Οι κανόνες για το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού 2014Master2Η οργανωτική επιτροπή για το 6ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού 2014 μας έστειλε τον κανονισμό του παιχνιδιού τον οποίο δημοσιεύουμε για τους συμμετέχοντες και όχι μόνο:

6ο ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ- ΔΗΚΕΠ- ΕΜΠΟΡ.& ΕΠΑΓΓ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΡΙΦΩΝ: ΜΙΜ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛ. ΤΣΟΒΟΥ-ΑΓΓ.ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ  ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

 

1.   Σκοπός του παιχνιδιού  – ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ  ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – είναι   η διασκέδαση με την ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού μέσα από την αποκρυπτογράφηση  μιας  σειράς γρίφων.

 

2.   Το παιχνίδι θα παιχτεί σε τρείς  φάσεις.

    Η πρώτη φάση ξεκινάει το βράδυ  του Σαββάτου 1/3/14. Θα δοθεί η  επίσημη έναρξη του παιχνιδιού μαζί με την παρέλαση των ομάδων ,την  βράβευση της καλύτερης μεταμφιεσμένης ομάδας και  το  πάρτυ. Στις 8μμ. θα γίνει  η παράδοση του πρώτου γρίφου στους αρχηγούς των ομάδων.

Οι ομάδες λύνοντας τον  γρίφο θα μάθουν πού θα πρέπει  να βρίσκονται την επομένη 2/3/14 (την Κυριακή) , στις 10 πμ. Όσοι δεν μπορέσουν να λύσουν τον γρίφο θα πρέπει την Κυριακή  να έρθουν  στην πλατεία Δημαρχείου για την συνέχεια.  Προσοχή !!!!!!!! Η λύση αυτού του γρίφου δεν μετράει στο σύνολο των λυμένων γρίφων για την νίκη στο παιχνίδι.

Η δεύτερη φάση ξεκινάει την Κυριακή στις 10 πμ  με  την παράδοση  του φακέλου με   τέσσερις (4)  γρίφους.  Τα γνωστά       ‘‘φέρτε μας’’. Ο φάκελος των τεσσάρων γρίφων θα δοθεί στις ομάδες που έλυσαν τον γρίφο του Σαββάτου και θα βρίσκονται στο σημείο που τους παραπέμπει η  λύση του. Οι υπόλοιπες ομάδες θα παραλάβουν τον φάκελο με χρονοκαθυστέρηση 15 λεπτών από την πλατεία Δημαρχείου.

Δηλαδή 10.15 πμ θα ξεκινήσει για ΟΛΟΥΣ  η δεύτερη φάση.

Η τρίτη φάση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με την παράδοση  του φακέλου  με τους  υπόλοιπους γρίφους.

Αν κάποιες ομάδες φέρουν γρηγορότερα  τους 4 πρώτους γρίφους στην επιτροπή και είναι σωστοί , θα πάρουν τους  επόμενους γρίφους  γρηγορότερα από τις 12 . Έτσι θα αποκτήσουν ένα χρονικό πλεονέκτημα.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα φέρουν όλους μαζί τους γρίφους (β και γ φάσης) στο τέλος του παιχνιδιού  (3.00μ.μ).

 

3. Νικητής του παιχνιδιού  είναι η ομάδα που θα αποκρυπτογραφήσει και θα απαντήσει σωστά σε όλους του γρίφους. Σε περίπτωση που καμία ομάδα δεν θα κατορθώσει να λύσει όλους τους γρίφους στον προκαθορισμένο χρόνο (περίπου 5 ώρες), νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που έχει καταφέρει να λύσει τους περισσότερους στο λιγότερο χρόνο γρίφους.

 

4.     Κάθε ομάδα αποτελείται το λιγότερο από οκτώ (8) μέλη.

Η ηλικία των μελών της ομάδας είναι από δέκα (10) ετών, έως όποια ηλικία επιθυμούν τα μέλη της. Για την καλύτερη λειτουργία της, η ομάδα θα πρέπει να απαρτίζεται από διάφορες ηλικίες. Ομάδες που απαρτίζονται αποκλειστικά με μικρές ηλικίες θα δυσκολευτούν πολύ.. Η ομάδα πρέπει να αυτοονομαστεί, να επιλέξει έναν αρχηγό και να μεταμφιεστεί. Αν η μεταμφίεση για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η ομάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα διακριτικό. Θα υπάρξει ειδική βράβευση με δώρο για την ομάδα με την καλύτερη μεταμφίεση στη γιορτή του Σαββάτου 18.30μ.μ . Για την απάντηση των γρίφων τα μέλη της ομάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο. Βιβλία, βιβλιοθήκες, δια-δίκτυο, γνωστούς, παππούδες και γιαγιάδες, κλπ..

 

6.  Ο αρχηγός της ομάδας πρέπει να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο της αίτησης και να το καταθέσει στον τόπο και στον χρόνο που θα έχει καθοριστεί από την επιτροπή(έως Παρασκευή 28/02, 12 μεσημ., στη ΔΗΚΕΠ). Ο αρχηγός εκπροσωπεί την ομάδα του και μόνο αυτός επικοινωνεί με την οργανωτική επιτροπή. Οποιοδήποτε μέλος της ομάδας υποχρεούται να επικοινωνήσει άμεσα με τον αρχηγό και την οργανωτική επιτροπή σε περίπτωση ατυχήματος ή  άμεσης ανάγκης. Ο αρχηγός της ομάδας ειδοποιεί αμέσως την επιτροπή σε περίπτωση που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν για οποιοδήποτε λόγο το παιχνίδι και επιστρέφουν απαραίτητα τους γρίφους που έχουν πάρει.

 

7.   Η επιτροπή για το φετινό παιχνίδι πιστεύει ότι δεν χρειάζεται οι  ομάδες να διαθέτουν μεταφορικό μέσο και πάντως σε κάθε περίπτωση ένα ποδήλατο είναι υπεραρκετό. Τα μέλη ομάδων που χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μεταφορικά μέσα το κάνουν με δική τους  ευθύνη. Σε τέτοια περίπτωση ο αρχηγός έχει ευθύνη να προτρέψει τα μέλη της ομάδας και ιδιαίτερα αυτά που διαθέτουν μηχανάκι, να τηρούν τον Κ.Ο.Κ., να φορούν απαραίτητα κράνος, να μην τρέχουν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

8.    Η παρακολούθηση, η παραπλάνηση, η διασπορά ψευδών πληροφοριών και κάθε άλλη ζαβολιά, όχι μόνο επιτρέπεται αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του παιχνιδιού. Απαγορεύεται αυστηρά με ποινή αποκλεισμού από το παιχνίδι η καταστροφή στοιχείων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι

 

 

 

9.  Όσοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται το blog της ομάδας των Κατασκόπων (kataskopoiporou.blogspot.com). Επίσης μπορούν να τηλεφωνούν στη ΔΗΚΕΠ (2298029099) ή στην κ. Μιμίκα Κοντογιάννη (6974490048).

 

 

                                                      

 

                                                    ΚΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ   ΚΑΙ

 

                                         ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

 
Σχολιάστε