Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα στον Πόροpaidia print 3Το Σάββατο 27 Απριλίου ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα για τα παιδιά του δημοτικού στον Πόρο. Έκαναν μια βουτιά στον «Βυθό με τα Σοκολατόδεντρα» μαζί με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, την Ειρήνη Καρέτα και την Ειρήνη Κωφοπούλου από το Fair Trade Hellas. Έπαιξαν, γέλασαν, ζωγράφισαν και έφυγαν από την «Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι» πιο υπεύθυνοι καταναλωτές και μελλοντικοί πολίτες.
fair trade print 2
Την προηγούμενη μέρα ενήλικοι πολίτες, Ποριώτες και Αθηναίοι, είχαν πάρει μέρος στην ενημέρωση-συζήτηση για την Υπεύθυνη Κατανάλωση. Γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, ενεργοί πολίτες του Πόρου, αντάλλαξαν απόψεις για την υπεύθυνη κατανάλωση, αλλά και για το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Κοινωνίας των Πολιτών στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο πλανήτης.
Την Κυριακή 28 Απριλίου τα έργα των παιδιών παρέμειναν στο Παλιό Λιτρίβι, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμούσε να ενημερωθεί για την υπεύθυνη κατανάλωση και το δίκαιο εμπόριο μέσα από την οπτική των νεαρών συμπολιτών του.
Σχολιάστε