρωπότητα Ποριώτη.

 70. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΠΕΦΤΩ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ!! ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑΤΟΣ!! Η ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ Η ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!!ΠΡΟΣΞΤΕ ΜΟΝΟ ΜΗ ΠΑΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΜΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ… ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ.. ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,…ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑΑΑΑ!

 71. profitis says:

  >ΒΑΣ.ΒΑΣ Μήπως είσαι και εσύ ένας από αυτούς που αναγκάστηκαν να υπογράψουν στο ποινικό δικαστήριο δήλωση εμπιστοσύνης και σεβασμού προς το πρόσωπο του Σπυρίδωνα για την υπόθεση με τα οικόπεδα παραδεχόμενοι ότι επρόκειτο για ένα βρώμικο παιχνίδι σας, για να γλυτώσετε την ποινή; Αυτά γιατί δεν τα λες παρά μας παραμυθιάζεις. Αστο ρε φίλε γνωρίζουμε και εμείς πράματα και θάματα. Σοβαρέψου λιγάκι. Αλλά κακώς έκανε ο Σπυρίδωνας και σας λυπήθηκε τότε εσάς και τις οικογένειές σας. Μέσα έπρεπε να σας είχε χώσει

 72. antonis karathanasis says:

  τι εύγνωμον είναι αυτό?? για τον κο σπυριδωνα να αλλάξουμε και τους νόμους.και να τον παρακαλεσουμε κιολας να μας βοηθήσει.ας διώξει και ας καθαρισει τον κοπρο του αυγίου απο τα υπάρχοντα αποστήματα τα οποία ειναι άβουλα.ασ κατεβει με νεους καθαρους συμβούλους να δείξει ότι ειναι διατεθημενος να αλλάξει πραματα στο νησι.αυτος κατεβενει με τον ιδιο πυρηνα συμβούλων μεχρι τον δήμαρχο θα κανει αντιδήμαρχο αναπληρωτη του στο τέλος γιατι η έννοια του ειναι οι βρυξελες και η προσοπικη του ανελκιση.ας αποφασισει ότι θελει να βοηθησει για το νησι και οχι για προσωπικη του προβολη και αναδιξη και ας αρχίσει κατεβενοντας με νεο σχημα συμβουλων.δοξα το θεο το νησι εχει πολους αξιολογους που λογω σαπιου κατεστημενου ουτε να ακουσουν δεν θελουν να κατεβουν για συμβουλοι.ο δημητριαδης ειχε δηλωσει οτι αν υιοθετησει και το προγραμα του και βαλει καθαρους συμβουλους του παραδιδει τα σκύπτρα.αυτος αρνηθηκε.αν δεν μπορει να καθαρισει το νησι πως μπορει να το ανεβασει κιολας.να το ανεβλασει απο εκει που το έριξαν οι καταστασεις και η πολιτική του τοσα χρονια.

 73. europaisths says:

  Εγώ λέω να γίνει ο Πόρος η Ιφιγένεια της Ευρώπης και ο κύριος Σπυρίδωνας να αφήσει τον Πόρο να θυσιαστεί στον βωμό της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

 74. profitis says:

  >antonis karathanasis
  α ναι αναπαράγεις το τελευταίο του Δημητριάδη: θα κάνει εκκαθάριση του Δήμου ξεκινώντας από τους αιρετούς και συνεχίζοντας στις δομές. Μεγάλο αστείο. Οι αιρετοί εκλέγονται από τον λαό, θέλει να πει ότι όλος ο λαός του Πόρου είναι διαπλεκόμενοι αφού αυτούς έχει ψηφίσει; Και μετά τους αιρετούς θα συνεχίσει … Τι εννοεί ότι οι υπάλληλοι του δήμου είναι επίσης διαπλεκόμενοι; Τι πρέπει να περιμένουν οι υπάλληλοι; Παιδιά φυλαχτείτε ! Τίποτα άλλο; Ρε παιδιά λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

 75. antonis karathanasis says:

  ο καθε δημαρχος επιλεγει τους συμβούλους του και ο λαος ψηφιζει τις επιλογες του δημαρχου .τοσο απλο ειναι τι δεν καταλαβαινεισ? η μηπως εισαι απο αυτους και κόβεσε?

 76. antonis karathanasis says:

  αα και αντε να ακουσεις το δημητριαδη καμια φορα τι λεει για τους υπαληλους.και μετα να εκφραζεις γνωμη παπαγαλακι.εχει δηλωσει ξεκαθαρα πως δεν φτενε οι υπαλληλοι σε καμια περιπτωση.αλλα η ασηδωσια της ανοργανοσιάς.με σωστη οργανωση οι υπαλληλοι θα ειναι πιο ευχαριστημενοι για πολλα που θα οφεληθουν.

 77. Πάνος Θεοχάρης says:

  Βας Βας ο Παρασκευάς (ελπίζω η ομοιότητα να σταματάει στο troll-name και όχι και στο επίπεδο)

  Πρώτα μας είπες ότι ο Σπυρίδωνας μήνυσε τον Χατζηπέρο και όλο του το συνδυασμό. Σε αυτή την περίπτωση ο μηνυτής είναι ο Σπυρίδωνας και ο Χατζηπέρος έχει φυσικά δικαίωμα υπεράσπισης.

  Μετά μας είπες ότι ο Χατζηπέρος μήνυσε τον Σπυρίδωνα, και ως μηνυτής δεν έχει δικαίωμα να έχει δικηγόρο, το οποίο είναι απίστευτη μπούρδα, επιπέδου καφενείου παραλίας επάνω από τάβλι (αν και προσβάλω και τον εαυτό μου, που μου αρέσει να παίζω τάβλι στην παραλία).

  Τώρα μας λες ότι ο Χατζηπέρος δεν μήνυσε τον Σπυρίδωνα, αλλά έκανε καταγγελία, (σαν τον Δημητριάδη δηλαδή), και δεν μπόρεσε να παραστεί την δίκη ως πολιτική αγωγή (έτσι το λένε).

  Στο μεταξύ ο Χατζηπέρος και ο συνδυασμός του “υποχρεώθηκαν” να ζητήσουν συγγνώμη από τον Σπυρίδωνα, αυτό σαν τι το κάνανε ? Σαν μηνυτές, μηνυόμενοι, καταγγελόμενοι, καταγγέλτες ?

  Πάρε μια απόφαση τελικά τι θες να έχει γίνει….

  Α, και πριν αποφασίσεις να θυμάσαι ότι η Βούλα Δαούτου που ήταν με τον Χατζηπέρο είναι κοντινή θεία μου.

  Δυστυχώς ο προεκλογικός αγώνας θα είναι ένας αγώνας λάσπης.

  Καθόλου τυχαία το Porosnews επιτρέπει σε ανώνυμους να προχωρούν σε εκτόξευση λάσπης, σε ύβρεις κλπ…

  Όταν ο ένας αντίπαλος φοβάται ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον άλλο με επιχειρήματα, προτάσεις, και πολιτικού αναστήματος, ανάβει τον ανεμιστήρα (Porosnews) και πετάνε (τα ανώνυμα trolls) την λάσπη.

