Ο αγιασμός των σχολείων σε Πόρο και ΓαλατάIMGP0817Τις πόρτες τους για μαθητές, δασκάλους και γονείς άνοιξαν σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία, με τον καθιερωμένο αγιασμό και την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Στον Πόρο, κανονικά πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Στεφάνου, όπου στεγάζονται το Λύκειο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρου.

Να θυμίσουμε, ότι στα δύο αυτά σχολεία, έχει δημιουργηθεί αναστάτωση, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης με το παράνομο καταφύγιο 50 μόλις μέτρα από το σχολικό συγκρότημα.

Οι γονείς των παιδιών, είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί, φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών, και μέχρι την τελευταία σκέφτονταν ακόμη και να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να προσέλθουν στο σχολείο για τον αγιασμό.

Παρών στον αγιασμό ήταν ο Δήμαρχος Πόρου και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Δημητριάδης ευχήθηκε στα παιδιά καλή  σχολική χρονιά και τους ζήτησε να ευαισθητοποιηθούν για το θέμα της ανακύκλωσης, με την πρόσφατη επανεκκίνηση του προγράμματος στον Δήμο του Πόρου.

Αναφερόμενος στο θέμα του παράνομου καταφυγίου ζώων, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε πως βρίσκεται δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους και πως η δημοτική αρχή κάνει ο, τι μπορεί για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Το καυτό θέμα που έχει προκύψει, σχολίασε και ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού κ. Πέτρος Μπαΐκούσης, ο οποίος είπε πως είναι αδιανόητο που κάποιοι δημιούργησαν παρανόμως αυτό το καταφύγιο κοντά στα σχολεία και δήλωσε προβληματισμένος για τα κίνητρα τους.

Εκ μέρους των γονέων μίλησε η κ. Μαρία Ράντου, η οποία δήλωσε πως οι γονείς των παιδιών είναι εξοργισμένοι με αυτό που συμβαίνει, ενώ ανέφερε πως ετοιμάζεται από αυτούς μια μελέτη για το θέμα.

takisgal

Ο Τάκης Χατζηπέρος στον Γαλατά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε όλα τα σχολεία του Γαλατά μαζί με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας κ. Κώστα Καραγιάννη, και ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Σχολιάστε