Οι Επιτάφιοι στον ΠόροΕντυπωσιακή ήταν για μια ακόμα φορά η συνάντηση των τεσσάρων Επιταφίων στο λιμάνι του Πόρου. Οι τέσσερις Επιτάφιοι, συναντήθηκαν στην κατάμεστη από χιλιάδες κόσμου κεντρική πλατεία του νησιού και ακολούθησε η καθιερωμένη δια θαλάσσης αποχώρηση του Επιταφίου του Ι.Ν. Ευαγγελισμού, με παραδοσιακά γρι – γρι και πομπή αλιευτικών και επιβατηγών λέμβων, η οποία διέπλευσε το κανάλι Πόρου – Γαλατά.


Το παρόν έδωσαν οι τοπικές αρχές, αλλά και ο Αρχηγός Στόλου του Π.Ν. Αντιναύαρχος Γιάννης Παυλόπουλος και ο Διοικητής ΣΕΘΑ Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, οι οποίοι συνόδευσαν τον Επιτάφιο του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου του Στρατοπέδου Κ.Ε.Πόρος.
Την κατανυκτική ατμόσφαιρα λάμπρυνε επίσης η παρουσία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Πόρου, αλλά και οι πολυπληθείς χορωδίες των τεσσάρων εκκλησιών.

Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ευχαριστεί ιδιαίτερα για την προσφορά τους τις οικογένειες Σοφιανού και Τζιώτη, που διέθεσαν σε μια ακόμα εκδήλωση τα καΐκια τους, καθώς και τους Σάββα Μαρότο και Μπάμπη Κανατσίδη για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν.
Σχολιάστε