 78. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΠΑΝΟ ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ: Ο ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ . Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ. ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ… ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΕΚΔΙΚΗΤΗΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΟΣ, ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝΥΕΙ Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ο ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ “ΔΥΝΑΜΗΣ”.. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΩΝ ΠΟΡΙΟΤΩΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ.ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΛΙΒΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΝ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΛΕΙΨΑΝ ΠΟΤΕ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ. ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΦΤΩΧΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΘΕ.ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΝΨΡΙΖΩ ΠΟΣΟ ΧΥΔΑΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΟ ,ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΧΥΔΑΙΟ. ΒΓΑΛΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΟΥ ..

 79. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΟΠΟΙΟΣ ΜΗ ΜΕΤ ΕΜΟΥ ,ΚΑΘ ΕΜΟΥ ΕΣΤΙ.? ΟΠΟΙΟΣ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΙΒΑΝΙΖΕΤΕ ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ? ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΚΕΨΗ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ: ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ:ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ..

 80. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ. Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΤΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.

 81. Angela Makri Dekoulou says:

  Έχετε απόλυτο δίκιο κε ΒΑΣ.ΒΑΣ θα πρέπει οι υποψήφιοι να σταθούν στο τι θα κάνουν. Το ίδιο νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε και όλοι εμείς, δηλαδή να δούμε το πρόγραμμά τους και να κρίνουμε. Σε αυτό το άρθρο έχουν συσσωρευτεί 90 σχόλια άνευ ουσίας τα περισσότερα, με απλή ανταλλαγή κατηγοριών. Αυτή τη στιγμή, που θεωρητικά έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Στο χέρι μας είναι να το ανεβάσουμε. Εγω το μόνο που παρακαλώ τους υποψηφίους Δημάρχους και συμβούλους είναι τα λένε την αλήθεια διότι κάποιοι γνωρίζουν και κρίνουν. Η χρήση ψευδών στοιχείων μόνο κακό μπορεί να κάνει στους ίδιους. Ευχαριστώ

 82. aristofanis says:

  Έχουν δίκιο οι δύο προλαλήσαντες και συμφωνώ μαζί τους.
  Εγώ θα αναλάβω να ανεβάσω το επίπεδο και σας υπόσχομαι θα περάσουμε τέλεια εκλογική περίοδο.

  Σας στέλνω το τελευταίο ανεκδοτάκι της πιάτσας.

  Ξέρετε γιατί ο John D πηγαίνει στις γειτονιές με όλη την κουστωδία του;;;;;;

  …… γιατί δεν ξέρει το δρόμο να πάει μόνος του!!!!!!!!!!!!!

  Ωραίο εεεεε!!!!!!!!

  Έλα γελάστε !!!!! δε θα σας μαλώσει !!!!!!

 83. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ? ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΒΟΘΡΙΛΑ …ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΖ…ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ… ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ…ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ…

 84. xri says:

  Τι μου θυμισε ο aristofanis! Που καθημερινα συναντουσα και καλημεριζα σε οποια γειτονια περνουσα τον σπυριδωνα και τον στρατηγο.

 85. Γ.Π. says:

  Μια και μιλάμε για ανέκδοτα, εγώ διάβασα στα “Παραπολιτικά” του Σαββάτου 8/2 ένα πολύ καλό. Θα το βρείτε στο ένθετο SECRET, σελίδα 7, πάνω πάνω. Έχει ως εξής: “Είδε ότι μακριά από τον Πόρο δεν τα καταφέρνει και επιστρέφει στην ασφάλεια του. Ο λόγος για τον Σπύρο Σπυρίδωνα…”

 86. Πάνος Θεοχάρης says:

  Βας Βας,

  Μιας που με ξέρεις, μπορεί να γνωρίζεις ότι παλαιότερα ερχόμουν πολύ συχνά στον Πόρο με ιστιοπλοϊκό σκάφος φίλου.

  Όταν πέρναγες Ξενία, κάπου στο ύψους της Βίλας Γαλήνη, σου ερχόταν η μυρωδιά από τα Γιασεμιά που το νησί είναι γεμάτο (μαζί με τις βουκαμβίλιες). Όταν όμως έφτανες στα 30-40 μέτρα από το λιμάνι, σου ερχόταν η μπόχα από την βρώμα των υπονόμων που χυνόντουσαν στην θάλασσα….

  Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του ΒΙΟΚΑ, η μυρωδιά εξαφανίστηκε, ενώ και η θάλασσα είναι πολύ πιο καθαρή. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην γωνία μπροστά στην Αμβροσία έχει αχινούς, ενώ βρίσκεις πλέον στο Νεώριο και στο Λιμανάκι της Αγάπης θαλασσινά που είχαν εξαφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι κυδώνια βρήκα φέτος.

  Αν δεν υπήρχε ο ΒΙΟΚΑ, δεν θα μπορούσαμε να κάτσουμε στην παραλία όπως γινόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω να κλείνω το παράθυρο στο σπίτι το καλοκαίρι του 2006 γιατί δεν άντεχα την μπόχα του λιμανιού.

  Δεν έχω ξεχάσει και το συνεργείο που είχε πάρει ο Σπυρίδωνας (αν θυμάμαι καλά επί δημαρχίας του), που καθάριζε τα φρεάτια που οδηγούσαν στο λιμάνι σε μια προσπάθεια μείωσης της ανυπόφορης μπόχας.

  Μέχρι πριν από 2 χρόνια που άρχισαν τα προβλήματα στα αντλιοστάσια του δικτύου του ΒΙΟΚΑ, οι περισσότεροι είχαμε ξεχάσει την μπόχα (όχι όλοι δυστυχώς γιατί υπήρχαν κάποιες λίγε περιοχές με πρόβλημα όπως μπροστά στο σπίτι του Ακύλα μετά τον Άσπρο Γάτο λόγο έλλειψης οσμοπαγίδων).

  Και είναι προφανές ότι το είχαμε ξεχάσει, γιατί η κατάσταση σήμερα δεν συγκρίνεται με το χάλι που είχαμε πριν τον ΒΙΟΚΑ……

  Οπότε για την ελλειπή αυτή μνήμη, ναι, μάλλον ο Σπυρίδωνας φταίει… 😛

 87. Πραγματικά, αυτό θυμάμαι κι εγώ. Πόσο ανυπόφορη ήταν μια βόλτα στην παραλία πριν την λειτουργία του ΒΙΟΚΑ. Για κάποια χρόνια, το είχα ξεχάσει μέχρι που άρχισαν τα προβλήματα. Όμως, δεν γίνεται να συγκρίνουμε ποια από τις δύο μπόχες είναι πιο ανεκτή: η Προ ΒΙΟΚΑ ή η Μετά τα προβλήματα του ΒΙΟΚΑ; Aυτή είναι η ερώτηση;

 88. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ…ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ…

 89. Πάνος Θεοχάρης says:

  @Κατερίνα

  Καμία από τις δύο μπόχες δεν είναι ανεκτή (αν και εμένα στο μπαλκόνι μου δεν με πιάνει :P)

  Το θέμα είναι ότι την πρώτη φάγαμε πάνω από μια δεκαετία για να φτιαχτεί ο Βιολογικός για να την αντιμετωπίσουμε, και την είχαμε αντιμετωπίση.

  Την δεύτερη που μετά από λίγα χρόνια λειτουργίας πήρε η κάτω βόλτα τον ΒΙΟΚΑ, είναι θέμα συζήτησης γιατί κατέρευσε το σύστημα, αλλά και πως διορθώνεται.

