Ο Δήμαρχος Πόρου αιτείται από την Hellenic Seaways την καθιέρωση μειωμένου ακτοπλοϊκού εισιτηρίουvideos 064Επιστολή προς την Hellenic Seaways, έστειλε στις 22 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με την οποία αιτείται, από την εταιρεία, την καθιέρωση μειωμένου ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από και προς τον Πειραιά για τη χειμερινή σεζόν, κατ’ αντιστοιχία της προσφοράς που θα ισχύσει για τα γειτονικά νησιά της Ύδρας και των Σπετσών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Καθιέρωση μειωμένου εισιτηρίου από και προς τον Πόρο για τη χειμερινή σεζόν 2015-2016.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την καθιέρωση έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της εταιρείας σας για τα δρομολόγια Ύδρα – Πειραιάς και Σπέτσες – Πειραιάς (και αντίστροφα) για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη από 1η Νοεμβρίου 2015 έως και 31 Μαρτίου 2016. Κατόπιν αυτού, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συμπεριληφθεί και το νησί του Πόρου στην ευνοϊκή αυτή πρόβλεψη, καθώς:

1) Υπάρχει σημαντικός αριθμός κατοίκων που ταξιδεύουν από και προς τον Πειραιά μεσοβδόμαδα, ενίοτε δε και αυθημερόν. Μία ενδεχόμενη ελάφρυνση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα προσέφερε ένα επιπλέον δέλεαρ στους ταξιδιώτες, καθώς για το αντίστοιχο ταξίδι με αυτοκίνητο απαιτείται τουλάχιστον η διπλάσια ώρα, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των κατοίκων να αυξάνεται. Σημειώνεται, δε, ότι τα δρομολόγια Πόρος – Πειραιάς και Πειραιάς – Πόρος εξυπηρετούν και τους κατοίκους του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων και κυρίως του Γαλατά.

2) Η δυνατότητα πρόσβασης στον Πόρο οδικώς δεν αποτελεί λόγο εξαίρεσης των κατοίκων του Πόρου, καθώς τόσο η Ύδρα όσο και οι Σπέτσες έχουν επίσης αυτή τη δυνατότητα.

3) Στον Πειραιά εδρεύει πλήθος Υπηρεσιών στις οποίες υπάγεται το νησί μας και, ως εκ τούτου, εμφανίζεται συχνά η ανάγκη των κατοίκων να ταξιδέψουν αυθημερόν στον Πειραιά, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις προσωπικές τους υποθέσεις. Τον χειμώνα, δηλαδή, η κίνηση είναι αυξημένη μεσοβδόμαδα σε σχέση με το Σαββατοκύριακο.

4) Δεδομένου ότι η ευγενική σας προσφορά γίνεται στο πλαίσιο στήριξης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει, εν κατακλείδι, κανένας αντικειμενικός λόγος για την εξαίρεση του νησιού μας από την προσφορά σας αυτή.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Τόνια Κ. says:

    Μπράβο στο Δήμαρχο Πόρο και στο επιτελείο του για το δυναμισμό και τις πρωτοβουλίες, που έχουν στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών του.

    Καιρό είχαμε να το δούμε αυτό στο νησί.

  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ says:

    Τόνια εκ του αποτελέσματος το λες αυτό;;

  3. Από ό,τι διαβάζει ο κάθε αναγνώστης στο πρώτο σχόλιο, η Τόνια Κ. δεν το κρίνει εκ του αποτελέσματος – άλλωστε δεν εξαρτάται από τον δήμαρχο – αλλά από τις δυναμικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η μάχη δίνεται.

Σχολιάστε