Οι προτάσεις της “Αλλαγής Πορείας” στο Δ.Σ. της 3ης ΟκτωβρίουΕνημερωτικό δελτίο αναφορικά με τις προτάσεις της παράταξης, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 3ης Οκτωβρίου, εξέδωσε η μείζον μειοψηφία του Δ.Σ. Πόρου, «Αλλαγή Πορείας». Το δελτίο έχει ως εξής:

Οι προτάσεις της παράταξής μας στη συνεδρίαση
του Δημοτικού Συμβουλίου της 3.10.2012

Εκτός από τα θέματα της υπεξαίρεσης, για τα οποία ενημερώνουμε με ειδικά δελτία τύπου, στη συνεδρίαση του ΔΣ της 3.10.2012, η παράταξή μας έθεσε προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:
1. Το ζήτημα του ΒΙΟΚΑ και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει έρθει στο ΔΣ καμία μελέτη αντιμετώπισης των προβλημάτων, παρότι στις 26.7.2012 η επίκληση της ύπαρξης μιας υποτιθέμενης τέτοιας μελέτης, αποτέλεσε την δικαιολογία για την καταψήφιση από την πλειοψηφία, για όγδοη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, της σχετικής πρότασης των παρατάξεων της μειοψηφίας.
2. Το ζήτημα των σχολικών λεωφορείων, και την εξεύρεση λύσης από τη δημοτική αρχή, ώστε να μεταφέρουν όλα τα παιδιά που επιθυμούν να επιβιβαστούν σε αυτά, ανεξαρτήτως απόστασης από το σχολείο.
3. Το ζήτημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο ιατρείο του ΠΙΚΠΑ, η οποία δεν λειτουργεί λόγω βλάβης του υπολογιστή, και την αναγκαιότητα για αγορά νέου, ακόμα και με χρήματα των δημοτικών συμβούλων, αν ο Δήμος δεν μπορεί να λύσει το θέμα.
4. Το ζήτημα των νυχτερινών δρομολογίων των λέμβων Πόρου – Γάλατα, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου δεν θα εκτελούνται από 1.11.2012 έως 30.4.2012. Ο κ. Στρατηγός, δήλωσε ότι οι λεμβούχοι, παρότι πέρυσι είχαν πληρωθεί για τα νυκτερινά δρομολόγια, φέτος δεν κράτησαν το λόγο τους. Όμως, μετά από ερωτήματα μας, παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα «κενό πληρωμής» που είχε δεσμευτεί ο ίδιος ότι θα πληρωθεί. Προέκυψε δηλαδή, ότι ο Δήμαρχος -και όχι οι λεμβούχοι- ήταν εκείνος που δεν κράτησε το λόγο του. Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας τόνισε την θέση της ότι το ζήτημα των δρομολογίων των λέμβων (όπως και των ferryboats) πρέπει να λυθεί πάση θυσία.
5. Τις περιπτώσεις καταπατήσεων δημοτικής περιουσίας και κοινοχρήστων χώρων και οδών, για τις οποίες η παράταξή μας ζήτησε πλήρη ενημέρωση και άμεση ανάληψη όλων των απαραίτητων ενεργειών από τον Δήμο για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.
Σχολιάστε