  Η δική μου άποψη είναι ότι σε σχέση με την πρώτη μπόχα, μαζεύεται και πολύ πιο γρήγορα, και φθηνότερα, και αν παρθούν σωστές λύσεις, και υπάρχει διαρκείς (τηλεματική) παρακολούθηση και συντήρηση, δεν θα ξαναέχουμε τα ίδια προβλήματα (όχι ότι δεν θα χαλάει, δεν υπάρχει σύστημα που δεν χαλάει, αλλά άλλο χάλασε μια αντλία, άλλο βγήκαν τα λύματα έξω).

 90. BAS.BAS says:

  ΤΕΛΙΚΑ, ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ Α Π Ε Τ Υ Χ Ε ΟΙΚΤΡΑ!!! ΠΑΡ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!! ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ!! ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!!

 91. BAS.BAS says:

  ΣΥΝΕΧΙΖΩ: Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΟΡΟ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕ! ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΡΕΕ ΑΦΘΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΟΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΜΕΡΙΣΤΗ,ΑΠΛΕΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…Κ.Λ.Π.ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ,ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ …ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΘΕΛΟΝΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΨΗΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ , ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΝΟΜΑΡΧΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΒΛΕΠΕ … ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ…ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΑΜΕΛΕΙΑ¨ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ…ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ Η ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ… ΑΝ ΒΡΩΜΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΠΛΑΖ, ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ, Η Η ΣΤΕΡΙΑ…

 92. Angela Makri Dekoulou says:

  Κε ΒΑΣ.ΒΑΣ τι εννοείτε όταν λέτε ότι έκανε τον Βιολογικό δύο φορές;;;

 93. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΕΝΝΟΩ ΚΥΡΙΑ ΔΕΚΟΥΛΟΥ, ΟΤΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΣΚΑΦΤΗΚΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΒΙΛΟΓΙΚΟΥ . ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ. ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ΤΟΕΡΓΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΞΑΝΑΣΚΑΨΑΝΕ ΤΟ ΠΟΡΟ ,ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ…ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ…ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ…ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ….ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΜΕ ΣΑΝ ΝΗΣΙ.

 94. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ… ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ….ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ…ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΡΩΜΑ…

 95. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ..ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ..

 96. a-typos says:

  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ. Ο 1ος ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΝΧΙΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ.

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΑΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ.
  ΧΡΕΙΑΖΕΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΡΠΟΣΤΑ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΚΟΣΜΟΣ
  ΑΣ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑς ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
  ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ Ν’ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
  ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

 97. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ¨ΕΠΑΙΖΕ¨, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ. ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΟΘΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ.Λ.Π. ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ…ΤΙΠΟΤΑ.. ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ…ΠΕΡΙΜΕΝΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ: ΑΣ ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΟΡΟ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.. ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ.. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ , ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ…ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ¨ΞΑΝΑΚΑΝΩ¨..ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ?

 98. katia says:

  Και εσείς τι θέση έχετε κε ΒΑΣ.ΒΑΣ και “γνωρίζετε” τι προτάσεις έχει λάβει ή δεν έχει λάβει ο κος Σπυρίδωνας; Και πως προεξοφλείτε φανταστικές καταστάσεις; Μήπως είστε απλά … γκρινιάρης;;;

 99. katia says:

  >ΒΑΣ.ΒΑΣ επίσης οι πληροφορίες που δόσατε στην κα Δεκούλου για τον βιολογικό και τις φάσεις του δεν είναι σωστές.

 100. Άρις Αντάνης says:

  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΩΣ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΧΕ ΑΡΙΘΜΟ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΝΕΑ(99)
  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΜΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΡΙΨΗΦΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ. ΔΙΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΣΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
  ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΟΥΜΕ: ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΦΘΟΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ… ΑΜΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΟΠΩΣ ΑΜΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΡΟΜΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ, ΑΛΛΑ, ΑΝ ΦΥΓΕΙ, ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.-
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ

 101. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΤΙΑ.ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ…

 102. Ιωάννης Γκούμας says:

  Να απαντήσω σε προηγούμενο σχόλιο για τις επιτροπές της βουλής, ότι δεν έχω παρακολουθήσει συγκεκριμένα (από το κανάλι της βουλής) επιτροπή που να συμμετέχει ο κος Σπυρίδωνας, αλλά από όσες έχω παρακολουθήσει, ένα 70-80% είναι για τα πανηγύρια. Άσχετα αν κάποιοι έχουν την τύχη να συμμετέχουν σε καλές ή να διαπρέπουν οι ίδιοι σε αυτές άσχετα με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Συνήθως τα πάνε καλά μόνο οι μη βουλευτές και όσοι έχουν μικρή πολιτική θητεία.

  Τελικά δεν φταίει μόνο ο κος Σπυρίδωνας για το ΒΙΟΚΑ, αλλά και ο προκάτοχός του αν ισχύουν τα παραπάνω σχόλια.

  Όσο για τους εκλεγμένους που δεν είναι καθαροί και τίμιοι, τι θα πει τους ψήφισαν οι πολίτες; Στην προεκλογική τους εκστρατεία είχε δηλώσει κανείς ότι θα κάνει τις λαμογιές που έκανε; ΟΧΙ!!!. Μας δουλεύανε ψιλό γαζί, όποιοι και αν είναι αυτοί.
  Αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα στον κο Δημητριάδη να απαιτεί τιμιότητα στο σχηματισμό του και στο δήμο του. Δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο.

  Όταν λέμε συναίνεση, τι εννοούμε; Μονόπλευρη παραίτηση από τις θέσεις της μία πλευράς;

  Να λέγαμε ότι κινούνται οι δύο πλευρές στους ίδιους άξονες και να τα βρουν στις λεπτομέρειες, άντε παλεύεται. Άλλα όταν η μία πλευρά εκπροσωπεί την σημερινή κατάσταση και η άλλη θέλει να κάνει στροφή 180°, για ποια συναίνεση μιλάμε;

  Και οι πολίτες που έχουν απηυδήσει με αυτή την ιστορία να μην έχουν εκπροσώπηση; Τέλος η Δημοκρατία; Να χαρώ εγώ πολίτευμα!!!!

 103. profitis says:

  > ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ Κανείς δεν είπε ότι ο Σπυρίδωνας συμμετέχει σε επιτροπές της Βουλής αλλά, σε επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Βεβαίως όλοι οφείλουν να είναι τίμιοι, αιρετοί και μη. Σε αντίθετη περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να τιμωρούνται. Αυτό που εμένα ενοχλεί είναι να γεμίζουμε στίγματα ανθρώπους, με ψεύδη και λάσπη μόνον επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Θα πρέπει όχι μόνον να μην δεχόμαστε τέτοιες τακτικές αλλά να περιθωριοποιούμε αυτόν που καταφεύγει σε αυτές.
  Τι εννοείς λέγοντας ότι ο ένας εκπροσωπεί την σημερινή κατάσταση και ο άλλος θέλει να κάνει στροφή 180 μοιρών; Νομίζεις ότι ο Σπυρίδωνας κατεβαίνει υποψήφιος στον Πόρο διότι είναι ευχαριστημένος με αυτά που βλέπει (εννοώ τα προβλήματα του νησιού ΒΙΟΚΑ, ΔΡΟΜΟΙ, ΛΙΜΑΝΙ κλπ). Και βέβαια όχι, να τα αντιμετωπίσει θέλει όπως το ίδιο θέλει και ο Δημητριάδης. Και οι δύο την ίδια στροφή θα κάνουν, είμαι βέβαιος. Εγώ δεν βλέπω κάποια διαφορά στους στόχους. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ικανότητα του κάθε ενός να τα αντιμετωπίσει και η ζυγαριά γέρνει ΥΠΕΡ του Σπυρίδωνα. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που πλέον έχει είναι αμαρτία να μην τις εκμεταλλευτούμε για τον Πόρο. Μπορεί μετά από την θητεία του ως δήμαρχος στον Πόρο να ήξερε από το Α-Μ αλλά σήμερα ξέρει από το Α-Ω. Πως να προτιμήσω έναν υποψήφιο που λόγω της μικρής εμπειρίας του γνωρίζει από το Α-Γ (όσο καλές προθέσεις και εάν μπορεί να έχει) και έχει την εμπειρία που είχε ο Σπυρίδωνας πριν από 30 χρόνια, δηλαδή πριν ακόμα γίνει δήμαρχος; Δεν είμαστε εταιρία για να εκπαιδεύουμε μελλοντικά στελέχη και ούτε ο Πόρος είναι σε θέση να κάνει πειράματα. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει μπροστά σε όλα τα επίπεδα.

 104. antonis karathanasis says:

  profitis@
  εδω δεν μιλαμε απλα ποιος ειναι πιο εμπηρος δηλαδη για καταληλοτεροσ ως δημαρχος.υπαρχει και ενα επιτελιο συμβουλων.συμβουλοι άβουλοι που δεν εκαναν την δουλια τους δηλαδη να συμβουλευουν και ψηφιζαν οτι τους ελεγε ο στρατηγοσ.αν κατεβαινε ο σπυριδωνασ με αλλο επιτελειο ηταν διαφορετικα τα πραγματα .Τωρα ομως με ολους τους αβουλους και βολεμενους συμβούλους (που εχουν ευθηνες για την καταντια μας)και μάλιστα απ οτι ακουγετε και με ατομα που μεχρι χτες τον περνουσαν γενεες δεκατεσερις δεν ερχετε να αλλαξει πραγματα αλλα μάλλον για άλλους λογους.αποδειξη οταν ο δημητριαδης ο άπειρος οπως λες του ειπε να του δωσει τα σκήπτρα και ακομη να τον στηριξει αρκει να υοθετησει και το προγραμμα του και τους συμβούλους του ο σπυριδωνας αρνηθηκε.μετα μιλαει για συνενεση.μια συνενεση μονοπλευρη που στηριζετε στους ιδιους αβουλους βολεμενους συμβούλους που δεν προκειται να αλλαξει τιποτα παρα μονο να μπαλωσει αυτα που δεν μπορεσε να κρατησει γαζομενα ο στρατηγος.εδω πεζετε μεγαλο πεχνιδι στην πλατη του νησιου και των ποριοτων.Ας ξηπναμε σιγα σιγα για να μην ξαναζησουμε το ιδιο ονειρο λοιπον.

 105. Γιάννης Γκούμας says:

  Είχε ειπωθεί ότι είχε συμμετέχει σε επιτροπές της βουλής καμιά 70ριά σχόλια πίσω, και σχολίασα ότι αυτό από μόνο του δεν είναι θετικό. Πρέπει δυστυχώς να εξετάζονται οι θέσεις του καθενός ατομικά.
  Επίσης θυμάμαι ότι συμμετείχε στην περιφέρεια, οπότε ήταν σύμφωνος, ή τουλάχιστον έτσι έδειξε, με την πολιτική που ακολουθήθηκε. Σε σχέση με την απόδοση του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ και στην αντίστοιχη ανάπλαση αντί να προτείνει απευθείας απόρριψη με μοναδική αιτία ότι πρόκειται για έργο άχρηστο, μνημονειακό και λέγεται ΤΑΙΠΕΔ, ένας όρος χωρίς νόημα στα ελληνικά, πρότεινε αναβολή.

  Τι να υποθέσω μετά από αυτά; Εφόσον δεν τον γνωρίζω από παλιά θα τον κρίνω από την παρακαταθήκη του και την τωρινή πολιτική, με την οποία διαφωνώ, όπως και ο κος Δημητριάδης αντιδιαμετρικά. Λογικό είναι να μην υπάρχει συναίνεση.

  Η συναίνεση είναι μια σαχλαμάρα καραμέλα της συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δήθεν για το καλό του τόπου. Όταν τίθεται η επιλογή μνημόνειο ή όχι, σαφώς και χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα και είμαστε στα μαχαίρια.

 106. Αγαπητέ Antonis Karathanasis,

  Είχα αποφασίσει να μην συμμετάσχω στη διαδικτυακή αντιπαράθεση λάσπης και μισαλλοδοξίας που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό με αφορμή τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Όμως δεν μπορώ να μην αντιδράσω στο άκρως υβριστικό και μειωτικό σχόλιο σας για “άβουλους και βολεμένους” Συμβούλους του Στρατηγού.

  Δεν γνωρίζω αν έχετε έρθει ποτέ σε Δημοτικό Συμβούλιο ή αν γνωρίζετε τους 10-11 Συμβούλους του Στρατηγού. Εκπροσωπώντας για λόγους δεοντολογίας μόνο τον εαυτό μου θα ήθελα να ανακαλέσετε τις ύβρεις σας ή να τις τεκμηριώσετε. Αρκετά με τις προεκλογικές και παλαιοκομματικές λασπολογίες από ανθρώπους του καναπέ. Ούτε άβουλος, ούτε βολεμένος είμαι κύριε Karathanasis και πριν συκοφαντείτε κάποιον να φροντίσετε να μάθετε για όσα έχει υποστηρίξει και έχει κάνει στα χρόνια της θητείας του. Είμαι απολύτως σίγουρος πως τα ίδια θα σας έλεγαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου (και οι υπόλοιποι 16 Σύμβουλοι).

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 107. antonis karathanasis says:

  @συξερης
  εσεις δεν ειστε που πατετιθηκατε απο την επιτροπη τουρισμου γιατι δεν αφηνε ο προεδρος και ο δημαρχοσ να ερχονται ολα τα θεματα στο ΔΣ? Εσεις δεν ειστε αυτος που με τα ιδια δεδομενα ξανα αναλαβατε την προεδρια προφανος για προσοπικη προβολη κε κολοτουμπα?
  εσεις δεν ειστε αυτος που εκανε 2 κολοτούμπες στις αποφασεις για τα ιχθυοτροφια (την μια ψηφιζατε να μεινουν την αλλη ανακληση και παει λεγοντας? αν δεν σας τεριαζει το αβουλος τοτε θα πρεπει να σας χαρακτηρισω αλλιώς.
  εχω και αλλα να σας προσαψω για να αποδειξω πως πατατε σε δυο βαρκες και το μονο που κανετε καλα ειναι να λετε ναι σε ολους και ολα.ο χαρακτηρισμος λοιπον αβουλος ειναι και επιοικης.Αναμενω αντιδρασεις και απο αλλους να αποδειξω με γεγονοτα που καινε οτι το αβουλοι και βολεμενοι ειναι περα για περα επιοικης χαρακτηρισμος.δεν νομιζω να ειμαι ο μονος πολιτης που σας παρατηρα και μην κρυβεστε πισω απο το δαχτιλο σασ κοροιδευοντας τον εαυτο σας.Ευχαριστω και αναμενω

