Οι εξελίξεις στο θέμα του ΕΠΑΛ Γαλατάepal

Νεότερες πληροφορίες για το θέμα του ΕΠΑΛ Γαλατά, που προκάλεσε αναστάτωση στους γονείς των μαθητών της περιοχής, έρχονται στο φως τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το πρόβλημα στο ΕΠΑΛ Γαλατά αφορά την Β’ τάξη Λυκείου, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ B 2434/2016, για τη λειτουργία τμήματος τομέα Β’ τάξης απαιτούνται τουλάχιστον 10 μαθητές/-τριες. Το παραπάνω ΦΕΚ εκδόθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενώ οι αρχικές δηλώσεις προτίμησης ανά τομέα στη Β’ Λυκείου ήταν οι εξής: 13 δηλώσεις προτίμησης στο Ναυτικό τομέα, 5 στον Ηλεκτρολογικό, 7 στον Μηχανολογικό, 5 στον τομέα της Υγειας, 5 στον τομέα της Πληροφορικής και 5 στον τομέα Οικονομίας, η διεύθυνση του ΕΠΑΛ Γαλατά, προκειμένου να διασώσει τα περισσότερα τμήματα, προέτρεψε τους μαθητές να εγγραφούν σε συγκεκριμένα τμήματα, ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός που προβλέπει ο Νόμος, με αποτέλεσμα δύο τμήματα – το τμήμα Υγείας και το τμήμα Πληροφορικής- να έχουν κλείσει με μηδενικές (0) εγγραφές, με συνέπεια να  μην μπορεί σήμερα το ΕΠΑΛ Γαλατά να ενταχθεί στην υπ. αριθμόν ΑΠ. Φ12/159571/Δ4 υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίνεται κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2016-2017, η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων τομέων ΕΠΑΛ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και η οποία εκδόθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, όπως ενημερωθήκαμε, τα δύο τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν φέτος λόγω έλλειψης μαθητών, δεν θα καταργηθούν, αλλά θα επαναλειτουργήσουν, όταν και εάν στο μέλλον εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι μαθητές για αυτούς τους τομείς. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες τάξης του ΕΠΑΛ Γαλατά, αυτές θα λειτουργήσουν κανονικά, ακόμη και με ολιγομελή τμήματα στην Γ’ τάξη του ΕΠΑΛ.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ, μετέβη στην Αθήνα όπου συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στη 1 το μεσημέρι, ενάντια στο κλείσιμο δεκάδων τμημάτων στα ΕΠΑΛ, στο κάλεσμα που απηύθυνε η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Εντωμεταξύ από εχθές το πρωί, το ΕΠΑΛ Γαλατά βρίσκεται υπό κατάληψη από τους  μαθητές, με τους γονείς των μαθητών να  βρίσκονται διχασμένοι απέναντι σε αυτήν την τακτική, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, η κατάληψη δεν αποφασίστηκε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το Porosnews.gr επικοινώνησε με τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με τον Δήμαρχο, καθώς βρισκόταν σε σύσκεψη με την βουλευτή Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά, όπου μεταξύ άλλων θα συζητούσαν και αυτό το θέμα.

Την Δευτέρα, θα έχουμε την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων.
Σχολιάστε