Οριστικοποιήθηκε η ανάθεση του έργου για τις επισκευές στο λιμάνι του ΠόρουΕπιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Porosnews, το Λιμενικό Ταμείο Πόρου, θα υπογράψει τη Δευτέρα 3/12 σύμβαση με την εργολάβο κ. Δήμητρα Γκίκα η οποία ανέλαβε την ανάθεση του έργου « Κατασκευή λιθορριπής στο λιμάνι του Πόρου, στην περιοχή όπου έχει καταρρεύσει το κρηπίδωμα για προστασία του δρόμου».
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, το ΔΛΤ Πόρου, αποφάσισε την ανάθεση του πρώτου έργου αξίας 12.5 χιλιάδων ευρώ, στην κ. Γκίκα, όπως επίσης την ανάθεση σε μελετητικά γραφεία 4ων ακόμη μελετών (Τοπογραφική-Βυθομετρική, Λιμενική, Περιβαλλοντική, Γεωλογική,) που αφορούν την 2η και οριστική φάση των εργασιών αποκατάστασης του προβλήτα που κατέρρευσε, αλλά και του υπολοίπου τμήματος που έχουν παρουσιαστεί σπηλαιώσεις, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες.
Να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκινήσει καν οι μελέτες της πλήρους αποκατάστασης του λιμανιού, η καθιερωμένη διεθνής έκθεση τουριστικών σκαφών, που φιλοξενείται κάθε Μάιο, εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία στον Πόρο, παραμένει στον αέρα.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, για την οριστική επίλυση του προβλήματος, η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι η «πασσαλόμπηξη», η οποία παρουσιάστηκε από τον κ. Στρατηγό ως οικονομικότερη, γρηγορότερη και λιγότερο επεκτατική προς τη θάλασσα (διαπλάτυνση προβλήτα 1,5 – 2 μέτρα). Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι τουλάχιστον για την ερχόμενη τουριστική σαιζόν, στο τμήμα του λιμανιού από την Αγροτική έως το πλατύσκαλο απέναντι από την οικία Καρρά, αν όχι έως φαρμακείο Δρούγκα, δεν θα είναι δυνατός ο ελλιμενισμός. Προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες θέσεις ελλιμενισμού, η δημοτική αρχή μελετά την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών κάθετα σε κάποιο/α σημείο/α του λιμανιού (σαν αυτή που ήδη υπάρχει στην «παλιά ηλεκτρική»).
Σχολιάστε