Οι προτάσεις της “Αλλαγής Πορείας” στο Δ.Σ. της Τετάρτης 14/11Με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα και με κυρίαρχο θέμα αυτό του Λεμονοδάσους, πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αλλαγή Πορείας» εξέδωσε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

Η παράταξή μας στη συνεδρίαση της 14.11.2012, έθεσε προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:
1. Την ανάγκη αναθεώρησης της μελέτης που έφερε η δημοτική αρχή για έγκριση, αναφορικά με το Λεμονοδάσος, η οποία θεωρούμε ότι θα οδηγήσει στην τσιμεντοποίησή του, και την τήρηση της προηγούμενης απόφασης του ΔΣ του Οκτωβρίου του 2011, για πρόσκληση ντόπιων αρχιτεκτόνων προκειμένου να την αναθεωρήσουν αφιλοκερδώς εντός του εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Παρά την απόφαση αυτή, με την οποία είχε τότε συμφωνήσει, ο Δήμαρχος κ. Στρατηγός, δήλωσε ξαφνικά ότι δεν είναι δυνατή καμία αναθεώρηση της μελέτης και πρότεινε την αναβολή της λήψης απόφασης, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι ότι μοναδικές λύσεις είναι ή η απόρριψή ή η αποδοχή της μελέτης ως έχει. Η παράταξή μας κατέθεσε διαφορετική πρόταση, για επιτόπια αυτοψία με όλους τους ντόπιους αρχιτέκτονες παρουσία των κατοίκων, η οποία απορρίφθηκε.
2. Την πλήρη εγκατάλειψη του λιμανιού και τον σοβαρό κίνδυνο μεγάλο τμήμα του λιμανιού να τεθεί σε αχρηστία για πολλά χρόνια. Επισημάναμε ότι τους τελευταίους μήνες δεν διατίθεται καθόλου νερό και ρεύμα στα σκάφη, ενώ όταν διδόταν χρεωνόταν με αδιαφανείς διαδικασίες ή και καθόλου. Επίσης, ότι, παρότι στο τμήμα της προβλήτας που σήμερα καταρρέει υπήρχε εμφανές ρήγμα εδώ και πολλά χρόνια, δεν είχε γίνει ποτέ καμία ενέργεια αποτροπής της σημερινής εκτεταμένης καταστροφής.
3. Την προχειρότητα και την αδιαφάνεια της σύνταξης, εκτέλεσης και των αναμορφώσεων του προϋπολογισμού, με αποκορύφωμα την απόκρυψη των υπεξαιρεθέντων χρημάτων του 2011. Η παράταξή μας καταψήφισε τα σχετικά θέματα που ήρθαν προς ψηφοφορία.
4. Το οικονομικό – περιβαλλοντικό σκάνδαλο της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού και το γεγονός ότι κάθε χρόνο δαπανώνται τεράστια ποσά για την αντιμετώπιση ίδιων βλαβών, χωρίς να αντιμετωπίζονται οι αιτίες τους. Η παράταξή μας καταψήφισε τα σχετικά θέματα που ήρθαν προς ψηφοφορία και τόνισε ότι οι επιλογές αυτές καθιστούν βέβαιο ότι και τα επόμενα χρόνια θα επαναληφθούν τα θλιβερά συμβάντα του φετινού καλοκαιριού.
5. Το ζήτημα της δυνατότητας επιβίβασης μαθητών στα σχολικά λεωφορεία από (και προς) απόσταση από το σχολείο μικρότερη της προβλεπόμενης, οι οποίοι, όπως είχε ενημερώσει η δημοτική αρχή στην προηγούμενη συνεδρίαση, υποτίθεται ότι μπορούσαν να επιβιβάζονται στο μπλε λεωφορείο του Ασκελίου εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις. Μετά από πιεστικά ερωτήματά μας, η δημοτική αρχή έκανε στροφή 180 μοιρών και αναίρεσε την «ενημέρωση» της προηγούμενης βδομάδας, καταλήγοντας τελικά ότι κανένα από τα δύο λεωφορεία δεν θα δέχεται μαθητές που θέλουν να επιβιβαστούν, εφόσον αυτοί δεν είναι στις σχετικές λίστες.
6. Την προϋπόθεση της προηγούμενης βεβαίωσης και εξόφλησης οφειλών παρελθόντων ετών, προκειμένου να ψηφιστεί η προτεινόμενη από τη δημοτική αρχή μείωση των ανταλλαγμάτων των μισθωμένων πλαζ για το 2012 κατά 20%.
7. Τη διενέργεια Ε.Δ.Ε., ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι παράνομης υδροδότησης το 2010 που έχει αποκαλύψει η παράταξή μας και την κοινοποίηση καταστάσεων που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν και άλλες παράνομες συνδέσεις. Η πλειοψηφία όχι μόνο απέρριψε την πρόταση αυτή, αλλά ψήφισε υπέρ της υδροδότησης της επίμαχης σύνδεσης.
Σχολιάστε