Ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου για την πορθμειακή γραμμή Πόρου- ΓαλατάLOGO _._._._Από τον Εμπορικό & Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, εκπροσωπώντας θεσμικά το σύνολο των Επιχειρήσεων και των Επαγγελματιών του νησιού, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος που απασχολεί τους Επιχειρηματίες, Πολίτες και Επισκέπτες του νησιού και σχετίζεται με την λειτουργία της Πορθμειακής Γραμμής Πόρου-Γαλατά, ιδιαίτερα σε συνθήκες αυξημένης κίνησης.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (1-3/5/2015), με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και την ταυτόχρονη διεξαγωγή του East Med Yacht Show Poros 2015, η προσέλευση των επισκεπτών στο νησί πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όμως η έντονη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από πολλούς επισκέπτες του νησιού για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην μετακίνηση από τον Γαλατά στον Πόρο τη Παρασκευή 1/5,  οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στην επίσπευση της αναχώρησης τους από το νησί την Κυριακή 3/5/2015 αλλά σε πολλές περιπτώσεις και το Σάββατο 2/5/2015, με σκοπό την αποφυγή ανάλογης ταλαιπωρίας.

Λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης ουσιαστικά «χάθηκε» η 3η ημέρα του τριημέρου προκαλώντας οικονομική ζημία στις επιχειρήσεις & δημιουργώντας αρνητική εικόνα σε εκδρομείς.

Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π απέστειλε επιστολή με αποδέκτες τον Δήμαρχο Πόρου, τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων, τον Λιμενάρχη Πόρου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου καθώς και τους Προέδρους των δύο Κοινοπραξιών Φεριμπότ, με σκοπό να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη πλευρά τους, για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο άμεσο μέλλον.

Για τον ίδιο λόγο αυτό, ζητήσαμε από όλους τους Αρμοδίους να διεξαχθεί Διευρυμένη Σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων Αρχών και Φορέων του Πόρου και της Τροιζηνίας και στην οποία δηλώνουμε πως μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά για το κοινό καλό.

Επίσης στην ίδια επιστολή εφιστούμε εντόνως την προσοχή όλων των Αρμοδίων, στην  επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο και ιδιαίτερα για τα Σαββατοκύριακα που υπάρχει επισκεπτήριο στο Κ.Ε Πόρος καθώς και στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.

Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π, σε κάθε περίπτωση δηλώνει πως θα προασπιστεί με κάθε διαθέσιμο Νόμιμο Τρόπο τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του νησιού – ιδιαίτερα εν μέσω Οικονομικής Κρίσης – καθώς και την φήμη του Πόρου σαν προσιτού Τουριστικού Προορισμού γενικότερα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

             Αναστάσιος Παπαχρήστου                                          Δημήτριος Α. Συξέρης      

Πρόεδρος                                                         Γενικός Γραμματέας
Σχολιάστε