Οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου σε Πόρο και ΤροιζηνίαIMGP3125Για το δεύτερο σερί τριήμερο ετοιμάζονται στον Πόρο και την Τροιζηνία. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Δημοτικών Καταστημάτων, Διδακτηρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταστημάτων και οικιών της πόλης του Πόρου και όλων των πλοίων και βενζινοπλοίων, από το πρωί της 23ης έως το βράδυ της 25ης Μαρτίου.
Την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», στην Πούντα. Θα ακολουθήσει Περιφορά της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον ομώνυμο Ναό στην παραλιακή ζώνη του Πόρου, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Ανήμερα του Ευαγγελισμού, θα ξεκινήσει χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της Πόλης και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι. Ναό.
Στις 7 το πρωί θα γίνει η έπαρση της Σημαίας στο μνημείο των Ηρώων.
Στις 11 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και θα ακολουθήσει, στην κεντρική πλατεία Ηρώων του νησιού, δέηση υπέρ των πεσόντων, κατάθεση Στεφάνων και Παρέλαση: από τους μαθητές Σχολείων του Πόρου και την Δημοτική Φιλαρμονική.
Στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από μαθητές της Γ΄ Λυκείου Πόρου, Α΄ Δημοτικού Σχολείου & του Χοροδιδασκαλείου ΝΟΠΤ στην πλατεία Ηρώων.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Πόρο, θα ολοκληρωθούν με την Υποστολή Σημαίας στο μνημείο Ηρώων στις 18.40.

Παραδοσιακοί χοροί στο Γαλατά
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης», θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 24 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της παραλίας του Γαλατά, χορευτική παράσταση από τα τμήματα χορού του συλλόγου. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.

Καθαρισμός του μονοπατιού του Κάστρου του Φαβιέρου στα Μέθανα

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Πολιτισμού Μεθάνων Τροιζηνίας, διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή των Αγωνιστών του 1821. Την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, θα τελεστεί τρισάγιο. Την ίδια μέρα από το πρωί, ξεκινάει καθαρισμός του μονοπατιού που οδηγεί στο Κάστρο του Φαβιέρου. Εκεί που φτιάχτηκε ο πρώτος Τακτικός Ελληνικός Στρατός.
Ο Τακτικός Στρατός, με τις οδηγίες του Κάρολου Φαβιέρου και του Στρατηγού Μακρυγιάννη πραγματοποίησε στα Μέθανα την πρώτη παρέλαση σε ελληνικό έδαφος.
Σχολιάστε