Ορθοπεταλιές με τον Γιώργο Αμυρά στον ΠόροIMGP4542Ο Πόρος γέμισε ποδηλάτες, παιδιά, επισκέπτες και τουρίστες που έλαβαν μέρος στον 2ο Ποδηλατικό Γύρο του νησιού συμμετέχοντας στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία 2013 με θέμα την Οδική Ασφάλεια.
Η διαδρομή της ποδηλατικής βόλτας κάτω απ’ τα πεύκα και δίπλα από τη θάλασσα συγκέντρωσε δεκάδες ποδηλάτες, πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους και αρκετούς ποδηλάτες από την Αθήνα οι οποίοι μυήθηκαν ποδηλατικώς στις ομορφιές του Πόρου.

Τη διοργάνωση της ποδηλατάδας ανέλαβε από κοινού ο Δήμος Πόρου/ Ε.Τ.Α.Π., η ΔΗΚΕΠ και η Feel Good Sports με τη συνδρομή και συμμετοχή του Γιώργου Αμυρά ο οποίος δήλωσε ότι «ο Πόρος κάνει τις πρώτες του πεταλιές για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ποδηλατικός τουρισμός και να προσελκύσει Έλληνες και ξένους τουρίστες κατά τη θερινή περίοδο.

IMGP4555Η ποδηλατάδα αυτή ήταν μόνο η αρχή, παραμένω στη διάθεση των δημοτών του Πόρου και της δραστήριας δημοτικής αρχής συνολικά για να αξιοποιήσουμε τις τουριστικές ευκαιρίες προς όφελος του νησιού».
Με αφορμή την Ποδηλατοβόλτα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης, δήλωσε πως «ο Πόρος αποτελεί ένα μοναδικό και καταξιωμένο τουριστικό προορισμό ο οποίος με την πολύτιμη συνεργασία του κ. Αμυρά θα αναδειχθεί και στο επίκεντρο των ειδικών μορφών αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού».
IMGP4534
Εκτός από τα χαρούμενα χιλιόμετρα ποδηλασίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα από τους υπεύθυνους της Σουηδικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τον Διευθυντή του Προγράμματος ΄΄Καλαυρεία΄΄ κ. Άρτο Πέντινεν. Οι ποδηλάτες έμαθαν για τη σπουδαιότητα του νησιού κατά τα αρχαία χρόνια και για τις ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια οι Σουηδοί από κοινού με τους Έλληνες αρχαιολόγους και επιστήμονες.
Τέλος, να σημειώσουμε την άμεση αντίδραση των ζωοφιλικών δομών του νησιού για την διάσωση ενός νεογέννητου γατιού που είχε εγκαταλειφθεί δίπλα στη θάλασσα και το βρήκαν τυχαία οι ποδηλάτες του νησιού.
Σχολιάστε