 108. Κ. Antonis Karathanasis,

  Επειδή προφανώς έχετε σύγχυση και μάλλον ιδιοτέλεια για να συκοφαντείτε, θα σας απαντήσω για μια τελευταία φορά:

  1. Η παραίτηση μου πέρισυ το Μάιο από την ΕΤΑΠ έγινε για λόγους διαμαρτυρίας προς τον κ. Δημητριάδη που άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα είσαι βάρος μου. Μην ακούτε όσα σας λένε οι “εντολείς” σας, αλλά διαβάστε την επιστολή παραίτησης μου που είχε δημοσιευτεί και στο Porosnews. Δέχτηκα να αναλάβω ξανά την ΕΤΑΠ (κάτι που είναι είς βάρος της …προβολής μου) επειδή είχε σταματήσει πλήρως η λειτουργία της.

  2. Για τα Ιχθυοτροφεία χαίρομαι που θυμάστε πως ζήτησα να ανακληθεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ έπειτα από ειδική συνεδρίαση της ΕΤΑΠ στην οποία προέκυψαν νέα στοιχεία. Πιστεύω πως χρειάζεται ωριμότητα να αναγνωρίσεις κάποιο λάθος σου να το διορθώσεις. Αν αυτό εσείς το λέτε κολοτούμπα, μάλλον έχετε μεγάλο πρόβλημα παιδείας.

  Θα σας πρότεινα να μην συνεχίσετε τις ανώνυμες ύβρεις κ. Antonis Karathanasis ή όποιος άλλος κατευθυνόμενος λασπολόγος είστε.

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 109. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ says:

  Έφτασα σήμερα στον Πόρο, όπως πολλά σαββατοκυριακα-ανάπαυλας χρόνια τώρα , μια επιστολή , που απευθύνεται στους δημότες πόρου μου κέντρισε το ενδιαφέρον ,
  μια επιστολή που τους καλεί να ψηφίσουν το χθες !
  _να κλείσουν την μύτη και τα μάτια τα δικά τούς και των τουριστών !
  _να μην αναρωτηθούν γιατί υπάρχουν στο νησί τους έργα περιττά και λείπουν τα απαραίτητα !
  – να σχεδιάσουν το αύριο , με συνταγές του χθες !
  Δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον κ Σπυριδωνος ούτε τον κ Στρατηγό ούτε τον κ . Δημητριάδη .
  Επισκέπτομαι όμως πολλά χρόνια τον Πόρο. Σπατάλες χωρίς αντίκρυσμα στα χρόνια της ευφορίας. Ένα νησί παραμελημένο χωρίς ταυτότητα και ανταγωνιστικότητα τα τελευταία χρόνια !
  Βιολογικός , σκουπίδια , παραλίες χωρίς ανέσεις … έλλειψη θεσμών τουριστικής προβολής και προσέλκυσης εσόδων και σουρεαλιστικά βυθισμένα τα παγκάκια στα νερά της προβλήτας ! Χαμένα ευρωπαϊκά κονδύλια , Χαμένες θέσεις εργασίας …..Χαμένος ο Πόροσ από τον ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !

  και ΛΥΠΑΜΑΙ αν οι Ποριωτες ενδώσουν στην συναισθηματικη δακρύβρεχτη επιστολή του κ.Σπυριδωνος που μόλις διάβασα , και δεν στηρίξουν έναν ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ .
  Είναι κρίμα , αν ο ΠΟΡΟΣ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΘΕΣ , γιατί η ΠΑΛΙΑ ΓΕΝΙΑ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ , ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !
  Εύχομαι οι δημότες του πόρου , να αποφασίσουν με υπευθυνότητα και γνώση πως στα χρόνια που θα έρθουν μόνο μια δημοτική αρχή με εντιμότητα αλλά και μεγάλη ικανότητα και νέες ιδέες θα μπορέσει να “αναστήσει” το νησί !

  ευχαριστώ
  δέσποινα βουδούρη

 110. antonis karathanasis says:

  @συξερης
  χαίρομαι που παραδεχεστε τα πισογυρίσματα σασ.μπορει να μην εχω την υποτιθεμενη μορφωση σασ αν δεν κανω λαθοσ διετολογος αλλα τ α απλα πραματα τα καταλαβενω και εγω και οι ποριωτεσ.οσο αφορα την επιτροπη χερομε που την κανετε γυριστη και δεν απαντατε ευθεος αλλα παλι με γυριστή.διαβαστε τι σας εγραψα και τι απαντατε και θα καταλαβετε τι θα πει αβουλος.

 111. profitis says:

  > ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
  Γιάννη η αναβολή έγινε υποχρεωτικά λόγω της παραλαβής του εξωδίκου του κου Δημητριάδη λίγο πριν το συμβούλιο. Το εξώδικο πρέπει να πάει στους νομικούς για γνωμάτευση υποχρεωτικά. Επίσης όταν θα βγει η απόφαση θα δεις ότι επρόκειτο για ένα εξώδικο αβάσιμο και τελικά το μοναδικό ευθυνόμενο για την καθυστέρηση της απόφασης του συμβουλίου.

 112. Τάκης Μ says:

  Κα Βουδούρη, μιας που δεν είστε από το νησί να σας πω 2-3 πραγματάκια που εμείς εδώ τα ζούμε κάθε μέρα, που εσείς τα Σαββατοκύριακα στα καφενεία δεν τα ακούτε μάλλον…

  Οι περισσότεροι είχαμε ξεχάσει ότι η παραλία βρώμαγε ολόκληρη καθημερινά πριν αρχίσει την λειτουργία ο Βιολογικός. Και εγώ το θυμήθηκα που το έγραψαν εδώ μέσα. Μπορεί εσείς να μην ερχόσασταν τότε στον Πόρο για παραθερισμό, οπότε να μην το είχατε ζήσει καν.

  Επιτρέψτε όμως σε εμάς που ήμαστε στο νησί, εγώ πάνω από 45 χρόνια, να θέλουμε να το διαγράψουμε από την μνήμη μας.

  Για την τουριστική κατηφόρα του νησιού, φταίνε πολλά, οι δύο κύριοι λόγοι όμως είναι άσχετοι με την όποια δημοτική αρχή (το αεροδρόμιο που εξαφάνισε τους αλλοδαπούς, και η κρίση που κατέβασε τις οικονομικές δυνατότητες του εγχώριου τουρισμού). Και ο δήμος δεν έκανε πολλά και δεν μπόρεσε να σώσει την κατάσταση, αλλά ούτε και οι επαγγελματίες έκαναν τίποτα. Είχαμε μάθει στην εποχή που απλά υπήρχες και ο πελάτης ερχόταν μόνος του.

  Βέβαια που να τα ξέρετε αυτά, μιας που δεν είσαστε από το νησί…

  Ξέρετε όμως τι άλλο δεν γνωρίζετε ?

  Όταν λέτε “ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ , ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ”, σε ποιον αναφέρεστε ? Στον κ. Δημητριάδη που δεν είναι κάτοικος του νησιού αλλά παραθεριστής όπως κι εσείς ?

