Ορίστηκε δικηγόρος για την προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιούΜε τον δικηγόρο κ. Νίκο Μπούρα θα προσφύγει στο ΣτΕ, ο Δήμος Πόρου, κατά της 218/2012 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταφέρεται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους μέσω συμβάσεων, η εκμετάλλευση όλων των δικαιωμάτων χρήσης και διαχείρισης του λιμανιού του Πόρου, μαζί με άλλα 22 λιμάνια σε όλη τη χώρα.
Η πρόταση του προέδρου του ΔΛΤ και Δημάρχου κ. Στρατηγού, υπερψηφίστηκε με 6 ψήφους υπέρ, ενώ ο κ. Αλιφέρης ψήφισε λευκό.
Να σημειώσουμε πως ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Δημητριάδης, κατέθεσε χειρόγραφο υπόμνημα με το οποίο ανέφερε τα εξής:
«Υπάρχουν τρία ζητήματα τα οποία χρειάζονται άμεσα διευκρίνιση:
1. Αναφορικά με την έκταση της χ.ζ.λ. που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για ολόκληρη τη χ.ζ.λ. ενώ ο Δήμαρχος δηλώνει ότι πρόκειται μόνο για τη ζώνη λιμένα μεταξύ Σταυρού και ΚΕ Πόρος.
2. Αναφορικά με το αν η αίτηση ενώπιον του ΣτΕ θα ασκηθεί από το ΔΛΤ ή από το Δήμο Πόρου ή και από τους δύο.
3. Αναφορικά με την προθεσμία άσκησης της αίτησης και ειδικότερα αν αυτή διαρκεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου ή της 15 Νοεμβρίου. Σε ότι αφορά τον ορισμό του δικηγόρου κ. Ν. Μπούρα, συμφωνούμε , με την επισήμανση ότι πρέπει κατά προτεραιότητα να αποφανθεί επί των ανωτέρω ζητημάτων.»
Σχολιάστε