Οι παρεμβάσεις του Ε.Ε.Σ.Π. στη διαβούλευση για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Κ/ΧLOGO _._._._Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για την παρέμβαση του Ε.Ε.Σ.Π στον Δήμο Πόρου και την επιστολή του Συλλόγου, σχετικά με τον Κανονισμό Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου, ο οποίος συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαΐου 2015.

Ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, εκπροσωπώντας θεσμικά το σύνολο των Επιχειρήσεων και των Επαγγελματιών του νησιού, ήταν ο μοναδικός Φορέας που έλαβε μέρος στην Διαβούλευση του Δήμου Πόρου για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ. Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π σε τακτική του συνεδρίαση μελέτησε το Σχέδιο του Κανονισμού και έστειλε γραπτώς τις θέσεις του στον Δήμο Πόρου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφού αναφέρθηκε πως η θεσμοθέτηση Κανονισμού είναι από μόνη της σημαντική πράξη η οποία θα συμβάλει στην ισότιμη μεταχείριση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του νησιού, το Δ.Σ τόνισε πως σε ορισμένα σημεία της Σφαιρίας, ενδεχομένως να παρουσιαστεί πρόβλημα στη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων, από την υποχρεωτική (Υ.Α.52.907/28-12-09) δημιουργία ελεύθερης Ζώνης Πεζών πλάτους κατ’ ελάχιστο 1,50 μ. σε όλους τους παραχωρούμενους χώρους και στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην άνω πλευρά του παραλιακού δρόμου.
Αρκετές από τις επιχειρήσεις της περιοχής (ιδιαίτερα από καφετέρια Yachting Café έως Πλατεία Δημαρχείου) έχουν λάβει εδώ και πολλά χρόνια από τον Δήμο Πόρου άδειες για την προβολή των προϊόντων τους ή τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων οι οποίες καθόριζαν έως τώρα χώρο για πεζούς πλάτους 1,0-1,2μ. χωρίς να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα σε πεζούς ή ΑΜΕΑ, μιας και στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο δεν υπάρχουν καν οι ειδικές ράμπες ΑΜΕΑ, ενώ υπάρχουν και πολλά εμπόδια (κολόνες φωτισμού κλπ).
Για το λόγο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη πως οι πεζοί χρησιμοποιούν κυρίως το μεγάλου πλάτους παραλιακό πεζοδρόμιο της διαδρομής Νέα Προβλήτα – Σταυρός (το οποίο μάλιστα διαθέτει σε πολλά σημεία τις ειδικές ράμπες ΑΜΕΑ), ζητήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε στις παραχωρήσεις Κοινόχρηστων χώρων στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην άνω πλευρά του παραλιακού δρόμου της Σφαιρίας, να διατηρηθούν οι υπάρχουσες διαδρομές.
Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π σε κάθε περίπτωση είναι υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης πεζών και ΑΜΕΑ σε κάθε περιοχή του νησιού μας, παράλληλα με την εύρυθμη λειτουργία των Επιχειρήσεων οι οποίες φυσικά και αποζητούν αυτή την πρόσβαση ώστε να αυξήσουν την πελατεία τους.

Στο συνημμένο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε και την επιστολή/θέσεις του Συλλόγου, για τη διαβούλευση του Κανονισμού Λειτουργίας Κ/Χ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
Σχολιάστε