  Ναι, να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !

  Όχι όμως σε τουρίστες που ξαφνικά θυμήθηκαν λόγο εκλογών να κατέβουν στις γειτονιές να γνωρίσουν τους πολίτες, που μέχρι και σήμερα περπατούν στην παραλία του νησιού και δεν χαιρετάνε καν τον κόσμο…

  Διαβάζω κα Βουδούρη το “ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ”, αλλά δεν είσαστε εδώ για να το ζείτε. Ο νέος άνθρωπος με τις “νέες ιδέες” που ψηφίζει πάντα όχι, όχι σε όλα. Ο άνθρωπος ο οποίος για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης δυσφήμησε το νησί (πόσοι θυμούνται τα ψόφια ψάρια ?). Κα Βουδούρη, αν ήσασταν εδώ θα είχατε καταλάβει ότι ποιο παλαιοκομματική συμπεριφορά σε νέο άνθρωπο δεν υπάρχει !

  Αντιπολίτευση με καταγγελίες στις αρχές, μηνύσεις, εξώδικα σε εφημερίδες και πολίτες, αντιπολίτευση με όχι σε όλα, αντιπολίτευση που τα βλέπει όλα μαύρα, τρομοκράτηση του κόσμου, αντιπολίτευση που κάνει προεκλογικό αγώνα με υποσχέσεις για διορισμούς και δουλίτσες…

  Οπότε κα Βουδούρη, αφήστε τις παραινέσεις γι’ αυτούς που ξέρουν, γιατί τον κ. Σπυρίδωνα τον γνωρίσαμε προσωπικά, από μικροί στο νησί, και στον δρόμο μας χαιρέτισε, και θυμάται ποιοι είμαστε, τι κάνουμε. Γιατί το έργο του το είδαμε και το αναγνωρίζουμε, γιατί το βλέπουμε κάθε μέρα στο νησί. Τον κ. Δημητριάδη, πάλι δεν μας κάνει καν την τιμή να μας χαιρετήσει στον δρόμο τα Σαββατοκύριακα που τυγχάνει να επισκέπτεται το νησί, και όσο για τις νέες ιδέες του, τις είδαμε, όχι σε όλα & όλα είναι μαύρα….

 113. antonis karathanasis says:

  @Τακης Μ
  Γιατί το έργο του το είδαμε και το αναγνωρίζουμε, γιατί το βλέπουμε κάθε μέρα στο νησί.
  ΑΚΡΙΒΩς ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.Αφου εισαι απο το νησι αυτο βγες κανε μια βολτα ανιξε τα ματια στα γρεμισματα κλεισε τη μυτη στη βρομα ,περνα μια βολτα απο το γεροκομιο να χαιρετισης κανενα γερακο…και περνα και απο το δημαρχειο να πεισ ενα γεια στουσ συμβουλουσ που θα ειναι για μια ακομα φορα οι ιδιοι.με μακαρονια μακαροναδα θα φτιαξεισ .

 114. katia says:

  κα Βουδούρη επειδή δεν ζείτε στο νησί προφανώς δεν γνωρίζετε τα “άχρηστα ” έργα που έγιναν επί δημαρχίας Σπυρίδωνα. Θα σας αναφέρω κάποια μήπως και αναθεωρήσετε: Ανέγερση Σχολείων (λύκειο, γυμνάσιο, δημοτικό, νηπιαγωγεία), εφαρμογή προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, 2 βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανέγερση και δημιουργία Δημοτικής βιβλιοθήκης, ανακαίνιση του κτηρίου Συγγρού και κατασκευή αμφιθεάτρου στον προαύλιο χώρο (πίσω) όπου είναι και ο μοναδικός χώρος που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις (το καλοκαίρι ίσως να έχετε παρευρεθεί σε κάποια εκδήλωση), η επέκταση του λιμανιού σε αυτό που είναι σήμερα, ο Βιολογικός καθαρισμός (έργο πρωτοποριακό στην εποχή που ξεκίνησε) ανεξάρτητα εάν σήμερα για διάφορους λόγους ευθύνης τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης παρουσιάζει αυτήν την εικόνα. Είναι βέβαιο ότι ο Σπυρίδωνας, εκτός από άλλα νέα έργα πνοής για το νησί, θα δώσει όλες τις δυνάμεις του, οι οποίες είναι σαφώς περισσότερες και μεγαλύτερες του “νέου και ωραίου” για να αποκαταστήσει αυτό το έργο και να μπορείτε εσείς, όλοι οι τουρίστες και οι μόνιμοι κάτοικοι να απολαμβάνουν τον Πόρο. Επίσης θα ήθελα να σας γνωρίσω, διότι μπορεί να μην ξέρετε ότι η σημερινή ενασχόληση του κου Σπυρίδωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επιτροπές σε αυτήν που συμμετέχει, έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουμε μπροστά μας έναν νέο άνθρωπο (τον Σπυρίδωνα) σε ιδέες και γνώσεις, που είναι και ο μοναδικός που μπορεί να αναστήσει το νησί.

  @antonis karathanasis
  κύριε Καραθανάση περίμενετε να δούμε το σύνολο του συνδιασμού. Εσείς μην επιλέξετε παλαιούς συμβούλους αλλά τους νέους Ποριώτες. Μακαρόνια με κιμά είναι πιο νόστιμα και πιο χορταστικά.

 115. antonis karathanasis says:

  @katia
  Περιμενω οπωσ ειπατε το σύνολο του συνδιασμου.χερομε που το λετε γιατι λεγοντασ αυτο παραδεχεστε τα χαλια και τισ ευθυνες του συνδιασμου του δημαρχου.Αν λοιπον στο νεο συνδιασμο υπερισχειουν οι παλιοι σύμβουλοι ελπιζω να δειτε αλλιως τα πραγματα.οσο για τα μακαρονια με κιμα παλι δεχεστε οτι θα φαμε μακαρονια με κιμα εστω.εμεις θα αποφασισουμε τι θα θελαμε να φαμε (ασχετα με το τι θα φαμε στο τελοσ.εν αναμονη λοιπον

 116. Γιάννης Γκούμας says:

  >profitis το γεγονός ότι περάσανε τόσα συμβούλια και ακόμα ασχολούμαστε με το ΤΑΙΠΕΔ και το λιμάνι κάτι σημαίνει.

  >katia Άχρηστα έργα είναι αυτά που δεν δουλέψανε ποτέ καθώς και αυτά που καταστρέψαμε για να τα ξαναφτιάξουμε (ασχέτως αιτίας).
  Στην περιγραφή ταιριάζουν οι πλακοστρώσεις πλατειών, ο φωτισμός στην Άρτιμο, ο ΒΙΟΚΑ 1 που δεν δούλεψε, ο ΒΙΟΚΑ 2 που δεν δούλεψε.
  Επίσης άχρηστα έργα είναι αυτά που έχουν αντίπαλες σκοπιμότητες, όπως για παράδειγμα τα έργα υποδομής του λιμανιού για μεγαλύτερα πλοία (οπότε οι ταξιδιώτες προβλέπεται να χρησιμοποιούν πιο πολύ τα πλοία) και η διαπλάτυνση του δρόμου προς την Καλλονή (οπότε οι ταξιδιώτες προβλέπεται να χρησιμοποιούν πιο πολύ τα ΙΧ τους). Τελικά ας αποφασίσει κάποιος τι από τα δύο ισχύει….

