Ονοματοδοσία προς τιμήν του ζεύγους Κανελλάκη στην αίθουσα του ισογείου της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκηςporos_museum__22_-jpg

«Αίθουσα Χέλγκας & Γιώργου Κανελλάκη» θα ονομάζεται από σήμερα, η αίθουσα που φιλοξενεί την Μόνιμη Έκθεση Κοχυλιών, στο ισόγειο της Χατζοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει με αυτό τον τρόπο, το ζεύγος Χέλγκα και Γιώργο Κανελλάκη, οι οποίοι είναι οι δωρητές της Μόνιμης Έκθεσης «Κοχύλια & Θάλασσα», έκθεση η οποία αποτελεί ένα εκπαιδευτικό κόσμημα για τον τόπο μας.

Η αγάπη του ζεύγους Κανελλάκη και ιδιαίτερα της Χέλγκας, για το θαλάσσιο περιβάλλον και οι ευαισθησίες τους για την προστασία του, τους οδήγησαν στα να δημιουργήσουν μια πολύτιμη συλλογή με κοχύλια από τους γύρω από το νησί μας βυθούς.

Η αξία της συλλογής, οφείλεται στο ότι:

Προέρχεται στην πλειονότητα της από τους βυθούς της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής γύρω από την Τροιζηνία.

Προέρχεται στην μόνο από νεκρά κοχύλια, κάτι που δείχνει όλο το σεβασμό και την ευαισθησία της συλλέκτριας Χέλγκας προς το οικοσύστημα και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η αξιολόγηση της συλλογής, έγινε από την διδάκτορα της θαλάσσιας βιολογίας και υπεύθυνη του Υδροβιολογικού τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή Εύη Βαρδαλά- Θεοδώρου.

Μετά την ολοκλήρωση και την αξιολόγηση της, η συλλογή δωρίθηκε στον Δήμο Πόρου από τον Γιώργο και την Χέλγκα Κανελλάκη στη μνήμη του γιού τους Αλέξανδρου, με ανάδοχο στην επεξεργασία και παρουσίαση το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η κίνηση έχει βαρύνουσα σημασία, γιατί οι δωρητές δεν έδωσαν μόνο τη συλλογή κοχυλιών, αλλά επωμίστηκαν στο ακέραιο και τη σοβαρή οικονομική επιβάρυνση που απαίτησε η επιμελημένη παρουσίαση της Έκθεσης. Το να έχει, λοιπόν , η κοινωνία του Πόρου, συμπολίτες όπως ο Γιώργος και η Χέλγκα Κανελλάκη, με τόσο ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς για τον τόπο τους, αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους στον Πόρο.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΩ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΖΗΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΒΩ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ:
  1/ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΛΓΚΑ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
  2/ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΟΡΟΥ ΩΣ “ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΕΛΓΚΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ”.
  3/ΣΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΓΕΓΟΝΟΣ.
  ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΑΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ, ΕΙΜΑΙ 100% ΒΕΒΑΙΟΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ, ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΕ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΜΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ
  ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  (ΕΚ ΠΟΡΟΥ- arimari@otenet.gr)

Σχολιάστε