Οι προτάσεις της “Αλλαγής Πορείας” στο Δ.Σ. της 7ης ΝοεμβρίουH παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αλλαγή Πορείας», μας απέστειλε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο, αναφορικά με τις προτάσεις που κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου της 7/11/2012.

Οι προτάσεις της παράταξής μας
στη συνεδρίαση του ΔΣ της 7.11.2012

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της 7.11.2012 συζητήθηκε η αίτηση 257 δημοτών, για ψήφιση των ακόλουθων προτάσεων:
α) Να ανατεθεί άμεσα από το Δήμο Πόρου σε ανεξάρτητο μελετητικό σχήμα η εκπόνηση Μελέτης, η οποία θα διαγνώσει όλες τις αιτίες για τα προβλήματα του δικτύου και της μονάδας ΒΙΟΚΑ και θα προτείνει εγγυημένες επιστημονικές λύσεις για την οριστική τους εξάλειψη.
β) Να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι λύσεις αυτές, όποιες και αν είναι και ό,τι και αν συνεπάγονται σε επίπεδο κόστους και έκτασης απαιτούμενων έργων, ώστε να λυθούν οριστικά όλα τα προβλήματα που άπτονται της λειτουργίας του δικτύου και της μονάδας του ΒΙΟΚΑ.
γ) Να υποχρεωθεί ο Δήμος Τροιζηνίας να καταβάλει διαχρονικά και αναδρομικά το αναλογούν μερίδιό του για τη λειτουργία του δικτύου και της μονάδας του ΒΙΟΚΑ, να μειωθούν κατά αντίστοιχο ποσοστό τα δημοτικά τέλη αποχέτευσης που καταβάλλουν οι δημότες στο Δήμο Πόρου και να τους αποδοθούν αναδρομικά όσα αδίκως πληρώνουν τόσα χρόνια για λογαριασμό του Δήμου Τροιζηνίας

Η παράταξή μας υπερψήφισε και τα τρία αιτήματα, τα οποία άλλωστε έχει διατυπώσει επανηλειμμένα και η ίδια. Ωστόσο, η πλειοψηφία καταψήφισε τις προτάσεις και, για ένατη φορά από τις αρχές της θητείας της, αρνήθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα του ΒΙΟΚΑ. Μάλιστα, η πρόταση καταψηφίστηκε, παρότι διαφάνηκε από τη συζήτηση ότι η εκπόνησή «Μελέτης συνολικής διάγνωσης των προβλημάτων» είναι επιβεβλημένη και ότι, στη βάση των ίδιων προβλημάτων που έχουν καταστήσει τον ΒΙΟΚΑ δυσλειτουργικό, πρόκειται να ξοδευτούν άλλες 900.000€, τα οποία πιθανότατα θα πάνε πάλι απολύτως χαμένα.

Η παράταξή μας έθεσε επίσης προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:
1. Επανέλαβε τα ερωτήματα που έχει διατυπώσει αναφορικά με τις ενέργειες του Δήμου κατά της μεταβίβασης του «λιμανιού» του Πόρου στο ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να απαντήσει ο κ. Στρατηγός.
2. Επανέλαβε το ερώτημα αναφορικά με την δυνατότητα επιβίβασης μαθητών στα σχολικά λεωφορεία από απόσταση από το σχολείο μικρότερη της προβλεπόμενης και έλαβε την απάντηση ότι μπορούν να επιβιβάζονται μόνο στο μπλε λεωφορείο του Ασκελίου εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις.
3. Επανέλαβε το ερώτημα αναφορικά με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο ιατρείο του ΠΙΚΠΑ και έλαβε την απάντηση ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει παραληφθεί νέος ηλεκτρονικός υπολογιστής.
4. Κατήγγειλε ότι ο Δήμος Πόρου δεν απέστειλε στους αρμόδιους φορείς το ομόφωνο Ψήφισμα του ΔΣ της 26.7.2012 με τα αιτήματα για τα δρομολόγια των πλοίων, ορισμένα εκ των οποίων αφορούσαν την τουριστική περίοδο του Αυγούστου και ότι το έστειλε τελικά τον Οκτώβριο.
5. Κατήγγειλε ότι ο Δήμος απέστειλε εκπρόθεσμα στις αρμόδιες υπηρεσίες την απόφαση του ΔΣ της 28.2.2011 αναφορικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση της κεραίας της Vodafone, και ότι μετά από δύο χρόνια δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να ελέγξει αν η εγκατάσταση της κεραίας είναι νόμιμη.
6. Κατήγγειλε ότι ο Δήμος δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο αίτημα αδειοδότησης νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας (6ης) στον Πόρο και ενημέρωσε ότι το ΥΠΕΚΑ καλεί εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες να αδειοδοτούν νέες μονάδες στο νησί μας, αφού έτσι προβλέπει το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών. Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι τον Αύγουστο του 2011, το ΔΣ είχε αποφασίσει ότι συμφωνεί με την ύπαρξη, όχι μόνο των τότε υφιστάμενων 3 μονάδων, αλλά όλων των «χωροθετημένων» μονάδων, όρος που αυξάνει τις μονάδες τουλάχιστον σε 9, ενώ ο κ. Μωρόπουλος υποστήριξε ότι αναφερόντουσαν σε 6.
7. Κατήγγειλε ότι ο Δήμος δεν έχει απαντήσει εδώ και ένα χρόνο στους αρχιτέκτονες που έχουν προσφερθεί αφιλοκερδώς να βελτιώσουν τη μελέτη τσιμεντοποίησης του Λεμονοδάσους και ότι η εφαρμογή της χωρίς βελτιώσεις, θα επιφέρει μη αντιστρέψιμη καταστροφή του.

Διαβάστε την εισήγηση της παράταξης για το θέμα του ΒΙΟΚΑ
Σχολιάστε