  Και μια και αναφςρθήκαμε στα σχολεία, αυτό δίπλα στο cinema, γιατί το κάναμε απάνθρωπο; Έχει δει κανείς ποτέ τις προδιαγραφές για τα σχολεία; Το ίδιο και για το κτίριο Συγγρού, η ένοια προαύλιο και αυλή δεν σημαίνει τίποτα πλέον;

  >Τάκης Μ Όσο για τα όχι του κου Δημητριάδη, σωστά λέτε να μην λέει σε όλα όχι, αλλά από την άλλη, όσες φορές έχω παρεβρεθεθεί ή παρακολουθήσει σε video συμβούλιο και έχει πει όχι, είχε δίκιο που είπε όχι (κατά τις πολιτικές μου αντιλήψεις). Μήπως κάτι τρέχει με τον αντίπαλό του;

 117. ΚΑΛΑΥΡΙΟΣ says:

  Αν κάποιοι θέλουν να στηρίζουν τον κο Σπυρίδωνα καλά κάνουν , αλλά καλόν είναι να έχουν σωστή πληροφόριση τόσο για το πρόσωπο του πολύ δε περισσότερο για τα έργα του.
  Διάβασα από την κα Κάτια για τα έργα του κου Σπυρίδωνα όπως ανεγέρσεις σχολείων , ΒΙΟΚΑ , λιμάνι κ.λ.π. και υποχρεώνομαι να τις γνωρίσω τα παρακάτω:
  Σχετικά με τις ανεγέρσεις σχολείων σας γνωρίζω ότι το Λύκειο Πόρου προγραμματίσθηκε από τον αείμνηστο Δήμαρχο Σολομωνίδη , θεμελιώθηκε απο τον κο Σουφλιά Υπουργό Παιδείας εκείνη την εποχή και απλά παρελήφθη το 1996 απο τον κο Σπυρίδωνα,
  ο οποίος κατά την προσφιλή του μέθοδο ανήρτησε μαρμάρινη πλάκα, οικειοποιούμενος το εργο.
  Η ανέγερση του Γυμνασίου και του 2ου Δημοτικού σχολείου , αυτών των δύο κακότεχνων κτιρίων (θα επανέλθω για το θέμα αυτό )έγιναν επι Δημαρχίας του κου Στρατηγού και λειτουργούν απο το 2010 και εντεύθεν.
  Κανένα νηπιαγωγείο δεν έχει ανεγερθεί στον Πόρο. Δύο Νηπιαγωγεία και το ολοήμερο φιλοξενούνται στο κτίριο που προοριζόταν για Γηροκομείο στην Πέρλια και άλλο ένα σε ενοικιαζόμενο ακατάλληλο κτίριο για νηπιαγωγείο (παλιά ταβέρνα Δρούγκα )στον Άγιο Γεώργιο.
  Το μόνο κτίριο που ανεγέρθη επί θητείας του κου Σπυρίδωνα είναι το 1ο Δημοτικό σχολείο στον Άγιο Στέφανο.
  Το κτίριο αυτό που προοριζόταν για Νηπιαγωγείο άλλαξε χρήση και εγκαταστάθηκε το !ο Δημοτικό σχολείο χωρίς να πληρεί τις νόμιμες προΥποθέσεις για σχολείο.
  Επίσης δεν έχει ανεγερθεί κανένα κτίριο επί θητείας του κου Σπυρίδωνα για να φιλοξενήσει παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό στον Πόρο.
  Αν θεωρεί κανείς βρεφονηπιακό σταθμό το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τα π αιδιά μας στην ενδοχώρα ( Άγιο Γεώργιο) και στέγαζε το παλιό αστυνομικό τμήμα , τότε δεν αξίζει η οποιαδήποτε αναφορά σ΄ ευτό.
  Για τον ΒΙΟΚΑ , το λιμάνι , το οδικό δίκτυο , την ύδρευση και για όλα τα άλλα προβληματικά έργα δεν θα αναφερθώ όχι γιατί δεν χρήζουν απάντησης αλλά γιατί έχουν κατ΄ επανάλξψη σχολιασθεί.
  Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι τα περισσότερα έργα που έγιναν, δεν ήταν έργα προσχεδιασμενα αλλά έργα που προέκυψαν απο κάποιο περιστασιακό ΄΄ρουσφέτι΄΄ στον εκάστοτε τοπικό άρχοντα.

 118. Hρώ says:

  Μετά από όλα αυτά τι να πω; Eίναι γεγονός:

  Ένας μηδενιστής από ένα κουλούρι βλέπει μόνο την τρύπα.

 119. Γιάννης Γκούμας says:

  Και ένας Θωμάς, δεν πίστευε ούτε αυτά που έβλεπε μπροστά του και του βγήκε το όνομα, αλλά μην το κάνουμε θέμα.

 120. Μ says:

  κ. Καραθαναση λυσσαξατε με τους συμβουλους!
  Κατα τη γνωμη μου,οποιος ανεβει στην εξουσια ειτε δημητριαδης λεγεται ειτε σπυριδωνας ειτε στρατηγος θα κοιταξει να επιλυσει τις εκαστοτε αναγκες του και των γυρω του .Σιγουρα οχι τον λαο. Γιατι απλα κανενας τους δεν εχει οραμα. Ολα γινονται για το χρημα και την εξουσια. Και οπου υπαρχει πολυ χρημα και αποτομη εξουςια υπαρχει και πολυ βρωμια. Αν τα “κεντρικα”(ελλαδα) δεν λειτουργουν σωστα και νομιμα, τι σας κανει να πιστευετε οτι θα λειτουργησει το “παραρτημα”(πορος); Ισως αν δοκιμασουμε να ψηφισουμε και κατι διαφορετικο(αφου δεν εχουμε και πολλες επιλογες) να εχουμε αργοτερα λιγοτερες τυψεις σαν λαος του πορου. Δοκιμασαμε και κατι αλλο, καινουργιο με ολα του τα ελλατωματα οποια και αν ειναι αυτα. Δεν κοιταμε να βρουμε ποιος ειναι ο χειροτερος η ποιος εχει κανει τα χειροτερα,αλλα το ποιος θα κανει την διαφορα για τον τοπο και μονο.

