Οι ενέργειες της «Αλλαγής Πορείας» στο Δ.Σ. της 25/4


φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Ενημέρωση με τις προτάσεις και τις τοποθετήσεις, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου στις 25/4, εξέδωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αλλαγή Πορείας»

Αναλυτικότερα η παράταξη του Γιάννη Δημητριάδη έκανε τις ακόλουθες τοποθετήσεις: 

1. Πρότεινε την απαλλαγή για ένα χρόνο από την υποχρέωση πληρωμής δημοτικών τελών όλων των επιχειρήσεων που ξεκινούν για πρώτη φορά τη λειτουργία τους το 2013, αλλά η πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση. 

2. Πρότεινε την αποδοχή των ομόφωνων εισηγήσεων της Τουριστικής Επιτροπής προς το ΔΣ, και ειδικά των αιτημάτων για καθαριότητα των τουαλετών της δημοτικής αγοράς, για εξωραϊσμό των παραλιών και για άμεση διενέργεια διαγωνισμού για την παραχώρηση της πλαζ του Ασκελίου. Ωστόσο, η δημοτική αρχή εξαίρεσε παρανόμως από την ημερήσια διάταξη της συζήτησης τις προτάσεις αυτές, θέτοντας σε ψηφοφορία μόνον όσες προτάσεις ενέκρινε ο Δήμαρχος. Όταν η παράταξή μας κατήγγειλε το γεγονός και έθεσε η ίδια προς ψηφοφορία τα θέματα των τουαλετών και των πλαζ, καταψηφίστηκαν από όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

3. Επεσήμανε ότι κατά την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου εξακολουθούν να σημειώνονται σοβαρά περιστατικά διάχυσης λυμάτων στο περιβάλλον εξαιτίας των προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ, και ότι για την αντιμετώπισή τους δεν έχει γίνει καμία μελέτη, αφού η πλειοψηφία έχει απορρίψει 10 φορές μέχρι σήμερα τη σχετική πρόταση.

4. Εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, κατήγγειλε ότι ούτε και φέτος λειτουργεί μηχανισμόςαντιπυρικής προστασίας στο Δήμο Πόρου, κατά παράβαση της νομοθεσίας που προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες και όργανα για την πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

5. Κατήγγειλε την αδράνεια της δημοτικής αρχής απέναντι σε μεθοδευμένες καταπατήσεις κοινοχρήστων χώρων.

6. Κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση των οικονομικών του Δήμου και των κληροδοτημάτων, και καταψήφισε τα σχετικά θέματα.

 
Σχολιάστε