Οι πρώτες κινήσεις του Δημάρχου Πόρου – Ποιοι αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες στη νέα διοίκησηDSC_0531Σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνησε τη δουλειά ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος από τη Δευτέρα – που πραγματοποιήθηκε αγιασμός – ξεκίνησε να τακτοποιεί το γραφείο του, όπου θα είναι ο χώρος εργασίας για τον ίδιο, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Την Τρίτη 2/9, ο κ. Δημητριάδης μίλησε σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πόρου (Πολεοδομία, Τεχνικές Υπηρεσίες, Συνεργεία, Παιδικός Σταθμός, κλπ)  στην Χατζοπούλου Βιβλιοθήκη, όπου μεταξύ άλλων τους έθεσε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου κατά την θητεία του.

Τέλος ο Δήμαρχος Πόρου ανακοίνωσε και τις αρμοδιότητες της νέας δημοτικής αρχής, όπως ανατέθηκαν από τον ίδιο.

  • Ο Γιώργος Κουτουζής ορίστηκε αναπληρωτής Δημάρχου, κατά τόπο Αντιδήμαρχος του ηπειρωτικού τμήματος του Δήμου και καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, τοπικής ανάπτυξης και προμηθειών, ενώ το έργο του θα συνεπικουρούν ο Θοδωρής Χαρακλάνης και ο Τάσος Παπαχρήστου.
  • Η Αγγελική Μακρή ορίστηκε αναπληρωτής Δημάρχου και καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών Υπηρεσιών.
  • Ο Κώστας Γκιων ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα νέας γενιάς και αθλητισμού και θα προταθεί για Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (Παιδικός Σταθμός), της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών.
  • Ο Γιώργος Καΐκας ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού, απασχόλησης, πολιτισμού και εκδηλώσεων και θα προταθεί για Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ.
  • Η Μαρία Βαρβάρου ορίστηκε εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.
  • Ο Τάσος Παπαχρήστου ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα λαϊκών αγορών, πλανόδιου εμπορίου και κοιμητηρίου.
  • Η Ελένη Κανατσίδη πρόκειται να προταθεί για Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Ο Γιώργος Αλιφέρης πρόκειται να προταθεί για Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

 

Οι αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα 1) νομικής υπηρεσίας, 2) προγραμματισμού, πληροφορικής και διαφάνειας και 3) προϋπολογισμού, διατηρούνται υπό την άμεση εποπτεία του Δημάρχου, ο οποίος θα είναι και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

 

 

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις Δημάρχου στα παρακάτω LINKS:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%A0%CE%A98%CE%A9%CE%9E%CE%9D-%CE%A8%CE%92%CE%A4

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%928%CE%A82%CE%A9%CE%9E%CE%9D-%CE%A5%CE%A9%CE%A9
Σχολιάστε