 121. Ιωάννης Γκούμας says:

  >Μ κακό είναι να έχουμε λιγότερες τύψεις δηλαδή; Όταν λες ποιος θα κάνει την διαφορά για τον τόπο, εννοείς προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; Και οι δύο διαφορές είναι. Αν είναι το 2ο, εγώ λέω να μην τον αφήσουμε να κάνει την διαφορά. Βαρεθήκαμε να γίνεται διαφορά προς το χειρότερο. Επίσης αν βρούμε ποιος είναι ο χειρότερος, αυτόματα δεν βρίσκουμε ποιος είναι και ο καλύτερος; Δεν θα είναι αυτός που ΔΕΝ είναι ο χειρότερος;

  Το μη χείρον, βέλτιστον το ξέρουμε;

 122. Angela Makri Dekoulou says:

  Σε κάθε προεκλογική περίοδο βγαίνουν οι καλοθελητές με τσεκούρια κατά των αντίπαλων υποψηφίων δημάρχων πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθήσουν τον υποψήφιο δήμαρχο της αρεσκείας τους.
  Αν και δεν τάσσομαι με το παρόν κείμενο υπέρ κανενός από τους σημερινούς υποψηφίους Δημάρχους του Πόρου, αισθάνομαι υποχρεωμένη σαν ενεργός πολίτης να απαντήσω σε κάποια κακεντρεχή σχόλια ΑΝΩΝΥΜΩΝ, γεμάτα υπονοούμενα, που γίνονται κατά κόρον τις ημέρες αυτές, κάτω από τις δημοσιεύσεις του PorosNews. Σχόλια άσχετα με το άρθρο, σχόλια άσχετα με το σήμερα, σχόλια άσχετα με το αύριο, σχόλια χωρίς αποδείξεις και ονόματα.
  Επειδή τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου κάποια έγγραφα που απαντούν και ελπίζω ότι «βουλώνουν ανήθικα στόματα», σας παραθέτω σήμερα στοιχεία για το εξής:
  Ο/Η Carlo Collodi την 26/02/2014 μας προέτρεψε να δούμε το site http://neakeratsiniou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7221.html
  και να ενημερωθούμε για το μεγάλο και ολόφρεσκο νέο της 13/01/2013 ότι τότε υπήρξε άρθρο για τον έλεγχο που θα διενεργούσε η ΣΔΟΕ για αιρετούς μεταξύ των οποίων και ο κος Σπυρίδωνας,με το σχόλιο “από τις μεγάλες μέρες του Σωτήρα μας” . Ήθελε δηλαδή να μας δείξει πόσο ανέντιμος , ανήθικος και όλα τα ά είναι ο Σπυρίδωνας.
  Επειδή προφανώς σκοπίμως παρέλειψε ή απλά αδιαφόρησε ο/η Carlo Collodi να ερευνήσει και να μάθει σας γνωρίζω ότι η αντίδραση του κου Σπυρίδωνα τότε ήταν άμεση, εκδίδοντας Δελτίο Τύπου και αποστέλλοντας στην ΣΔΟΕ σχετική επιστολή, ζητώντας τον άμεσο έλεγχό του κα την κοινοποίηση στον τύπο του αποτελέσματος της έρευνας.

  «ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

  Σχετικά με δημοσιεύματα περί ελέγχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε ότι με αφορά, δηλώνω :

  Ανήκω σε αυτούς που επιδιώκουν τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών.
  Πιστεύω ότι κάθε έλεγχος από το ΣΔΟΕ ή άλλη υπηρεσία, είναι απολύτως αναγκαίος και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να ασκείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  Διότι διαφυλάττει ουσιαστικά τη χρηστή Δημόσια Διοίκηση,
  αλλά και την υπόληψη των αιρετών από κακόβουλες καταγγελίες, που οφείλονται κυρίως σε τοπικο-πολιτικούς ανταγωνισμούς και διαφορές.

  Οι έλεγχοι πρέπει να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται στα ΜΜΕ. Επίσης άμεσες πρέπει να είναι και οι κυρώσεις που τυχόν θα προκύψουν.

  Δημοσίευση όμως λίστας ονομάτων που ασκείται ή πρόκειται να ασκηθεί έλεγχος, ιδίως λόγω ανωνύμων καταγγελιών, χωρίς την άμεση ανακοίνωση και προβολή των αποτελεσμάτων του ελέγχου, δεν υπηρετεί ούτε την Δημοκρατία ούτε την χρηστή Διοίκηση, αλλά τις επιδιώξεις αυτών που για διάφορους λόγους κάνουν τις ανώνυμες καταγγελίες.

  Σπύρος Σπυρίδων»

  Το ίδιο έκανε και η ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) αφού στην κατάσταση ήταν οι περισσότεροι Δήμαρχοι της Ελλάδας (όμηροι δηλαδή ανώνυμων καταγγελιών).

  Κατόπιν αυτού εκδόθηκε από το ΣΔΟΕ ανακοίνωση για αυτά τα δημοσιεύματα, επιβεβαιώνοντας ότι η λίστα που αναφέρεται στο άρθρο συντάχθηκε από ΑΝΩΝΥΜΑ τηλεφωνήματα και όχι λόγω ενδείξεων ή στοιχείων. Έχουν δηλαδή την σοβαρότητα του /της Carlo Collodi και κάθε άλλου ανωνύμου καταγγέλτη.
  Δήλωση του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ Στυλιανού Στασινόπουλου
  «16 | 01 | 2013
  Σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκει σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και την Δημοκρατία μας.

  Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων.
  Όσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών. Όσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων.»

  Καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα από το αποτέλεσμα του ελέγχου αφού δεν προέκυψε κάποια αλήθεια στην ανώνυμη καταγγελία για τον κο Σπυρίδωνα και άρα σύμφωνα με το ΣΔΟΕ δεν υπάρχει είδηση.

  Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν αφορούν μόνο αυτήν την περίπτωση αλλά και πολλές άλλες. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός των απαντήσεων ή διαφορετικά της αποχώρησης πολλών από την παρούσα ιστοσελίδα, την οποία κάποιοι την έχουν μετατρέψει σε ιδιωτικό και κακεντρεχές καφενείο.

 123. LovePoros says:

  Κύριοι
  Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στον Πόρο για να καταλογιζουμε λιγότερη ´ποριωσύνη¨´ σε όποιον επιθυμεί να σπουδάσει σε Πανεπιστημιακή σχολή για το πρώτο του πτυχίο και μετα να κάνει μεταπτυχιακό…..Ολων των Ποριωτών τα παιδιά που σπουδάζουν ( και ειναι ευτύχημα αυτό για το νησί κατα την γνώμη μου) λείπουν απο τον Πόρο.Είναι αναπόφευκτο!Λειπουν και απο το νησί και απο τους γονείς τους αλλά μορφώνονται και αν γυρίσουν στο νησί μας (μακάρι να έχει γίνει ανταγωνιστικό με νέες θέσεις εργασίας και να επιστρέψουν!!!) το μόνο σίγουρο ειναι ότι θα έχουν Νέες Ιδέες και όραμα για αυτόν τον τόπο!
  Ας αφήσουμε την καραμέλα για το ποιος λείπει και ειναι τουρίστας!Δεν ήμουν ψηφοφόρος Δημητριαδη αλλά το παιδί ήταν εδώ όλα τα χρόνια και έκανε αντιπολίτευση όπως έπρεπε εφόσον έκλεχτηκε στην αντιπολίτευση! Τι να έλεγε όλα καλώς καμωμένα??? ποιος πιστεύει ότι εκεί που αντιδρούσε η αντιπολίτευση ήταν λάθος ? Το να λες τα προβλήματα για να λυθούν ειναι δυσφήμηση? Ας συμβιβαστούμε τότε με αυτό που έχουμε και ας μην γκρινιάζουμε! Αφού έγιναν όλα καλά και δεν θελουμε να αλλάξει τίποτα τι κουραζομαστε με αντιπαραθέσεις στα σχόλια? Τέλος οποιος μενει εδω ξερει ποιος αποφάσισε μονο λίγους μήνες πριν τις εκλογές να έρθει και να κάνει εμφανίσεις και ναι να χαιρετάει και καλοσύνη του αλλά γιατί έτσι ξαφνικά???

Σχολιάστε