Οι προτάσεις της “Αλλαγής Πορείας” στο Δ.Σ. της Τρίτης 11/12Η παράταξή «Αλλαγή Πορείας» στη συνεδρίαση της 11.12.2012, έθεσε προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα, όπως αναφέρονται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε:

1. Την τεράστια καθυστέρηση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, των διαδικασιών κατάρτισης των προϋπολογισμών του Δήμου, του Λιμενικού Ταμείου και των ΝΠΔΔ του Δήμου, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.
2. Το γεγονός ότι, παρότι το ΔΣ έχει λάβει απόφαση για ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Πόρο από τον Ιούνιο του 2011, ο Δήμαρχος -παρανομώντας- αρνείται να προχωρήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. Μάλιστα, δεν έχει απαντήσει καν σε σχετικό έγγραφο που τού απέστειλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν έξι ολόκληρους μήνες.
3. Την καταπάτηση κοινοχρήστων χώρων από ιδιώτες και τη στάση του Δημάρχου κ. Στρατηγού, ο οποίος με την αδράνειά του επιτρέπει τη δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου.
4. Την πρόταση να χρησιμοποιηθεί το νέο λιμάνι των ferry boats ως τουριστικό λιμάνι μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο τμήμα του λιμανιού που κατέρρευσε.
5. Την αναγκαιότητα να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα του Βιολογικού Καθαρισμού, πριν διατεθεί έστω και ένα ευρώ για νέα έργα στο δίκτυο και τη μονάδα. Η πρότασή μας αυτή καταψηφίστηκε για δέκατη φορά από την πλειοψηφία, η οποία ψήφισε υπέρ της κατασπατάλησης ακόμα 610.000 ευρώ στο «βαρέλι δίχως πάτο» του ΒΙΟΚΑ.
6. Την ανάγκη να μην εφαρμοστεί η «μελέτη τσιμεντοποίησης του Λεμονοδάσους» και τη θέση ότι πρέπει να αποφευχθεί πάσει θυσία η αστικοποίησή του. Μετά από πολύωρη συζήτηση, ο κ. Στρατηγός τελικά υπαναχώρησε και οι σύμβουλοί του ευτυχώς καταψήφισαν την αποδοχή της επίμαχης μελέτης, την οποία είχε φέρει ως θέμα η δημοτική αρχή.
7. Τέλος, η παράταξή μας υπερψήφισε την πρωτοβουλία του συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Μωρόπουλου για σύνταξη Ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Γαλατά και συνεχάρη τη δημοτική αρχή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ζητώντας της να λαμβάνει περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες πολιτικού περιεχομένου.
Σχολιάστε