Οι τοποθετήσεις της “Αλλαγής Πορείας” στο Δ.Σ. της 14ης ΜαρτίουIMGP7968Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Πόρου “Αλλαγή Πορείας”, δημοσίευσε το ακόλουθο δελτίο τύπου, αναφορικά με τις προτάσεις και τις τοποθετήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14.3.

Η παράταξή μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14.3.2013, έκανε τις ακόλουθες τοποθετήσεις:

1. Καταψήφισε την υποβληθείσα Μελέτη για αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου από ιδιώτη τους επόμενους 4 μήνες, λόγω του υψηλού κόστους της και λόγω του γεγονότος ότι σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η αποκομιδή του ηπειρωτικού τμήματος του Δήμου. Ειδικότερα, ενώ μετά από πρότασή μας βγήκε εκτός Μελέτης η μεταφορά των απορριμμάτων στην Φυλή (προκειμένου να γίνεται με τα οχήματα και το προσωπικό που έτσι κι αλλιώς διαθέτει ο Δήμος) και παρότι από την αποκομιδή εξαιρέθηκε το τμήμα της Πελοποννήσου, το μηνιαίο κόστος μειώθηκε μόνο κατά 5.000€ (από τα 20.000 στα 15.000€). Η θέση της παράταξής μας σχετικά με την καθαριότητα είναι ότι πρέπει -και μπορεί- να γίνεται αποτελεσματικά από το Δήμο. Με δεδομένη ωστόσο την απόλυτη αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής στον τομέα αυτό, θεωρούμε ότι η ανάθεση σε ιδιώτη για όσο διαρκεί η θητεία της είναι η μοναδική λύση για να καθαρίσει το νησί. Ωστόσο, η θέση μας αυτή δεν αρκεί για να μάς επιτρέψει να συναινέσουμε σε μία σκανδαλώδη ανάθεση.

2. Τοποθέτησετους δύο επικεφαλής της μειοψηφίας (Γ. Δημητριάδη, Δ. Πάνου) στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, προτάσσοντας το πολιτικό κριτήριο από αυτό της εξειδίκευσης των προσώπων, με δεδομένο ότι η λειτουργία της Επιτροπής τα δύο προηγούμενα χρόνια έχει αποδειχτεί προσχηματική και οι προτάσεις της δεν έχουν εφαρμοστεί.

3. Καταψήφισε την απαράδεκτη πρόταση της δημοτικής αρχής για νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται εντός αιγιαλού – παραλίας (και εκτός χερσαίας ζώνης λιμένα) στα όρια του Δήμου (ανάμεσα στις οποίες και εκείνες των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας).

4.  Κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πλαζ του Ασκελίου, η οποία έπρεπε να έχει γίνει από τον Δεκέμβριο του 2012 και το γεγονός ότι ο κ. Στρατηγός, ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, έχει ενεργήσει υπέρ των συμφερόντων των μέχρι πρότινος παραχωρησιούχων, οι οποίοι παραμένουν ακόμα στο χώρο.

5. Τέλος, υπερψήφισε τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού, τον απολογισμό της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του 2012 και τον Κανονισμό Ύδρευσης, επί του οποίου πρότεινε  τροποποιήσεις που έγιναν αποδεκτές.

 
Σχολιάστε